18 Ekim 2014 Cumartesi

BAYAT EKMEKLİ PATLICAN ŞİŞ KEBABI

Kebap deyince 'aman buda zordur' diye düşünmeyin. İnanın çok basit vede çok lezzetli bir tarif... Bence kesinlikle yapın. Çünkü gerçekten de ağızlara layık bir tarif :) yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin der ve ben tarife geçerim... :)

BAYAT EKMEKLİ PATLICAN ŞİŞ KEBABI


Patlıcan şiş kebap malzemeleri


Köfte Malzemesi:
  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 su bardağı bayat ekmek içi
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, kara biber ,kırmızıbiber,kimyon, kekik hepsinden birer tutam

Diğer Malzemeler:

  • 8 Adet patlıcan (ince kemer makbuldür)
  • Bir deste çöp şiş


Kızartmak İçin:
  • 1 su bardağı sıvı yağ


Fırınlarken:
  • 1 Yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı kaynar su 


Patlıcan şiş kebap nasıl yapılır?

Evde bu malzemelerin hepsi varsa işiniz daha kolay alış veriş yapmadan direk olarak mutfağa geçin. Önce ellerinizi bir güzel yıkayın. Eee temizlik her işin başı tabiki de :) sonrada patlıcanları elinize alıp alacalı olarak soyup, yuvarlak yuvarlak doğrayın. Sonra bir kaba alıp 15 dakika tuzlu suda bekletin ki patlıcanın acımsı tadını alsın.

Şimdi sıra geldi köfteye köfte malzemelerinin hepsini yoğurma kabına koyup bir güzel yoğurun...

Patlıcanları soyup doğradınız, köfteyi de yoğurtunuz o zaman işiniz bitmiş sayılır geriye çöp şişlerinizi alıp patlıcan köfte şeklinde çizmeye geldi. Bence en zevkli yanı da burası :) ben özellikle çöp şişe bu şekilde çizerken çocuklara da çizdiriyorum ki yerken ''bak senin çizdiğin yer'' diyerek onları zevkle yemesini sağlamış oluyorum. nede olsa insan kendi yaptığını daha bir çok sevip daha bir iştahla yediği bir gerçek olduğu için bende o şekilde çocukların iştahla patlıcan yemelerini sağlıyorum. Yoksa diğer türlü olsa zorla yedireceğim diye göbeğim çatlardı... :)

BAYAT EKMEKLİ PATLICAN ŞİŞ KEBABI

Çöp şişere patlıcan ve köfteleri çocuklar ile birlikte çizdikten sonra fırın tepsisi yada bor cama düzgün şekilde koyun. Daha sonra bir kase içerisinde kaynar suyu ve salçaları karıştırıp birazda tuz atalım sonrada salçalı karışımı şişlerin üzerlerine gezdirelim.

Sonra yüksek ısıdaki fırına verip su kaynamaya başlayınca 20 dakika pişirip fırından çıkarın. Sonrada hep birlikte afiyetle yiyin... :)



Hoşça kalın.

2 yorum:

  1. yani var ya aslında bildiğim ama unuttuğum bir tarifti.bakınca canım çekti.patlıcan benim aşkım :) hemen yarın yapacağım.teşekkürler canım cidden makbule geçti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim canım buna vesile olabilmek bile benim için çok iyi birşey :)

      Sil