25 Mayıs 2013 Cumartesi

DİŞ AĞRIM :(

Diş ağrısı ne kötü birşeymiş öyle ya :( hani derler ya diş ağrısı doğum sancısı ile eş değer diye bence yanlış onun iki katı kadar daha fazla bir ağrı söz konusu...

tokideki sesin diş ağrısı

Benim bu dişim de daha hamile iken başlayan bir ağrıma durumu vardı. Emir'e hamile idim, sene 2005 bu dişim çürümüş hafif hafif sancımalar oldu ama hamile olduğum için hemen dişçiye gitmedim doğum yapınca giderim diye erteledim. Tabi o sıralarda bu şekilde çok feci bir ağrı değilde hafif hafif arada yokluyordu sonra hemen geçiyordu o yüzden dayanmam kolay olmuştu. Herneyse ben doğum yaptım bu dişim yine başlayınca ilk fırsatta en yakın diş polikliniğine gittim. Dişçi 'dişine dolgu olabilir istersen çekmeyelim de dolgu yapalım' dedi.  Bende kabul ettim... veee böylece zorlu bir işlemden sonra dişime dolgu yapılmış oldu... dişlerine dolgu yaptıranlar ne demek istediğimi gayet iyi anlamıştır.

Dolgu yaptırdıktan sonra pek bir sorun olmadı daha ki bu seneye kadar bundan iki ay önce bir akşam dişimi fırçalarken dolgum laoboya düştü. :( Eşimin bir dişçiye git diye ısrarlarına rağmen bir müddet bir şey olmaz diye sürekli erteledim durdum. Daha ki ağrıların şiddeti hafif hafif artmaya başlayana kadar.

Diş ağrılarımın şiddeti arttığı için en yakın diş polikliniğine gidip dişimin düşen yerine tekrar dolgu yaptırmak istedim. Ama diş hekimim ağız röntgenini çektirdikten sonra 'bu dişi biz kurtaramayız dolgu yapılmaz mecburen çekilmek zorunda' dedi. Ben ise kabul etmedim o zaman başka yere giderim diye oradan ayrıldım. ( tabi o esnada diş ağrım yok o yüzden tuzum kuru)

Aradan bir ay gibi süre geçtikten sonra dişim yine ara ara tutmaya başladı. Bende en kısa zamanda ağız diş sağlığı merkezinden randevu alıp gittim.  Orası da aynı şekilde bir röntgen istedi çektirdim sonra doktorun yanına tekrar gittim. Doktor  röntgene baktı ve bana 'bu dişe dolgu olmaz ancak çekim yapılır' dedi. Benim o esnada ağrım var artık bıkmışım o sebepten 'tamam çekin yeter ki bu dişten beni kurtarın' dedim. Ama dişçi ' yok şu anda çekemem de çünkü dişin uzun müddet açık kaldığı için kökünde enfeksiyon oluşmuş önce onu gidermemiz gerek' diyip bana kullanmam için iki tane antibiyotik yazıp 'bunları kullan bir hafta sonra tekrar gel' diye gönderdi.

Antibiyotikleri kullanıp bir hafta sonra gittiğimde ise,  tekrar baktı. 've bana bu dişi ben çekemem çünkü bu dişi çekerken kırılabilir, bizim burada ise ameliyathane olmadığı için kalan parçayı alamayız' dedi. tabi ben iyice korktum :( ' Neeee kırılırmı? nasıl yani diyerek hemen olduğum yerden doğruldum' o ise, gayet rahat şekilde 'evet kırılabilir o sebepten sen bir üniversite hastanesine git' dedi. Eee ben dişimin kırılacağını öğrendim ya daha orada durur muyum hemen çıkıp oradan uzaklaştım.

Antibiyotiklerin hepsini bitirdiğim için dişimdeki ağrı hafiflemişti o sebepten amannn bu şekilde biraz daha idare ederim diye! hiç bir şey yapmadan hayatıma devam etmeye başladım. Daha ki dün akşama kadar dün akşam başlayan sancı halen devam etmekte....:(( Şuanda ne yapacağımı hiç bilmiyorum diş ağrımı hafifletmek için aklıma gelen vede elimden gelen her şeyi yaptım ama yokkk!  geç-mi-yorrrrrr

Bende havadisler bugünlük bunlar şuanda çok feci bir diş ağrısı ile cebelleşmekteyim. :( Bu ağrı yüzünden halen kahvaltımı dahi yapamadı mm...:(

4 yorum:

  1. Geçmiş olsun. Diş ağrısı gerçekten de çok kötü oluyor. Benim de ihmallerim yüzümden bir dişim gitti. Bence en kısa zamanda diş hekimine gidip sağlığına kavuş. Çok zor. Diğer dişlere de çürük geçmeden kurtul canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım aynen öyle diş ağrısı çok kötü Allah'a şükür ki kurtuldum dün bu posu yayınladıktan bir iki saat sonra gidip çektirdim.

      Sil
  2. cok gecmiş olsun canım bilirim cok kötü bişeydir ay ben bide hamileydim dişimin ağrıdığında düşün yani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim bu dişimde zaten ben hamile iken çürümüştü o sebepten çok iyi bilirim.:(
      ayrıcada çok teşekkür edrim.

      Sil