2 Aralık 2014 Salı

HUUU! SANAL ALEM GÖZÜNÜZ TEMİZLİK GÖRSÜN, BİNGO İLE TEMİZLİK YAPTIM ;)

Geçen hafta fikriMühimden yine bana bir paket geldi... Bu seferki pakette benim şuaralar en çok ihtiyaç olduğum deterjan paketi idi. Şuaralar bildiğiniz üzere yeni eve taşındıktan sonra kafayı temizlik ile bozmuş haldeyim. Haldır huldur temizlik yapıyorum, sanırım yakında temizlik yapma işini abartıp elimde bir bez uçan tozları mobilyaya konmasın diye havadan toz avlayacağım. :) yada mutfak dolapları terlemesin, yağ olmasın diye evde yemek yapma işini bırakacağım. :)

Tabi bunda teftişçi komşularında payı büyük. :) Neme lazım yine teftişe filen gelirlerde havada uçan bir toz yada halıda tüy filan görürler... O zaman ben ne yaparım. Bana arkamdan  ''Ayyy ne kadar pasaklı kadın'' demezler mi?  Hım birde tabi şu gelinlerin kaynanalarına yaranma hali var ki o başlı başına 7\24 saat temizlik yapman için bir neden zaten. :)


Evet efendim bu şekilde temizlik yapmamı gerektiren bir sürü nedenler var örnekleri istediğimiz kadar çoğaltmamız mümkün. Eeee temizlik yaparken her yer daha hızlı temizlensin diye biz analar ozan katkılı ürünler ile temizlik yaparız. İşin içine ozan girdiğimi sanki her yer daha çok temizmiş gibi gelir. Ama ya o ozonun kokusu yok mu :( Iğğğ köprü altında tiner çeken çocuklar gibi bir müddet sonra kafayı bulursunuz. Hatta bu şekilde devamlı devam ederseniz koku alma duyunuzu bile geçici olarak kaybedersiniz. Bizzat tecrübeye tabidir. :)

Ama bu lacivert serisinde güçlü etkisi için ozan karışımı olduğu kadar çok da güzel bir kokusu var. ohhh mis gibi... Öyle pis ozan kokusu yok, O sebepten temizlik yaparken ağzımızı burnumuzu sarmamıza gerek yok. :) Ağzımız burnumuz açık şekilde rahat rahat nefes alıp vererek temizlik yapabiliriz. :)

Geçen hafta pazar günü facebookta da bugün günlerden hamsi diyerek havamı ata ata hamsi yapıp yedim. Ama ya sonrası evde pis ve ağır bir koku ve mutfak dolabının kapaklarını kaplamış bir yağ tabası mutfağa hakim oldu. Sonrası mı, sonrası hüsran.. ''o hamsiyi yapan sen misin \ hele birde mutfakta yaptın \ al başına belayı \ O hamsinin kılçığını ağanda bu şekilde boğazında bırakırlar Sultan(!)''  diye dizlerimi döve döve ağıtlar yaktım. Ama yok ''olmuyooor istersem kafamı duvardan duvara vurayım, saçımı başımı parçalayayım, o koku geçmiyooor, o yağda olduğu yerden bir gram olsun kalkmıyor''


O zaman iş başa düştü diyerek kollarımı sıvadım, Bingonun mutfak için ayrı olan ürününü tezgaha çıkardım, bir çiftte eldiven çıkardım ve bu yağları yok etmek için ısıtıcıdan su kaynattım sonra son olarak kafama birde tülbentle bağladım ve başladım silmeye... Günümün büyük bir kısmını belki mutfağa verdim ama sonuç olarak balık kokusu yok oldu onun yerine miss gibi bir koku kapladı mutfağımı. Yağlar mı? Ooo onun yerinde yeller esiyor. ;) şimdi dolaplarım cam gibi parlıyor hafta sonu ev görmeye gelecek olan misafirler görsün bakalım ne diyecekler :)

Ayıp olmayacağını düşünsem gözünüz temizlik görsün diyeceğim, ama yok olmaz, ayıp olur en iyisi mi ben susayım. :)

Bu arada Bingonun mutfağa ayrı, banyoya ayrı ürün yapma fikrine de bayıldım. Banyodaki kireçler için kireç önleyici ve sabun kalıntıları yok edici bingo banyo ve mutfakta yağ çözücü etkili bingo mutfak biz anaların çoook işine yarayacağa benziyor. Hele birde içinizde benim gibi ev görmeye gelecek olan bir kaynana, bir elti ve bir çok eş dost varsa o zaman o ürünler size ilaç gibi gelir. :)

Hoşça kalın...

0 comments: