9 Ekim 2014 Perşembe

ÜRGÜP TEMENNİ TEPESİ (Kapadokya gezisi 11. kısım)

Ürgüp hayallerimin şehri olduğunu hatta gündüz vakti kuş bakışı izlediğimi buradaki postta bahsetmiş ve bol bool fotoğraflar ile sizleri oraları gezdirmiştim... :)

Gündüz vakti tıp ki doğa harikası olan bu şehir; ya akşam üstü nasıl bir yerdi acaba?... Bu sorunun cevabını almak için Ürgüp'ün bir başka doğa harikası olan ve turistlerin uğrak noktası olan Temenni tepesine çıktık...

Temenni tepesi Ürgüp'ün merkezinde ve hemen hemen Ürgüp'ün her tarafından görülebilen kaya yapılı bir tepedir...

ÜRGÜP TEMENNİ TEPESİ

Tepeye çıkarken biraz yorulduk, ama çıkınca bu eşsiz manzarayı görünce yorgunluğumuzu unuttuk :) gerçekten de harika bir yerdi. Doğa harikası olan bu şehirin, akşamları her otel vede evlerden yükselen ışıklar ile sanki bir masaldan fışkırmış gibiydi.. :)

ÜRGÜP TEMENNİ TEPESİ

Tepede Kılıçarslan'ın türbesi var...  Tepedeki eşsiz manzarayı izlemeye bir ara verip o türbeye de girip bir Fatiha okumayı da unutmayın..

ÜRGÜP TEMENNİ TEPESİ

Ayrıca tepede Temenni tepesi için bir hatıra fotoğrafı çektireceğiniz yerde var..

ÜRGÜP TEMENNİ TEPESİ

Oradan hatıra fotoğrafınızı da çekindikten sonra. Tepenin üzerinde olan kafeteryadan bir tane kumda kahve içmeyi unutmayın. Yorgunluğunuzu alır.. :)

ÜRGÜP TEMENNİ TEPESİ

Manzara gerçekten de çok güzel özellikle oradaki dürbün ile etrafını izlediğinde Ürgüp'ü karış karış gezmiş gibi her yerini görebiliyorsun. Bence o şehir merkezindeki beton arma binalar o şehre gölge katıyor. O şehir tamamen kaya tipi evler vede peri bacaları ile kaplı olmalı...

Tepenin çıkış-inişinde yine her tarihi yerlerde olduğu gibi turistlere hitaben açılmış olan hediyelik dükkanlar var. Oradan yine isterseniz kendiniz vede sevdikleriniz için hatıra maksatlı Ürgüp'ü andıran hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Üstelik ücretleri de diğer yerlerdeki hediyelik eşyalara göre oldukça hesaplı.

Biz Ürgüp Temenni tepesini de doya doya gezip hatıralarımıza ekledik. Darısı gitmek vede görmek isteyenlerin üzerine olsun der ve ben kaçarım.

Haaa  bu arada daha bitmedi... Ürgüp de daha doğrusu Kapadokya da gezilecek vede görülecek yer daha çook var :) devamı gelecek beklemede kalın...

Hoşça kalın.

4 yorum:

  1. ne çok gezdim oralarda.bir kaç yıl üstüste eşim oralarda çok iş yaptı ve hemen hemen her ay ardına takılıp gidip gezmiştik.gezmeyen görmeyenlere şiddetle tavsiye edilir diyeyim bende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) evet çok güzel yere ben ilk kez gittim ama hemen hemen gezilmedik yerini bırakmadım...

      Sil
  2. Üstünkörü gezince hiçbir şey anlamamıştım gezmekten. Sanki gezmiş gibi oldum postu okurken. Tekrardan gidip görmek lazım Ürgüp'ü. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) zaten gezerken her ayrıntısını inceleyip orayı hissederek gezilmeli ki gezmekten has alınabilsin :)

      Sil