Merhaba arkadaşlar, bayat ekmekleri değerlendirme çalışmalarıma bir yenisini daha eklemek istiyorum. Bu seferki ise başlıktan da anlaşacağınız gibi bayat ekmekli tavuk kebabı yapacağız...
İsterseniz hiç uzatmadan direk tarife geçeyim ki hiç olmazsa bayat ekmeklerimiz çöpe atılmaktan son anda kurtulsun...
Bayat ekmekli tavuk kebabı malzemeleri
- Yarım bayat ekmek
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Zeytin yağı
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 1 yemen kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik ve nane
Bayat ekmekli tavuk kebabı nasıl yapılır?
Önce soğanı ince ince doğrayacağız, daha sonra ise kızgın yağda doğranmış olan soğanı pembeleşene kadar kavuracağız. Sonra sarımsak ve yeşil biberde doğranıp sotelenir. Kuşbaşı olarak doğranan tavuk eti de ilave edilip suyu çekinceye kadar kapağı kapalı olarak pişilir. Tavuk göğsü bu şekilde pişerken bir taraf tanda bayat ekmek küp küp doğranıp servis tabağının en altını kaplayacak şekilde konur.
Suyu çekip pişen tavuklu karışım ocaktan alınıp, bayat ekmeklerin üzerini kaplayacak şekilde dökülür.
Tavuklu karışımı da resimde gördüğümüz gibi döktükten sonra. Daha önceden hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu da üstüne dökülür.
Veeee en son olarak da ayrı bir tavada tereyağında kavrulan pul biber gezdirilerek servis yapılır.
Bu şekilde çok lezzetli bir ana yemek yapmış olacaksınız...:) Tabi ki en önemlisi de bir bayat ekmeğiniz daha değerlendirilmiş olacak. Dinimiz ne demiş pinti olmayın ama müsriflikte yapmayın. Çünkü müsriflik haramdır...
Hoşça kalın...
Ellerine sağlık canım. Ekmek israf etmek çok günah...İyi düşünmüşsün ben de yapayım bu tarifi hoşuma gitti. Sevgilerimle,
YanıtlaSilteşekkür ederim canım :) Evete aynen öyle ekmek israf etmek çok günah bu gibi tarifler sayesinde israf etmekten kurtulup ve ayrıcada güzel bir yemeğe de sahip olmuş olacaksınız...
Silellerine sağlık canım cok güzel bi değerlendirme yemeği olmuş
YanıtlaSilteşekkür ederim canım :)
Silharika bi tarif olmuş gerçekten.. denemeye değer.. tek eksiğim bayat ekmek :) tarif için teşekkürler..
YanıtlaSilrica ederim canım faydası oldu ise ne mutlu bana:) bu arada bayat ekmeğin yok ise taze ekmektende yapabilirsin taze ekmeklerini küp küp doğra daha sonra bir tavada ekmekleri karıştırarak kıtır ekmek gibi yap o şekilde de yapabilirsin... Ama tabiki benim düşünceme kalırsan bence bayat ekmekle yap ki en azından bayat ekmeği değerlendirerek güzel bir yemek elde etmiş olacaksın...
Silçok güzel görünüyor..ellerine sağlık..
YanıtlaSilteşekkürler...
SilBayat ekmekleri değerlendirmek lazım. Deneyeceğim. Elinize sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim:) evet aynen bayat ekmekleri değerlendirmek lazım...
SilHimm guzel bi tarif tavukla degilde kusbasi etle veya kiymaylada uygulanabilir dimi bir nevi yalanci iskender gibi tesekkurler guzel tarif icin elinize saglik
YanıtlaSilrica ederim canım :) kuşbaşı etle de yapılabilir elbette hatta onunla da ilgili ayrı bir tarifim var ilerleyen günlerde onuda paylaşacağım beklemede kalın...
Silellerine sağlık
YanıtlaSilresmen yutkundum:)
:) teşekkürler... buyur gel birlikte yiyelim.
Siltam damak tadıma uygun bir tarif ellerinize sağlık ismi yeter ya :)
YanıtlaSil:) teşekkürler canım...
SilEllerine sağlık canım.. İnanırmısın akşam yemeğinde eşim tamda böyle bir şey anlatmaya çalışıyordu ama ekmek yerine lavaş kullanarak.. Bende yapayım sonra dedim.. Görünce çok şaşırdım.. Afiyetler olsun.. Sevgiler..
YanıtlaSilteşekkür ederim canım :) o zaman sana da kolay gelsin...
Silçok güzel görünüyor deneyeceğim mutlaka tarif için teşekkürler.
YanıtlaSilrica ederim :) kesinlikle dene çok lezzetli oluyor.
Silçok leziz..ben de hiç denemedim ama nefis olduğu belli.ellerine sağlık
YanıtlaSilteşekkür ederim canım:)
SilÇok güzel bi fikir olmuş,teşekkürler hemen bende ekmeklerimi değerlendiriyim.
YanıtlaSilrica ederim canım, faydalı olduysa ne mutlu bana:))
SilÇok güzel bi tarif ellerinize sağlık
YanıtlaSilTEŞEKKÜRLER...
SilZaman zaman ben de yaparım , ellerinize salık canım pek çok değerlendirmeden en güzellerden biri.
YanıtlaSilKuşbaşı doğradıklarınızdan bir kısmını sevdiğiniz baharatlarla biraz da z:yağıyla harmanlayıp fırınlayınca hem çorbalara iyi oluyor hem de mutfakta çanakta bırakıyorum giren çıkan cips gibi atıyor ağzına:))
Çok teşekkür ederim. :)
Silsen kıtır ekmekleri diyorsun onu bende ara ara yaparım. :) Haat bu kebabaın altında da o ekmeklerden var.
bu sayfa böyle kalsın ben yarın denicem bunu canımm ellerine sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim canım. sonucu benimle paylaşırsan çok mutlu olurum :)
Sil