26 Ekim 2015 Pazartesi

Mısır Unlu Palamut Kızarması

Hafta sonları akşam yemeklerini -ailecek iş birliği ile- balık ve salata yapıp. Sofra kurup, yemek yemek gerçekten de çok güzel oluyor. Çünkü çok çabuk ve lezzetli bir menüye sahip olmuş oluyorsunuz. Birde ailede herkes balık seviyorsa. Bundan iyisi şamda kayısı durumu oluyor. :)


Mısır unlu palamut kızartması nasıl yapılır?


Mısır unlu palamut kızartma görüntü olarak gözlerimizi, lezzet olarak midemizi şenlendirmesi yanında; inanılmaz derecede çok çabuk şekilde yapıldığı için zaman fukarası olduğunuz bir günde bence en güzel menü.

Mısır unlu palamut kızartması malzemeleri:

  • 3-4 adet palamut
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Mısır unu

Mısır unlu palamut kızartması nasıl yapılır?


Öncelikle balıkçınızdan palamutları alırken temizletip, enlemesine yassı şekilde ikiye ayırtın. Çünkü balıkçınıza temizleme ve ayırma bölümünü yaptırırsanız daha çabuk yapmış olursunuz. Ama yok ben kendim temizleyip, bölerim derseniz de; önce bir güzel temizleyip, sonra yassı şekilde ikiye bölün.

Mısır unlu palamut kızartması nasıl yapılır?

Temizleme işlemini bitirdikten sonra bir 10 dakika kadar süzgeçte yıkadığınız balıkların suyunun süzülmesini bekleyin. Sonrada yassı bir tepsiye mısır ununu dökün. Mısır ununun içine de göz kararı bir fiske kadar tuz koyup, iyice karıştırın.

Sonra temizlenip, suyu süzülen palamutları teker teker alıp. Tuzlu mısır unu karışımına önü ve arkası olmak üzere bulayın. Tüm balıkları bu şekilde teker teker mısır ununa buladıktan sonra bir tavaya biraz sıvı yağ koyup, ocağın altını açın. Tavadaki yağı iyice ısıttıktan sonra mısır ununa bulanmış palamutları yüz üstü şekilde dizin. Sonrada ara ara ters-düz edin. Tüm palamutların iki yüzü de nar gibi kızardıktan sonra; altına peçete serdiğimiz bir tabağın içine alın.

Mısır Unlu Palamut Kızarması

Sonrada mısır unlu palamut kızartmalarını; limon ve salata ile birlikte servis yapın. Yapacak olanlara şimdiden afiyetler olsun. Başka tariflerde görüşmek dileği ile...

Hoşça kalın.

12 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Oy oy oy yeme de yanında yat

    YanıtlaSil
  3. offf misss gibi ellerinize sağlıkk

    YanıtlaSil
  4. afiyet olsun canım.balık zengini bir ülkede yaşayıp çok az tüketiyoruz.bende zorla yediriyorum ev ahalisine sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizim ev ahalisi Allah'tan balık yemeyi çok seviyorlar. O yüzden benim zorlama gerek kalmadan afiyetle yiyorlar :)

      Sil
  5. canım cekti resmen :) tavada değil de biz genelde elektrikli ızgara da yapıyoruz oylede lezzetli oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ızgarada da çok güzel oluyor. Bizde arada yaparız. Ama bence tavada yapılanın yerine hiç bir balık dolduramıyor ;)

      Sil
  6. yav şu palamutu bir sevemedim. görünce canım çeker yiyince pişman olurum. ellerine sağlık ama yoo aldanmıycam görüntüsüne :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa neden ki?
      Çok teşekkürler. Bence sen bu palamuta ön yargısız yaklaş eminim o zaman aranız daha iyi olur. :)

      Sil