14 Haziran 2013 Cuma

OKUMA BAYRAMINDAN KARELER...

Canım oğlum karne almadan bir gün önce okuma bayramı vardı. Okuma yazma öğrenmeleri şerefine, okulda 3 tane olan 1. sınıf ile birlikte piyesler , şiirler, danslar ve şarkılar söylediler... Gösterinin sonunda ise mini kokteyl tarzı kutlama oldu tüm veliler evden kekler, börekler, pastalar vb... Getirmiştik onları açık büfe tarzı şekilde hazırladık, böylece herkes bir tabak alıp istediği şeyi alıp yiyebildi.

Şimdi de kuzucukların gösterisinden çekebildiğim kareleri paylaşmak istiyorum...

tokideki sesin resmi

 İlk olarak küçük Kaya piyesini oynadılar...


tokideki sesin resmi

 Burada ise klasik müzik ile yapılan bir dans gösterisi...


tokideki sesin resmi

Dünyanın en değerli varlıkları olan anneler için söylenen bir şiir ve ardından ellerindeki sepette olan çiçekleri bizlerin üstümüze atmaları... Gerçekten de çok duygusal bir andı o esnada çok duygulandım...


tokideki sesin resmi

Veeee benim oğlum Emir'in piyesi Nasrettin hoca canlandırması, Oğlum Nasrettin hocanın iki fıkrasını canlandırdı. İlk olarak çirkin bir hanım ile evlenen Nasrettin hocaya karısının' Hocam kime görüneyim kime görünmeyeyim' diye sormasında. Nasrettin Hocanın 'Aman hanım bana gözükmede kime gözükürsen gözük' fıkrasını canlandırdılar. :) Yukarıdaki resim de o esnada çekilmiş bir karedir.


tokideki sesin resmi

Buda ikinci canlandırmasını yaptığı fıkra, Nasrettin Hocanın evine hırsız girmesini karısı duyar ve sürekli Hocayı kaldırmak için 'Hoca, Hoca kalk halı çalınıyor,.... şeyler' söyler. Ama Hoca her defasında ise, uykusundan kalkmaz 'aman boş ver yenisin alırız' der ve son olarak hırsız karısını çalar. Karısı yine aynı şekilde Hocayı çağırır ' Hoca, Hoca kalk beni çalıyor' der Hoca ona da ' aman boş ver onunda yenisini alırız ' der...:)

Bir çoğumuzun bildiği bu iki fıkra canlandırmasını yaptı. Canım kuzum maşallah çokta güzel yaptı... :))


tokideki sesin resmi

Aslında daha Hint dansı gösterileri, İngilizce şarkılar ve kora şarkıları söylediler ama bu postum da dediğim gibi okuma bayramında çocukları giydirme görevim olduğu için bazılarının resimlerini çekme fırsatım olmadı :( Yukarıdaki resim karesi ise son olarak onlara okuma ve yazmayı öğreten öğretmenleri için öğretmenin şiirini 3 sınıf birlikte okurken andan bir karedir. Emir'imin okuma bayramı bu şekilde geçti. Çocuklar ve biz veliler çok eğlendik :) bizler için çok güzel bir anı oldu. Öğretmenlerimize bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.

Hoşça kalın...

6 yorum:

  1. Rabbim yokluklarini gostermesin ne kadar mutlu oluyo insan boyle gunlerde Masallah;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin... işallah canım Allah tüm insanların evlatlarının yokluğunu göstermesin. Evet aynen öyle çok mutlu oluyor insan :)

      Sil
  2. Allah daha nice güzelliklerini göstersin inşallah. Çok tatlı oluyorlar gösterilerde. Ben de çocuklarımın okuma bayramlarını hatırladım da çok şirindi ikisi de. Kızım zaten geçen yıl okuma bayramı yapmıştı ama onlar daha erken bir zamanda yapmışlardı. Sanırım mayıs sonuydu. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin inşallah tüm çocuklarla birlikte inşallah...Evet çok tatlı oluyorlar insan onları gördükçe çok gururlanıyor. Bizimkiler kermesde yaptıkları için okuma bayramları biraz geç kaldı. Ama olsun sonuçta oldu ya o sebepten bence çok iyi oldu.

      Sil
  3. maşallah..Allah hep böyle güzel günler göstersin inşallah.

    YanıtlaSil