Hafta sonları akşam yemeklerini -ailecek iş birliği ile- balık ve salata yapıp. Sofra kurup, yemek yemek gerçekten de çok güzel oluyor. Çünkü çok çabuk ve lezzetli bir menüye sahip olmuş oluyorsunuz. Birde ailede herkes balık seviyorsa. Bundan iyisi şamda kayısı durumu oluyor. :)
Mısır unlu palamut kızartma görüntü olarak gözlerimizi, lezzet olarak midemizi şenlendirmesi yanında; inanılmaz derecede çok çabuk şekilde yapıldığı için zaman fukarası olduğunuz bir günde bence en güzel menü.
Temizleme işlemini bitirdikten sonra bir 10 dakika kadar süzgeçte yıkadığınız balıkların suyunun süzülmesini bekleyin. Sonrada yassı bir tepsiye mısır ununu dökün. Mısır ununun içine de göz kararı bir fiske kadar tuz koyup, iyice karıştırın.
Sonra temizlenip, suyu süzülen palamutları teker teker alıp. Tuzlu mısır unu karışımına önü ve arkası olmak üzere bulayın. Tüm balıkları bu şekilde teker teker mısır ununa buladıktan sonra bir tavaya biraz sıvı yağ koyup, ocağın altını açın. Tavadaki yağı iyice ısıttıktan sonra mısır ununa bulanmış palamutları yüz üstü şekilde dizin. Sonrada ara ara ters-düz edin. Tüm palamutların iki yüzü de nar gibi kızardıktan sonra; altına peçete serdiğimiz bir tabağın içine alın.
Sonrada mısır unlu palamut kızartmalarını; limon ve salata ile birlikte servis yapın. Yapacak olanlara şimdiden afiyetler olsun. Başka tariflerde görüşmek dileği ile...
Hoşça kalın.
Mısır unlu palamut kızartma görüntü olarak gözlerimizi, lezzet olarak midemizi şenlendirmesi yanında; inanılmaz derecede çok çabuk şekilde yapıldığı için zaman fukarası olduğunuz bir günde bence en güzel menü.
Mısır unlu palamut kızartması malzemeleri:
- 3-4 adet palamut
- Sıvı yağ
- Tuz
- Mısır unu
Mısır unlu palamut kızartması nasıl yapılır?
Öncelikle balıkçınızdan palamutları alırken temizletip, enlemesine yassı şekilde ikiye ayırtın. Çünkü balıkçınıza temizleme ve ayırma bölümünü yaptırırsanız daha çabuk yapmış olursunuz. Ama yok ben kendim temizleyip, bölerim derseniz de; önce bir güzel temizleyip, sonra yassı şekilde ikiye bölün.
Temizleme işlemini bitirdikten sonra bir 10 dakika kadar süzgeçte yıkadığınız balıkların suyunun süzülmesini bekleyin. Sonrada yassı bir tepsiye mısır ununu dökün. Mısır ununun içine de göz kararı bir fiske kadar tuz koyup, iyice karıştırın.
Sonra temizlenip, suyu süzülen palamutları teker teker alıp. Tuzlu mısır unu karışımına önü ve arkası olmak üzere bulayın. Tüm balıkları bu şekilde teker teker mısır ununa buladıktan sonra bir tavaya biraz sıvı yağ koyup, ocağın altını açın. Tavadaki yağı iyice ısıttıktan sonra mısır ununa bulanmış palamutları yüz üstü şekilde dizin. Sonrada ara ara ters-düz edin. Tüm palamutların iki yüzü de nar gibi kızardıktan sonra; altına peçete serdiğimiz bir tabağın içine alın.
Sonrada mısır unlu palamut kızartmalarını; limon ve salata ile birlikte servis yapın. Yapacak olanlara şimdiden afiyetler olsun. Başka tariflerde görüşmek dileği ile...
Hoşça kalın.
Çok güzel görünüyor, elinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
SilOy oy oy yeme de yanında yat
YanıtlaSil:))
Silofff misss gibi ellerinize sağlıkk
YanıtlaSilteşekkürler....
Silafiyet olsun canım.balık zengini bir ülkede yaşayıp çok az tüketiyoruz.bende zorla yediriyorum ev ahalisine sevgiler
YanıtlaSilbizim ev ahalisi Allah'tan balık yemeyi çok seviyorlar. O yüzden benim zorlama gerek kalmadan afiyetle yiyorlar :)
Silcanım cekti resmen :) tavada değil de biz genelde elektrikli ızgara da yapıyoruz oylede lezzetli oluyor
YanıtlaSilevet ızgarada da çok güzel oluyor. Bizde arada yaparız. Ama bence tavada yapılanın yerine hiç bir balık dolduramıyor ;)
Silyav şu palamutu bir sevemedim. görünce canım çeker yiyince pişman olurum. ellerine sağlık ama yoo aldanmıycam görüntüsüne :D
YanıtlaSilAaaa neden ki?
SilÇok teşekkürler. Bence sen bu palamuta ön yargısız yaklaş eminim o zaman aranız daha iyi olur. :)