1 Haziran 2013 Cumartesi

İZLEDİĞİM FİLMLER

Merhabalar arkadaşlar bugün arşivime baktım da izlediğim filmler yine çoğalmış o sebepten bende bugün sizlere bir kısmını paylaşmak istiyorum.



tokideki sesin izlediği film

Gelecekte bir gün, bu filmde hayatındaki ve işindeki başarısızlıklarından dolayı intihar eden Tolga'nın  hikâyesini anlatıyor. Tolga'nın intiharı ile melekler kendisini cezalandırmak için, intihar etmeseydi hayatının nasıl olacağını göstermek için gelecekten bir günü kendisine yaşatarak gösterir. Ama daha sonrasın da olay o kadar saçma ilerliyor ki bir melekte meleklikten çıkıp insan olarak yaşamaya başlıyor. Yani anlayacağını ben bu filmi pek beğenmedim, bence filmde bir tek sloganı mükemmel "her insan kendi şansını yaratır" diye bir slogan geçerli diğer her şey vasat.



tokideki sesin izlediği film

Paramparça aşklar ve köpekler buda ikinci bir vasat film hiç alakası olmayan üç aileden ara ara kesitler veriyor. İnsan büyük bir heyecanla sonunda bu ailelerin hayatı birleşecek diye bekliyor ama hiçte öyle beklenen bir sonuçla film bitmiyor.

İsterseniz filmden kısaca olarak, farklı 3 aile hakkında bilgi vereyim. Meksika şehrinde bir trafik kazası üç kişinin yaşamını yitirmesine sebep olur. Genç delikanlı Octavio, kardeşinin karısı Susana ile kaçmaya karar verir. Köpeği Cofi'yi kaçışlarına yardımcı olacak paranın elde edilmesine aracı olarak kullanırlar. Uysal bir sokak köpeği Cofi'den bir köpek dövüşlerinin değişmez şampiyonu olan bir canavar ortaya çıkarır. Kardeşinin karısı ile yaşadığı yasak aşk üçgeni geri dönüşsüz bir yol haline gelmesiyle daha da karmaşıklaşır.

Bu arada, 42 yaşındaki Daniel güzel model Valeria ile birlikte yaşamak için ailesini terk eder. Yeni hayatlarını kutladıkları gün Valeria trajik bir kazada sakat kalır. Peki her şeye sahip olduğunu düşündüğü anda tüm hayatı birden bire değişen Daniel ne yapacaktır? Bu kaza ve sakatlık,aşklarını yıpratmaya başlar, artık aşklarının gerçek sınanmasıdır yaşanan.

Yıllarca hapis yatmış kiralık katil olarak çalışan eski komünist gerilla El Chivo kaza yerine geldiğinde Octavio'nun ölmek üzere olan köpeği Cofi'yi bulur, onu alır ve iyileştirir. Bu karşılaşma, onun acı dolu geçmişiyle başa çıkmasına yardımcı olacaktır.Cofi eski mutlu,sakin günlerine kavuşmuştur ancak artık gizli dünyasına sakladığı vahşilik ve şiddet,El Chivo'yu çok üzecek bir acı sürprize sebep olur. El Chivo, Cofi ile ne kadar benzeştiğini görür, kafasına silah dayadığı Cofi'nin "ben bana öğretileni yaptım" bakışı ile kendi iç çatışmasını yaşar ve köpeği vuramaz. Ancak olayların akışı, izlerken hadi artık dedirtecek bir noktaya getiriyor. Ama başta da dediğim gibi beklenen bir sonuçla bitmiyor.



tokideki sesin izlediği film

Mavi korku ise tam bir aksiyon  ve bilim kurgu filmi ben bu filmi çok sevdim. Eğerki benim gibi bir filmde heycanlamak istiyorsanız bu film tam size göre demektir. :) Filmde olaylar Okyanusun dibindeki bir laboratuvarda geçiyor. Orada köpek balıklarının genleri ile oynanması sonucu tam bir canavara dönüşen balıklar ile mücadeleyi anlatıyor. Bence bu filmi izlerken çok heyecanlı saatler yaşayacaksınız.

Şimdilik bu 3 film yeter diyerek bu postuma noktayı koyuyorum. Umarım sizlere film seçme konusunda bir yardımım dokunur. Şimdiden hepinize iyi seyirler:)

4 yorum:

  1. Gorunce imreniyorum ancak ben hiic vakit bulamiyorum izlemeye :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. neden vakit bulamıyorsun ki bence arada değişiklik yapıp izlemek lazım.

      Sil
  2. gelecekten bir gün ve mavi korkuyu izledim bende ikiside birbirinden çok zıt ama çok güzeller...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mavi korku benimde çok hoşuma gitti ama dediğim gibi gelecekte bir günün konusu biraz saçma geldi.

      Sil