18 Temmuz 2013 Perşembe

EHL-İ BEYT İMAMLARI KİTABI

Yazar: Siraceddin Önlüer 

Sayfa Sayısı: 108

Baskı Yılı: 2011

Yayınevi: Semerkand 



tokideki sesin okuduğu kitap


Bu kitabı aslında bitireli 1 haftayı geçti ama bir türlü sizlerle paylaşma fırsatım olmadı o sebepten ancak bu zamana kaldı... Kitabın adından da anlaşılacağı üzere kitapta ehl-i beyt imamlarından( yani peygamberimizin soyundan olan Hasan ile Hüseyininin oğulluları vede torunlarından olan kişilerden)bahsediyor... Ehl-i beyt imamlarından ilk olarak Hz. Ali den başlayarak Şah-ı Nakşibent(k.s) ye kadar olan imamlarını tek tek ele alıyor. Kitap da bu zatların doğduğu yer,  anne ve babalarının kim olduğundan daha sonra ise, ilimlerinden neyi çok iyi bildiklerinden ve son olarak ise kerametleri ve ölüm nedenlerine kadar bütün konuları kapsıyor hatta arada o mübarek ehl-i beytlerin hayatlarındaki yaşadıkları bazı enteresan anılarından da bahsediyor.


tokideki sesin okuduğu kitap


Kitabın arka kapağında yazan ise; Ehl-i beyt dediğimiz seyyideler ve şerifler tarih boyunca ehl-i sünnete bağlıu olan mezheplerin ve tarikatların yayılmasına hizmet etmişlerdir.

Bu zatlar içerisinde öyleleri vardır ki, tesirleri bütün ümmet üzerinde etkili olmuş, getirdikleri usuller sistemleşmiştir.

Topluma manevi önderlikleri sebebiyle, Peygamberimiz'in (s.a.v) izindeki bu büyüklere "imam" denilmiştir.

Hoşça kalın...

8 yorum:

  1. ne güzel kitaplar okuyorsun maşaAllah tam ramazanlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım :) elimden geldiğince bu tür kitapları okuyarak bilgimi yükseltmeye çalışıyorum...

      Sil
  2. Kesinlikle okunması gereken bir kitap.Paylaşımın için teşekkürler canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim canım :) evet öyle kesinlikle okunması gereken çok faydalı bir kitap...

      Sil
  3. Merhaba canım okumayı sevdiğim tek kitap türü diyebilirim Siyer kitaplarını okurda doymaz ya insan keşke daha fazla olsa onlarla ilgili daha çok şey öğrensek.. Allah günahlarımızı affedip cennete onların yüzünü görmeyi nasip etsin.. Sana da teşekkürler canım okuncak bi romandan daha efdal olduğu kesin :) Bide tarih kitaplarını severim.. Geçmişini bilmeyen bi gençlik olmamalı.. sevgiler paylaşımlarının devamını dileriz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin inşallah canım...evet aynen öyle çok güzel bir kitap insana birşeyler katıyor zaten bence insan bir kitap okuyacaksa kendisine birşeyler katacak kitaplar okumalı ki ona faydası olsun...Teşekkür ederim inşallah canım zaten şuaralarda mehtabın hediyesi olan kitabı okuyorum. Bitince onuda sizinle paylaşırım. Sevgiler benden sana gitsin canım :)

      Sil
  4. aynı konuyu başka bir yazardan okumuştum ama çook uzun yıllar oluyor.kitap babamın kitaplığından olduğu için yazarın adını hatırlayamıyorum.inanılmaz ilginç anektodlar vardı ama .hatta annem sık sık anlatır.onda da maşallah hafızası bana on basıyor:) ben çok çabuk unutuyorum.görsel hafızam daha iyi belkide ondan.laf yine uzadı:)keyifli okumalar ve teşekkürler paylaşım için..

    YanıtlaSil