5 Ocak 2015 Pazartesi

EFE'NİN 6 YAŞ DOĞUM GÜNÜ (korsan temalı)

Canım, hayatımın anlamı, ikici göz nurum, biricik oğlum Efe!...

04.01.2009 yılında hayatımıza her ne kadar zorlu bir doğum sürecinden sonra girmiş olsan da; o zorlu doğum sürecinden sonra varlığın ile sanki hayatımızda bir boşluk varmış da onu kapatmış hissi oluşturdun. Abin, baban ve ben senin hayatımıza girmen ile çok mutlu olduk. Her doğum gününde yaptığımız gibi yine, bu doğum günü partin başlamadan önce biz çekirdek ailemiz ile birlikle Efe'nin hayatımıza ilk girdiği anları ve neler hissettiğimizi konuştuk. :) Efe ise yine her zaman ki gibi -kendi bebekliğini dinlemekten zevk aldığı gibi- suratında koskocaman bir gülümseme ile bizi dinledi... :)


Geçen sene prens olan kuzum, bu sene korsan olmak istedi...

Bende onun isteğini yerine getirmek için hepsi tamamen benim el emeğim ile yapılmış olan bir korsan kıyafeti tasarladım. 

Oğlumla birlikte bu kıyafetini tasarlama işini biz bir ay önceden başladığımız için Efe çok heyecanlandı ve nerede ise her gün sabah kalkınca 'anne doğum günüme kaç gün kaldı? bugünü saymazsak ne kadar kaldı?..'  Diyerek bir sürü soru yağmuruna tuttu. Ben hemen hemen her sorusuna mantıklı cevaplar vererek geçiştirmek ile uğraşırken kendi kendime de karar aldım ki! Bundan sonraki doğum günü hazırlıklarını ondan habersiz yapmaya :) Yoksa her sene bu şekilde nerede ise 30 gün soru yağmuruna tutulup, bunaltılması düşüncesi bile af-akanları bastırıyor. 

Neyse ki son bir kaç gün kala; dolma, sarma ve doğum günü konsepti için gerekli olan korsan tasarımlarını bilgisayardan ayarlayıp çıktısını aldığımda çok az kaldığı için eskisi kadar beni çok sıkmak yerine yerinde duramama, ağzı kulaklarında sağa sola koşarak minimum heyecanlanma vede çok sabırsızlanma gösterisi sergiledi. Hani onu izlemekte çok güzeldi.. Çünkü gerçektende çok komikti... Her akşam ise, Efe'nin heye-canlanışını vede sabırsızlığını babası ile paylaşıp karşılıklı onunla birlikte güldük...


Veee beklenen gün gelmişti. Oğlumun özel isteği ile onun sevdiği mamalardan da yapıp masasını hazırladım. Amcası da hediye olarak ona kocaman bir pasta yaptırmış. Ohhh oğlumun keyfine diyecek yoktu!...



Anne-babası, abisi, amcaları, babaannesi gibi yanında kim varsa onu el üstünde taşıdılar. Sağda solda elinde kılıcı ile ''Bennnn, koysanım heykesi öldüyüyüm' diyerek dolaştı... :)




Kuzum ve tabi ki bizim içinde çok güzel bir gün geçti. Akşam yatarken Efe: ''İyi ki siz benim ANNEM ve BABAMSINIZ!... Bugün beni çok mutlu ettiniz ben sizi çok seviyorum'' diyerek ikimizin boynuna sarıldı. Ya tüm yorgunluk vede emek gözümde hiç büyümedi. İyi ki de bu şekilde emek vermişim; bak gördün mü değdi. Oğlunun bu sözünü aldın ya bundan büyük ödül mü olur diyerek mutlu oldum :)

Hediye konusunda da çok şanslı idi oğlum; ama hediyeleri olan fotoğraflar bende yok o sebepten burada paylaşamayacağım. Ama fotoğraflar elime geçince facebook sayfamda paylaşırım. Benim hediyem ise erken verilmiş bir hediye olduğu için burada paylaşmıştım.


 Ailecek bir poz verelim dedik. Ama yine her zaman ki gibi doğru dürüst bir poz verememişiz. :)

Amannn olsun bu şekilde daha çok doğal olmuş diye düşündüğüm için çekirdek aile pozu ile kuzumun bir yaş daha büyümesi kutlamasını bitirmiş olalım. Darısı tüm evlatların doğum gününe der ve ben kaçarım. :)


Hoşça kalın.

9 yorum:

  1. Yeni yasi hayirli olsun kuzunun.

    YanıtlaSil
  2. ay kuzum yaa gülümsemeleri bile bir başka nice güzel yaşları olsun sağlık ve sıhhatle anneside ne güzel hazırlamış herşeyi ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Hersey cok guzel gorunuyo
    Yeni evinizde mutluluk,huzur,nese diliyorum.

    YanıtlaSil