30 Ekim 2015 Cuma

Zar Adamın Peşinde Kitap Yorumu

Yazar: Luke Rhınehart

Çeviri: Özlem Nihan Yeğengil

Sayfa Sayısı: 447

Baskı Yılı: 2009

Yayın Evi: Pegasus yayınları

Zar Adamın Peşinde Kitap Yorumu

Luke Rhınehart'ın ilk kitabı olan zar adamı okuduktan sonra bu kitabı okumayı sürekli erteledim. Çünkü ilk kitabını yorumumda da yazdığım üzere; kitap benim pek hoşuma gitmemişti. Ancak her -yeni kitap okumak için- kitapları karıştırırken sürekli elime zar adamın peşinde kitabı geliyordu. O yüzden Luke Rhınehart'ın bu kitabı acaba nasıl? Diye bir merak vardı.

En sonunda içimdeki merak duygusunu bastıramayıp, kitabı okumaya başladım. İlk başlarda kitap beni bildiğin baydı. Onun için kitabı yarıda bırakıp. Elif gibi sevmek 1 ve Elif gibi sevmek 2 kitabını okudum. Sonra yine: Zar adamın peşinde kitabını kaldığım yerden okumaya başladım. Birde baktım ki 'ben bayağı bayağı bu kitapta kaybolan Luke'ı, tıp ki oğlu gibi merak etmeye başladım. Acaba öldü mü? Yoksa ölmedi de bir yerde saklanıyor mu?' diyerek.

Zar adamın peşinde kitap konusu

Kötü şöhretli psikiyatrist Luke Rhinehartın oğlu Larry Rhinehart kitap boyunca babasının izini sürmektedir. Zar Adam diye bilinen Luke yetmişli yılların bir kült kişiliği olarak Zar Yaşantısı adı altında anarşik bir dünyada yaşamaları için binlerce kişiye esin kaynağı olmuştur. Larry ise kendisi için istikrarlı ve normal bir hayat seçmiştir. Babasının varlığını tümden yok sayarak borsada yatırım analizleri yapmaktadır. Zengin patronunun kızıyla nişanlı ve zengin bir yaşam sürmektedir. Bir gün babasını arayan iki FBI ajanının iş yerine gelmesiyle tüm hayatı altüst olmuştur. Varlığıyla düzenini bozan babasını bulmaya karar verir ve bir yolculuğa çıkar.

Babasının kurduğu Luke Cumhuriyetine gittiğinde istemeye istemeye de olsa; zarı hayatına sokar. Ondan sonra tüm hayatı alt üst olur. Nişanlısından ayrılır. Nişanlısının kuzenine aşık olup, onunla bir ilişki yaşamaya başlar. Tabi tüm bu olaylar yaşarken bir yandan da babasını aramaktadır. Kitabın sonunda babasını buluyor. Ancak nasıl ne şekilde bulduğunu isterseniz okumak isteyenler için açıklamayayım da onlarda okuyup, öğrensinler. 

Hoşça kalın.

0 comments: