10 Ekim 2013 Perşembe

SAÇ BOYAMMM

 Cenabı Allah biz kadınları her ne kadar erkeklere muhtaç vede korunmaya ihtiyacı olan olarak yaratmış olsa da. Aslında bizlere istediği her şeyi elde etmesini sağlayacak güzellik vede duygu vermiş...

Tabi ki seneler nasıl yaşımızı götürüyorsa güzelliğimizden de bir şeyler götürüyor. Mesela dudak kenarlarında bir kırışıklık, saçda beyazlaşma gibi... Bu tür belirtiler birazda genden gelen özellik misal verecek olursak benim cildim esnek bir yapısı olduğu için kırışıklık pek söz konusu olmuyor ama 20 yaşımdan buyana saçımda az az beyazlaşmalar oluşmaya başladı...

Her ne kadar başörtülü bir bayan olsam da bu durum öncelikle kendime ve daha sonrada eşime saygım olduğu için beni rahatsız ediyor... Bu durumu engellemek için evde ufak ufak bakımlar vede boyalar yaparak çözümler bulmak için yaklaşık 8 senedir her 2 ayda bir boya bazen yaptım bazende yaptırdım... Sonuç olarak ise şunu söylemem gerekiyor ki öyle pahalı markaların boyasını alıp boyamak hiçbir şekilde güzel sonuçlar doğurmuyor. Kuaföre boyatmakta çok mantıklı değil çünkü o zamanda saçlarında çok şekilde yanma vede dökülme söz konusu oluyor... Şimdi bana doğal olaraktan ee o zaman ne yapalım diyeceksiniz sonuç olarak sizlere şunu belirtmem gerekiyor ki benim saç yapıma en uygun boya vede bakımı ben buldum. Bunu sizlerle paylaşmak istiyorum, ama paylaşmadan önce şunu belirtmem gerekiyor ki benim saçıma iyi gelen birşey belkide sizin saçınıza iyi gelmez bunu bilin... Benim saç yapım ince telli, yağlı vede çok hassas saç derisine sahip olduğu için öyle ağır açıcılar benim saç derimde hemen kızarmalar yapıyor.

tokideki sesin saç boyası

Ben saçımı boyayacağım zaman en az 3 gün o saçı hiç yıkamamış oluyorum çünkü tecrübelerime dayanak şunu söylemem gerekiyor ki kirli saça boya daha çok giriyor. Yukarıda da gördüğünüz gibi o boyayı bir tabağa boşaltıp içine birazda hint kınası döküp saç boyası hazırlıyorum. Boya istediğim rengi, hint kınası ise saçımın bakımını vede beyaz olan yerlere yerleşip daha uzun süre kalıcılık sağlıyor önceden 2 hafta sonra hemen beyazlar kendini gösteriyordu ama şimdi öyle değil en az 2-3 ay beyazlar ortaya çıkmıyor. :)

Ben bu şekilde şimdilik çok memnum renk olarak ise ilk başlarda yukarıda da boyanın üzerinde de gördüğünüz gibi beyazlarda mürdüm kızılı siyah olanlarda ise biraz daha koyu bir kızıl renk hakim oluyor. Ama zamanla bu renkler daha bir açılıyor mesela benim şuanda en son bu şekilde boyayalı 2 ay oldu o sebepten renklerde açılma oldu koyu olan yerler açık kızıla açık olan yerler ise hafiften altın sarısını andıran sarılıkta bir renge döndü buda benim çok hoşuma giden bir durum sanki saçıma ayrı bir şekilde röfle attırmış gibi bir havası oldu :)

Saçıma ayrıca her ay bakımda yapıyorum ama bunu şimdi paylaşmayacağım... nedeni ise şuanda elimde o bakım ile ilgili resminin olmaması sizlere bir ara yine aynı şekilde bakım yaparken resim çekerim o zaman daha ayrıntılı şekilde bakımda neler yaptığımı paylaşırım.

Hoşça kalın.

18 yorum:

  1. Cenabı Allah biz kadınları her ne kadar erkeklere muhtaç vede korunmaya muhtaç olarak yaratmış olsa da. Aslında bizlere istediği her şeyi elde etmesini sağlayacak güzellik vede duygu vermiş...
    Ne kadar dogru söylemısınnn !!! Bende öyle dusunuyorum kendı ayaklrmıızın ustunde durduktan sonra asamıyacagımız sıkıntı olmaz ınsallah her bırımızınn !! Boya rengıne kına katman ne kadar farklı besledıgını bende duymustumm sevgılerr :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim ne demek istediğimi anladığın için ben sana teşekkür ederim :) sevgiler benden sana gelsin...

      Sil
  2. Erkeklere muhtaç kısmına katılmıyorum. Birlikte yaşıyoruz ve birbirimize ihtiyacımız var. "Muhtaç" kelimesi aynı zamanda aczi de içerdiği için fazla sert. Mesela Allah korusun, fiziksel engeli olan biri muhtaç olabilir. Ama hiç bir fiziksel ihtiyaç yokken kimse kimseye muhtaç olmamalı bence. Bunun için de kızlarımızı ve oğullarımızı iyi yetiştirmeye çalışıyoruz. Merde namerde muhtaç olmasınlar diye. Kendi paralarını kazanabilsinler, kimsenin eline cebine bakmak zorunda kalmasınlar istiyoruz. Allah umduğumuza nail etsin. Eşime deli gibi ihtiyacım var ama çok şükür muhtaç değilim. Onunda bana ihtiyacı var ve çok şükür o da bana muhtaç değil. Muhtaç ve ihtiyacı karşılayan arasındaki ilişki, fiziksel engeller yoksa (ki varsa elin gevuru buna iyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta diyerek noktayı koyuyor) eşler arasında asla olmamalıdır. Kadın da biraz edilgen tavrından sıyrılıp hayatta etkin rol oynamalıdır. Çünkü pilav pişirip ev süpürmekle ne biz erkeğimize lütufta bulunuyoruz, ne de üç kuruş para verdi diye onlar bizim efendimiz oluyorlar. Muhtaçlık söz konusu olacaksa, erkek ve kadın arasındaki ilişki köle-efendi ilişkisine kadar gider yoksa. Muhtaçlıktan kasıt büyük ihtimalle koruma kollama diye düşünüyorum. Kimlerle iletişim kuracağımıza ve nasıl iletişim kuracağımıza doğru karar verirsek, kimsenin kollamasına veya korumasına da ihtiyacımız yok aslında. Evlenirken rüştümüzü ispat ediyoruz ne de olsa. Ayrıca hiç birimiz safaride değiliz ve bu durumda da inan koruyacak kişi eşimizden daha doğa adamı biri olsa daha iyi olurdu:)) Umarım can sıkmamışımdır, çünkü niyetim bu değil. Sadece denklik istemek gerektiğini savunuyorum. Elbette bazı konularda birbirimize üstün yanlarımız olacak ama hayatı dengeli göğüsleyebilmektir bence asıl olmalıdır. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben senin düşündüğün manada kullanmadım o kelimeyi beni devamlı takip edenler benim ne demek istediğimi anladılar :) ben onların kolları ve kanatları altında olmak bir kadın için kendini güvende hissettiği duygusunu verdiği için o kelimeyi kullandım... her ne kadar biz erkelerin kantları altında olsakta istediğimiz herşeyi yine kolaylıkla onlara yaptırabiliiriz bunu vurgulamak istemiştim sanırım siz beni yanlış anladınız :)
      zaten bende sizin kötü niyetle yazdığını düşünmedim daha öncedende dediğim gibi siz benim ne demek istediğimi anlamadınız... Sevgiler benden size olsun.

      Sil
  3. kendi başına nasıl boyuyorsun saçını
    ben bu zamana dek hiç boyamadım ama düşünmüyoda değilim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk başlarda insan zorlanıyor ama zamanla eli alışıyor bence dene :)eminim ki sende alışırsın...

      Sil
  4. Ablama bu yazıyı mutlaka gönderiyorum. Saç probleminiz tamamen aynıymış. Onunda ince telli, yağlı ve hassas. Beyazları çok zor kapanıyor henüz 29 yaşında olmasına rağmen çok beyazı var. İnşallah işe yarar :)
    Teşekkürler güzel paylaşımın için ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim canım umarım ablanında işine yarar :) sonucu benimle paylaşırsan sevinirim :)

      Sil
  5. Güzel bir yöntemmiş canım :)
    Bu kadar uzun dayanıyorsa ne ala .
    Üstelikde kızıl.
    Hoş ben boyamıyorum ama boyarsam aklımın bir köşesinde bulunsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet gerçekten de çok güzel bir çözüm sonunda denme yanılma bu yöntemi buldum bence sende dene pişman olmayacaksın :)

      Sil
  6. Ben kimyasallığın vereceği zarar dolayısıyla birazda korkarak boyamıyorum Hatta geçen sene bir kadın kalp kirizi geçirmişti İlk önce vucudu kabarmış sonra eve gönderince hastaneden kalp kirizi geçirmiş Bak dedim ne kaar haklıymışım kendime Ama doğal olana da bakmıyor değilim
    Kına katılmasını da ilk defa senden duyuyorum kız kardeşime ileteceğim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten bu tür ürünleri kullanmadan önce test etmek lazım her ne kadar doğal olsada bazı bitkilere insanın vücudu alerjisi olabilir o sebepten bence hiçbir şeyi test etmeden kullanılmamalı...

      sevgiler benden sana olsun :)

      Sil
  7. ben de bıyarken hep aklımd abır soru ısaretı oluyor. sımdıye kadar ya 2 hadı tas catlasa 3 defa boyamısımdır sacımı. bıraz bakım ozurlu bır hanımım sanırım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. saçında beyazlama yoksa bence hiç boyama benim boyama sebebim posttada açıkladığım gibi saçlarımdaki beyazlamayı kapatmak için...

      Sil
  8. caNım beN seNdeN kuLLaNdığıN boyaNıN içiNe kattığın kıNa iLe iLgiLi biLgi aLmak istiyorum. haNgi marka Ne reNk Ne kadarıNı kuLLaNıyosuN gibi gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hacıdan gelen hint kınası bu http://bakimlianneler3.blogspot.com/2013/08/konyadan-kareler-3-ve-umre-hediyelerim.html postumda hacı hediyelerinin içide o kına var görürsün...Miktar olarak ise 1.5 çorba kaşığı koydum.

      Sil
  9. ben kendim boyamıyorum saçımı bu günlerde ama eskiden çok boyar ve hint kınasını bende katardım.özellikle çok parlak ve sağlıklı gösteriyor saçı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet aynen öyle çok parlaklık veriyor... sevgiler canım :)

      Sil