1 Ekim 2013 Salı

FIRINDA PATATES DİLİMLERİ, SOFRAM İLE BİRLİKTE....

Merhaba sevgili okurlar, cumartesi günü hazırladığım masa vede fırında patates dilimlerinin tarifini sizler ile paylaşacağım....

tokideki sesin fırında patates dilimleri

Sofram yukarıda... Masa küçük olduğu için tüm yemekleri masaya koyup göz yoran sofralardan hoşlanmıyorum... O sebepten sizlere paylaşacağım patates dilimli kısmının resmini çektim... 

Bizim evde patatesin her türlüsü çok sevilir ama kızartması bir başka çok sevilir özellikle çocuklar bayılır :) Bende arada değişiklik olsun diyerek et yemeklerinin yanına tavada değilde fırında kızartarak patates dilimleri hazırlarım.

Yapımı çok basit, patatesleri soyduktan sonra elma diliminden biraz daha ince olacak şekilde uzun uzun dilimliyorum daha sonra yıkayıp, pişireceğim borcamın içine koyuyorum daha sonra içine sıvı yağ vede tercih ettiğiniz baharatları koyup bir güzel karıştırıyorum...

tokideki sesin fırında patates dilimleri

Ben baharat olarak kırmızı biber, karabiber, nane vede kekik koydum. Vee tabikide olmazsa olmaz olan tuz... Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra Önceden ısıtılmış fırına pişmesi için koyuyoruz...

Patatesler fırında piştikten sonra çıkartıyoruz aşağıdaki resimde de gördüğünüz gibi oluyor.

tokideki sesin fırında patates dilimleri

Biraz bu şekilde tezgahın üzerinde dinlendikten sonra servis tabağına alarak istediğiniz şekilde sunum yapıp servis yapabilirsiniz. Bizimkiler genellikle ketçaplı sevdikleri için ben ketçaplı olarak servis yaptım...

tokideki sesin fırında patates dilimleri

Veee fırından patates dilimleriniz hazır... Sizlere vede sevdiklerinize afiyet olsun.... Allah tüm insanların sofrasından neşe vede ağız tadlılığını eksik etmesin. Çünkü bir sofrayı güzel yapan o sofrada olan yemeklerden çok o yemeklerin kimler ile yendiğidir....

Hoşça kalın.

18 yorum:

  1. bende patatesi çok severim
    sizin görüntüde süper ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Patates her türlüsünü ben de severim kızartmaktansa fırınlamak daha sağlıklı. Ellerinize sağlık;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :) evet aynen öyle fırınlamak daha sağlıklı vede lezzetli oluyor...

      Sil
  3. Ellerine sağlık kızartmadan daha sağlıklı ve lezzetli bence..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, evet canım aynen öyle...

      Sil
  4. merhaba :)
    beNde fırıNda tercih edeNLerdeNim ama geNeLde fırıN poşetiNde yapıyorum ev haLkı pek seviyo :)
    emeğiNe yüreğiNe sağLık caNım

    YanıtlaSil
  5. Nasıl severim .
    Ama bence patates seven herkes bu lezzeti çok seviyordur.
    Eminim senin ellerinden daha da güzel olmuştur :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım :) o senin güzel düşüncen :)
      sevgiler benden san olsun...

      Sil
  6. ımmm ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık.Ben de menümde balık varsa atarım hemen fırına.çok severiz baharatlı patatesi.Sofran güzel görünüyor.Afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  8. bizde çok sever ve yaparız ama azıcık biber ve domates salçası ile köri de koyuyorum.çok yakışıyor.afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arada bende salça koyuyorum evet salçada çok yakışıyor ama körili hiç denemedim bir arada o şekilde denerim :) ayrıcada teşekkürler...

      Sil