12 Ocak 2016 Salı

Portakallı bisküvili pasta

Merhabalar arkadaşlar portakalın faydalarını bilmeyeniz yoktur. Mübarek meyve kendi başına bir ecza dolabı gibi olduğu için; özellikle şu son günlerde etrafta bir salgın hastalık dolaşırken. Portakaldan bol bol tüketmeliyiz ki bağışıklılık sistemimiz güçlensin.
Portakaldan yapılacak bir sürü tarif var, say say bitmez. Peki ya pasta yapılır mı? Neden yapılmasın ki; Yapılır... Üstelik öyle lezzetli bir pasta olur ki lezzetine siz dahi şaşırır kalırsınız. :) Bence bu kış mevsiminde çocuklarınıza bu portakallı bisküvi pastadan yapıp, sevindirin. 



Portakallı Bisküvili Pasta Malzemeler

  • 1,5 paket pötibör bisküvi 
  • 2 vanilyalı puding 
  • 3 su bardağı süt

Üzeri için
  • 3 su bardağı portakal suyu 
  • 1 paket vanilyalı puding 


Portakallı Ve Bisküvili Pasta Nasıl Yapılır?  

Vanilyalı Pudingi arkasındaki yazan  süt miktarı ile birlikte karıştırarak, pişirin. Piştikten sonra ocaktan alın ve  ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin.  Daha sonra bisküvileri borcama tek sıra olacak şekilde dizin. Üzerine ilk sıcaklığı çıkan pudingin yarısını döküp yayın. 
İkinci kata gelince de aynı şekilde bisküvileri tek sıra halinde pudingin üzerine dizin. Kalan pudingi ikinci kez dizdiğiniz bisküvilerin üzerine dökün. Son katı da aynı şekilde bisküvileri dizin,


Daha önceden sıktığınız portakal suyunu, vanilyalı pudingle karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve   bisküvilerin üzerine dökün. Buzdolabında bir kaç saat dinlendirin. Üzerini hindistan cevizi ve portakal dilimleriyle süsleyerek servis yapın. 
Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun...
Hoşça kalın.

2 yorum:

  1. çok yiyilesi duruyor lezzetli ve yumuşak duruyor belli çok güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evete canım doğru tahmin ettin. Yumuşacık ve lezzetli bir tatlı oluyor....

      Sil