9 Ekim 2015 Cuma

Gümüş renkli kemer yapımı

Hayırlı cumalar arkadaşlar; bugün sizlere uzun zamandır pek yayın giremediğim DIY çalışmalarıma yeni bir post paylaşmak istiyorum. Bu seferki eski klasik siyah bir kemeri; o günkü kombinime göre gümüş renkli bir kemere dönüştürme çalışması....

Elbisenin orijinali;  gold rengi ile uyarlanmış şekilde gold rengi düğmeler ve gold rengi kemerden oluşan sade bir elbise.... Ben bu elbiseyi bu seferde gümüş rengi ile uyarlamak istedim. Ve hemen ilk iş olarak ona uygun bir kemer bulmaya çalıştım. Tüm kemerlerimi odanın içine dağıtıp, gümüş renkli kemer aradım. Kemerlerimin içinde gümüş renkli kemer vardı; ama eni geniş olduğu için elbisenin köprücüğüne sığmadı. Köprücüğü iptal edip, kullanabilirdim. Ama bu seferde üstten deneyince, elbise sade olduğu için o kemer elbiseyi çok kapattı. Bende ona uygun ince bir kemer almayı düşündüm. O sırada dağıttığım kemerlerimi toplarken gözüme çok eski yıllardan kalma ince siyah kemer takıldı. İçimden: ''Keşke bu siyah değilde; gümüş renkli olsaymış, tam olurdu...'' diye geçirirken. Hemen kafamda bir ampul yandı. O kemeri neden gümüş rengine çevirmiyordum ki??? 


Gümüş renkli kemer yapımı


Gümüş renkli kemer nasıl yapılır?

O zaman 'hemen iş başına' diyerek siyah kemeri, -evde bulunan- içinde ışıltısı olan gümüş renkli parça kumaşı getirdim. Sonrada makas ve yapıştırıcı....

İlk iş olarak kumaşın üzerine kemeri koyup, kemerin ölçülerinde kumaşı kestim. Sonrada o kumaşı kemerin etrafını saracak şekilde dolayıp, yapıştırdım. Tamam oldu. Ama ya kemerin başı (tokası) çok soluk ve anlamsız kaldı. O zaman onuda gümüş rengine çevireyim diye ojelerime baktım. Ama gümüş renkli hiç ojem yokmuş. Tam pes edeceğim sırada aklıma evdeki objeleri boyamak için aldığım gümüş renkli yağlı boya geldi. Hemen onu bir kulak çubuğu ile kemerin tokasını boyadım. Sonrada kurumaya bıraktım.

Kuruduktan sonra sıra kumaş kaplama ile kapanan kemer deliklerini tekrar açmaya geldi. Onuda demir bir şişi ocakta ısıtıp, bastırarak kemerin deliklerini de açmış oldum.


Gümüş renkli kemer yapımı
Elbise: Yerel bir mağazadan
kemer: Ben yaptım
Ayakkabı: Burada

Ve böylece gümüş renkli kemere; sıfır maliyette sahip olmuş oldum. Bu arada yukarıdaki foto kemeri yapınca denemek maksatlı çekilmiş bir fota, yoksa elbisenin düğmelerini de yine aynı şekilde gümüş renkli düğmeler ile değiştirdim. Ama fotoğrafların içinde elbisenin o hali ile çekilmiş hiç resim bulamadığım için şimdilik bu halini koyuyorum. İlerleyen günlerde o elbiseyi yine giyersem(giymeyi kesinlikle düşünüyorum) o zaman bir tane fotoğraf çekinip, o fotoğrafı koyarım.... ;)

Hoşça kalın...


8 yorum:

  1. Elinize sağlık güzel fikir :)

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık, güzel, yapılabilir birşey:)

    YanıtlaSil
  3. elinize sağlık :) belki sök-tak bişey de yapılabilir hem siyah hem gümüş haliyle kullanabilmek için..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler... Siyah hali eski idi. O yüzden değiştirdim zaten. Ayrıca tokasını gümüşe boyadığım için siyah kullanmak pek güzel olmazdı zannımca :)

      Sil
  4. Güzel fikir, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil