Hayırlı cumalar arkadaşlar....
Ben bugün sizlere havuç için bilinen 'gözleri güçlendirir' söylevinden de yola çıkarak bir kek tarifi vermek istiyorum. Ben bu keki evimde sık sık yaparım. Nedeni ise. burada bahsettiğim üzere kuzularımın gözlerinde doğuştan gelen bir problem olan göz rahatsızlıkları yüzünden. :(
Allah'ıma binlerce kez şükür ki; gözlük, lens takmak yada hiç olmadı lazer ameliyatı gibi yöntemler ile çareleri var. Allah çaresiz hastalıklara düşmekten tüm masum kuzuları, benim kuzularım ile de birlikte korusun...(amin)
Bu göz problemi ile de birlikte, zaten evimizde en çok tükettiğimiz sebzeler arasında yer alan havucu, bu sefer biraz daha bilinçli olarak tüketimini art(tır)dık.
Her pazara gittiğim zaman en az iki kilo havuç alır. Ve havucu çocuklar meyve istediğimde dilimler ellerine veririm... Çorbalarda kullanırım... Genellikle yaptığım yemeklere eklerim... Ara ara yoğurt ve vede diğer türlü olarak salatasını yaparım... gibi...
Birde bir başka çeşidi olan ve bizim ailecek en çoook sevdiğimiz türü olan, keke, havuç koyup havuçlu kek yapmak şeklinde yeriz.
Havuçlu kek inanılmaz derecede lezzetli vede yumuşacık bir kek oluyor. Benim bu kekimi genellikle yiyen herkes çok sever bak sonra söylemedi demeyin :) Sizde sevdiklerinize ikram etmek için lezzetli bir tarif arıyorsanız, bu tariften yapmanızı şiddetle tavsiye ederim...
Havuçlu Kekin malzemeleri:
- 1 su bardağı havuç rendesi
- 1.5 su bardağı şeker (şeker oranını isterseniz düşürebilirsiniz.)
- 3 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağından iki parmak kadar az sıvı yağı
- 1 su bardağı süt
- Alabildiği kadar un
Önce havuçları bir su bardağı kadar rendeleyip bir kenara koyun. Daha sonra yumurta ile şekeri bir mikser yardımı ile kar beyazı olana kadar iyice çırpın. Sonra başka bir yerde yağ, süt, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyerek iyice çırpın sonra bu karışıma beyaz yumurta karışımını da ekleyip yavaş yavaş yumurtaları söndürmeden karıştırın. En son olarak rendelediğiniz havuçları da karışıma ekleyin..
Kek harcını hazırladıktan sonra ister bir bor cama isterseniz de bir kek kalıbına döküp fırına verin. 160 derecelik bir fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişirme süresi genellikle her fırında farklılık gösterdiği için söylemeyeceğim. Ama siz normal bir keki kaç dakikada pişiriyorsanız bu havuçlu keki de o süre kadar pişirin. Çünkü pişme süresi normal kekler ile aynı sürede pişiyor.
Piştikten sonra fırından alıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra üstüne pudra şekeri serpip servis yapın.... Sıcacık demli bir çayın yanında çok güzel gidiyor. O sebepten bu keki yaptıktan sonra hemen birde bir demlik çay demleyin o şekilde yiyin. tamam mı?...
Benim kekler hazır birinizde çay demleyin de buyurun afiyetle yiyelim... :)
ellerinize sağlık bende yaparım bu kekten vede çocuklar bayıla bayıla yerler banada beklerim sevgiler
YanıtlaSilteşekkürler...
SilHavucu bende yemeklerimde cok kullanıyorum
YanıtlaSilKek de mutis gorunuyo
Sifa olsun kucuklere
Afiyetle kalın
çok teşekkür ederim :) amin inşallah....
SilPeygamber Efendimizin tıbbında mantarın göze sifa oldugunu okumustum. Arastirmanizi tavsiye ederim nacizane. Havuclu keke ceviz de çok yakışır. Ellerinize saglik. Yiyenlere şifa olsun. Selamlar. ... Sevil
YanıtlaSilçok teşekkür ederim Sevil hanım, mantarı hiç duymamıştım araştıracağım...
SilBlog keşif etkinliğinden buldum
YanıtlaSiltakibe aldım tatlım seni, bana da beklerim
http://meleginhediyeleri.blogspot.com.tr/
teşekkürler bloğuma hoşgeldin tamam gelirim :)
Sil