13 Mayıs 2013 Pazartesi

ÇOCUKLARLA BİRLİKTE İZLENEBİLECEK FİLMLER

Bugün paylaşacağım filmleri çocuklarla birlikte izleyebileceğiniz tarzda filmler, bizim çok hoşumuza gitti izlemeyenler varsa izlemesini tavsiye ederim.

tokideki sesin logosu

İlk olarak Hannah Montana filminde geçen başrol karakterindeki Miley Stewart, gizli pop-star kimliği ile okulu ve arkadaşları arasında denge kurma mücadelesi vermektedir. Ancak hızla artan şöhreti ve popülerliği özel hayatına egemen olunca her şeyi oluruna bırakır. Bunun üzerine babası, gerçeklerle yüz yüze gelmesi için onu Tennesse’deki Crowley Corners’taki evine çağırır. O andan itibaren Hannah Montana’nın bile hayal edemeyeceği çapta eğlence, kahkaha ve romantizm dolu bir macera başlayacaktır. miley Tennessee'ye babası ve jackson la birlikte gider. orada artık Hannah olmaktan sıkılır ve konser sırasında gerçek kimliğini açıklar. Ama hayranlarının isteği üzerine yine 2 kişi olarak yaşamaya başlar... Film çok sürükleyici tam bir gençlik filmi içinde aşk, komedi ve müzikal var bu tarz filmleri seven varsa tavsiye derim.


tokideki sesin logosu

İkinci olarak paylaşacağım film ise bir animasyon filmi, 10 yaşındaki  Lucas Nickle Ailesiyle birlikte kısa süre önce yeni bir şehre taşınırlar.  Lucas, henüz tek bir arkadaş bile edinememiştir. Kendisinden birkaç yaş büyük ablası Tiffany’den zulümden başka şey görmez; evlilik yıl dönümlerini kutlamak için Puerto Vallarta’ya haftasonu tatili planlamakla meşgul anne babası da  son günlerde onunla pek ilgilenememektedir. Bu arada, sevgi dolu ama biraz kaçık büyük annesi Mommo tüm zamanını ailesini ucuz dergilerde okuduğu uzaylılardan korumaya çalışmak için harcamaktadır. Tüm bunlar yetmezmiş gibi, Lucas, mahallenin zorbası Steve’in bir numaralı hedefi olmuştur ve Steve her fırsatta onu tartaklamaktadır. Buna karşılık Lucas da bahçesindeki karıncaları yok etmekten keyif alır; yaşamakta olduğu hayal kırıklığının acısını savunmasız toprak tepeciklerini ve sakinlerini tekmeleyerek, ezerek ve hortumla suya tutarak çıkarmaktadır. 

Ancak Lucas’ın bilmediği şey ayağının hemen altında yaşayan ve hareketli bir dünya olduğudur ve kendisinin “bir sürü aptal karınca” olarak gördüğü canlıların çok gelişmiş bir toplum yaşamı; ve her birinin adı, ilişkileri, sorumlulukları ve duyguları vardır. Evlerinin “Yok edici” Lucas tarafından yerle bir edilmesinden bıkan karıncalar, onunla savaşmaya karar verirler.  Herneyse bu kadar yeter daha fazlası için izleyin bence :) yoksa ben şimdi filmin hepsini burada anlatacağım...


tokideki sesin logosu

Son olarak ise güneşin oğlu filminde  ise, bütün hayatını bir mucize bekleyerek geçiren Fikri Şemsigil, sonunda bu mucizeyi yaşar ve ‘Güneşin Oğlu’ olduğunu öğrenir. Fakat yaşadığı mucize, düşündüğünün aksine Fikri Bey’in hayatını alt üst eder. Fikri Bey’in ruhu artık, çevresindeki insanların bedenlerine girip çıkmaktadır. Ve sonunda Fikri Bey, bu kez, yıllarca beklediği mucizeden kurtulmak için, gerçeklerin peşine düşmek zorunda olduğunu anlar. Olaylar çığırından çıkmıştır.  Sonunda diğer güneşin oğulları olan kişiler ölür fikri bey ile  profesör birbirlerinin yerine geçerler. Saçma bir film ama insan sonunu merak ettiği için devamını hiç sıkılmadan izliyor.

Hepinize öpücükler.

7 yorum:

  1. maşallah size ne güzel ailecek oturup film izliyorsunuz:)

    YanıtlaSil
  2. cesuru izlediniz mi.çok güzeldi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cesur balığımı yok onu çocuklarla değilde bekarken arkadaşlarla birlikte izlemiştik :) hatırlattığın iyi oldu canım aslında çocuklarla birlikte izlenmesi gereken bir film.

      Sil
    2. Cesur balık degil, cesur farkli bir film..ve tek kelime ile sahane bir cizgi animasyon..Tavsiyemdir

      Sil
    3. Cesur balık degil, cesur farkli bir film..ve tek kelime ile sahane bir cizgi animasyon..Tavsiyemdir

      Sil
    4. yaa öylemi o zaman aklımda olsun da ilk fırsatta onuda izleyeyim ): bilgi için teşekkürler...

      Sil