16 Mayıs 2013 Perşembe

SAKAL-I ŞERİFİ GÖRDÜK

Dün akşam samanyolu kolejinde kutlu doğum haftası etkinliği adı altında bir program oldu. O programda Peygamber efendimizin Sakal-ı Şerifi getirildi. Konya gezisinde bahsettiğim gibi ben Sakal-ı Şerifi orada da çıplak gözle görmek nasip olmuştu. Allah'ıma şükürler olsun ki o mübareğin sakalını ikinci kez görmeyi nasip etti. 

tokideki sesin logosu


Program çok güzel donanımlı bir programdı. Başlangıç olarak çok güzel bir Kur'an-ı Kerim ziyafeti verdiler kulaklarımızın pası silinip ruhumuz şenlendi. Okuyan hocanın yüreğine ve ağzına sağlık ne güzel içten ve hisli okudu öyle...

Kur'an-ı Kerimden sonra başka bir hocamız Peygamber efendimizin doğumundan ana rahmine geliş günü yani Regaip Kandiline kadar olan güzel olayları bizimle paylaştı. Hazırladığı sunumla geceyi bize çok güzel anlattı. Onun arkasından ise Kur'an-ı Kerim okuyanlar vede Selavet-i Şerif getirenler için hatim duası yapıldı. Hep birlikte duamızı yapıp amin dedik.

Ve son olarak ise gecenin asıl beklenen şeyi Sakal-ı Şerif görmesi gerçekleşti. Resim çekilmek yasak olduğu için yakından ne resim nede video çekebildik. O sebepten bende bayanlar sıra halinde Sakal-ı Şerifi görmeye giderken hallerini çektim. Salonda Salavat-ı Şerif eşliğinde önce bayanlar daha sonra ise erkekler sıra ile Sakalı-ı Şerifi görmeye gittik. 

Çok güzel bir etkinlik oldu 20.30 da başlayıp 22.30 a kadar sürdü. Ama program o kadar güzeldi ki tabiri caizse su misali aktı geçti.

Son olarak ise, ellerin duaya uzandığı, sinelerin dostlara açıldığı, gözlerin masumiyet aradığı bu mübarek günde tüm dualarınız kabul olması dileğiyle hepinize hayırlı kandiller dilerim.


10 yorum:

  1. ne güzel canım 2.ye görmek nasip olmuş darısı başımıza inşallah sizinde kandiliniz mübarek olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah canım tüm görmeyenlerin başına darısı inşallah çok güzel bir duygu Allah herkese nasip etsin :)

      Sil
  2. Regaip kandilinizi kutlar hayırlara vesile olmasını cenab-ı haktan niyaz ederim.

    YanıtlaSil
  3. Regaip kandiliniz mübarek olsun,,

    YanıtlaSil
  4. hayırlı kandiller canım inşaallah bizede nasip olur görmek,
    dualarda buluşalım inşaallah
    sevgilerle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin inşallah canım Allah herkese nasip etsin dualarda buluşmak dileği ile.

      Sil
  5. Hayırlı kandiller, bize de görmek nasip olur inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah canım :) sanada hayırlı kandiller.

      Sil