28 Temmuz 2013 Pazar

OĞLUMUN YANAĞININ MORARMASI :(

Evet başlıktan da anlayacağınız üzere Küçük oğluşum Efe'nin yanağı morardı... :(

Efe'yi kendi başına değilde abisi ile birlikte yatırıyorum böylece korkmuyorlar üstelik uyurken de birlikte konuşarak uyuyup kalıyorlar... Onların o hali benim çok hoşuma gidiyor hatta arada yanlarına gelip onlar uyuyana kadar yanlarında kitap okur ve onları izlerim. Bazen öyle eğlenceli şekilde mülakatları oluyor ki sormayın. :)

O gün yine aynı şekilde Emir bana 'anne sende biz uyuyana kadar yanımızda kal' dedi.
bende 'tamama oğlum şimdi kitabımı alıp geliyorum sizin yanınızda bende kitap okurum ama sizde gözlerinizi yumunda uyuyun tamam mı?' dedim. İkisi de bir ağızdan kıkır taşarak 'tamam' dediler...

Ben kitabımı alıp gelip onların karşısındaki koltuğa oturdum ve kitap okuyorum onlar bir müddet abi kardeş konuştular daha sonra önce Emir daha sonra ise Efe uyudu kaldı.... Tabiki her zaman ki gibi üstleri açık şekilde :) pikeyi üzerlerine örtüp gece lambasını yakıp yanlarından ayrıldım...

Yine her zaman ki gibi sahura kalktık, sahurumuzu yaptık, sabah namazını kıldık... Ben mutfak tarafında tabakları bulaşık makinesine yerleştirirken Efe den bir sayıklama sesi geldi. Ama ne dediği anlaşılmadı sonrada küt diye ses geldi hemen koştuk yanına, yanına gittiğimizde yataktan düşmüş yüz üstü şekilde yatarak ağlıyordu... Kucağıma aldım su filan içirdik yanağındaki kızarıklığa buz gezdirdim... Bir müddet ağladıktan sonra sakinleşti ve tekrar yattı... Ama yanağındaki kızarıklıktan anlamıştık sabaha moraracağını :( Çünkü kuzucuğumun teni çok hassas en ufak şeylerde hemen kızarıp morarıyor bu özelliği bana çekmiş...

tokideki sesin fotoğrafları

Ertesi gün sabah uyandığımızda ise yanağı bu şekilde idi :( Tek tesellim dokunuyorum acaba acıyor mu diye oğluma sorduğumda 'yok anne acımıyor' demesi beni bir nebze olsun ferahlatıyor en azından acı hissetmiyor diye...

Efeciğimin başına bu şekilde bir kazada geldi... Allahdan dileğim daha büyük kazalar başına gelmemesi...

Bizdeki durumlar şimdilik bu şekilde okuyan arkadaşlar sizlerinde başınızı ağrıttım kusura bakmayın der ve ben kaçarım...

Hoşça kalın.

32 yorum:

  1. geçmiş olsun kan değerlerine bi baktırın bazen tenin hassaslığından bazende kanın çok sulu yada çok katı olmasından da olabilir hemen morarması falan ..plt değerlerine falan bakılsın tam kan sayımı yaptırabilirsiniz böylece içiniz rahat etmiş olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kan değerlerine zaten bakıtmıştık Allah'a şükür hiçbir problem çıkmadı. cildinin hassalığından kaynaklanan bir durummuş.
      sevgiler...

      Sil
  2. çok geçmiş olsun :(
    benimde tenim çok hassastır. nereye ufak da olsa çarpsam hemen morarır... umarım şimdi daha iyidir...
    Duanıza da yürekten AMİN diyorum... Rabbim daha kötülerinden korusun :/
    hayırlı ramazanlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım.
      Hımm sanırım sende bizdensin gerçekten de çok zor bir durum Allah'a şükür şimdi çok daha iyi...
      çok teşekkür ederim Allah razı olsun canım.

      Sil
  3. çok geçmiş olsun, Allah beterinden korusun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim. Allah razı olsun amin inşallah cümlemizin evlatları ile birlikte...

      Sil
  4. Çoook geçmiş olsun canım :(( allahım daha büyük kazalardan korusun inşallh...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım amin inşallah...

      Sil
  5. Geçmiş olsun canım Allah beterinden korusun

    YanıtlaSil
  6. gecmis olsun canim. ne kadar hassasmis oyle. disinin uzerine falan mi geldi. agzina da bir baksaydin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok canım dişinde bir problem yok altında halı yoktu parkenin üzerine hızlı şekilde düştü çünkü küt diye öyle kötü bir ses geldi ki biz zaten o sesi duyunca çok korktuk :( Allah dan daha kötü bir şey yok ufak atlattık... Ayrıcada teşekkür ederim çok sağol.

      Sil
  7. Geçmiş olsun
    Bende şu an 2 aylık oğlumunun kırkı sebebiyle küçük kızımı ablasına emanet ediyordum. Hergün sitemizin parkında oynayan küçük kızımın deyim yerindeyse her gün yüzünü gözünü bacaklarını düşüp yaralanması, morartması beni çok üzüyordu... Allah tan vakit buldukça ben parkta zliyorum ama nzarda çok inandığım bir olay... Allah çocuklarımızı sevdiklerimiz ve bizi nazarlardan korusun
    Sevgiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler...Evet canım nazara bende inanırım zaten çocuklara nazar çok gelirmiş. Amin inşallah cümlemizin evladı ile birlikte.

      Sil
  8. hay Allah!çok üüzldüm canım yaa.kıyamam ben ona.çok geçmiş olsun.beterinden korusun Rabbim.kızımda bir kere düşmüştü.ağlayamadığından uğununma sıkıntısı vardı.1 dk nefes alamamış ve mosmor olmuştu.o günü ömrümce unutamadım.Allah beterinden korusun.kuzuları ve seni öpüyorum geçmişler olsun.sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim Allah razı olsun....Allahdan bizde öyle bir sorun yokta hüngür hüngür ağladı... Teşekkür ederim bende seni öperim.

      Sil
  9. oy oy kıyamam ben ona annesi.Çook geçmiş olsun.Bi daha olmaz inşallah.sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim inşallah olmaz Allah daha beterinden korusun...

      Sil
  10. Öncelikle geçmiş olsun!
    bizim evde de iki bebek olduğundan sürekli bir elimizde buz bir elimizde krem geziyoruz desem yeridir.
    bizim çocukluğumuzda hep Lasonil kullanılırdı ama şimdilerde bunun yerine bebek ve çocuklarda morarmayı engelleyen bitkisel içerikli Arnica krem var belki duymuşsunuzdur.Morarsa bile hızla iyileşmesini en azından annenin moralinin çabuk düzelmesine yardımcı oluyor :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. inanırım çocuklu evlerde ne yazık ki kazalar eksilmiyor... Yok canım duymamıştım söylediğin iyi oldu ondan bir tane bende alayım evde bulunması gerekiyor bu tür kremlerin heran ne olacağı hiç belli olmuyor.

      Sil
  11. Allah beterinden korusun,çok geçmiş olsun.Düşe kalka büyüyecekler ne yapalım.Allah dermansız dert vermesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim....Evet öyle çocuklar düşe kalka büyürler bizlerde küçükken çok düşmüştük, çok sağol amin inşallah.

      Sil
  12. ayy çok geçmiş olsun canım yaa. bizimki de dün akşam kafayı kapıya çarptı, morardı biraz. böyle böyle büyüyecekler işte.

    kuzucuğunu öpüyorum tatlım :)


    smrdmr.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, o zaman size de çok büyük geçmiş olsun...

      Sil
  13. Geçmiş olsun canım ne oldu çocuğun yanağına? :( çok takip edemiyorum şu aralar bir soluk bloğa girip çıkıyorum. Verilmiş sadakası varmış Allah beterinden saklasın, öpüyorum oğluşunu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet öyle verilmiş sadakası varmış çok sağol...

      Sil
  14. Selamlar bLogunuzla yeni tanıştım ve yazmadan geçemedim. Yanağı bir düşme sebebiyle morarmış olsa da çabuk morarma ve sebebepsiz morarmalar doktora danışılmalı diye biliyorum.Yakın bir tanıdığımızda benzer bir durum vardı ve bununla ilgili tahliller yapıldı.Sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim aramıza hoşgeldin :)evet canım biliyorum zaten bizde onunla ilgili başka bir sorun olduğunda gitmiştik ama hiç birleş çıkmamıştı aynı durum sürekli bende de oluyor sanırım bana çekmiş...

      Sil