27 Ocak 2016 Çarşamba

Bayat Ekmekli Krep Tarifi

Okulların 15 tatile girdiği şu günlerde çocuklarla uzun keyifli kahvaltılar yapmak; bence tatilin en güzel yanı. Bir yere yetişme gayesi olmadan sindire sindire yapılan kahvaltılar bir harika...  ;)  bugün sizlere öyle aheste aheste kahvaltı yapacağınız zamanlarda yapabileceğiniz bir tarif vereceğim. Üstelik bu tarif birde bayat ekmekleri değerlendirme tariflerinden bir yenisi olan bayat ekmekli krep tarifi!....

Bayat Ekmekli Krep Tarifi


Sıcacık bir bardak çay yanında , bir dilim bayat ekmekli krep çok güzel oluyor. Krepi zaten her çocuk çok sever. Bu şekilde bayat ekmekle yapılan krepi eş de dahil hiç kimse içinde bayat ekmek olduğunu anlamıyor. Ben en son krep bitiminde bayat ekmekle yaptığımı söyledim. Kahvaltıda herkes şok oldu. :) BeNce sizde öyle yapın.... :D

Bayat ekmekli krep malzemeleri

  • 1 su bardağı çekilmiş bayat ekmek
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 yemek kaşığı un
  • 2 çay kaşığı tuz
Bayat Ekmekli Krep Tarifi

Bayat ekmekli krep nasıl yapılır?

Derin bir kaba yumurta ve sütü ekleyip, çırpın. Daha sonrada bayat ekmekleri ve tuzu ekleyip, yine çırpın. En son yağ ve unu da ekleyip, normal krep kıvamında akışkan bir hamur elde edin.

Bir tavayı çok az yağlayıp ocağın üstüne koyun. Krep hamurundan bir kepçe döküp, tavayı sağa sola döndürerek hamurun yayılmasını sağlayın. Sonrada arkasını ve önünü kızartın. Sonrada afiyetle yiyin. 

Bayat Ekmekli Krep Tarifi


Ve ekmekleriniz çöpe gitmeden değerlendirilmiş olur. Bu şekilde bayat ekmekleri çöpe atıp, boş yere israf yapmaktan kurtulmuş olduğunuz gibi birde çocuklarınızın bayılacağı lezzetli kreplerde elde etmiş olacaksınız.... Bundan iyisi şamda kayısı... ;)
Hoşça kalın.


4 yorum:

  1. Bayat ekmekleri değerlendirmek için güzel bir tarif elinize sağlık ;))

    YanıtlaSil
  2. Çok iyi fikir. Ellerinize sağlık. Sevgiye kalın.

    YanıtlaSil