4 Mart 2013 Pazartesi

KAYISI KURUSU MASKESİ

Merhabalar sevgili bloggerler:)

Hepinize bu haftanın başından sonuna kadar musmutlu bir hafta geçirmenizi dilerim.... Ben sizlere bugün benim genellikle yaptığım vede çok memnun olduğum bir maskeyi paylaşmak istiyorum.

Eeee bu tokideki seste sadece kombin vede örgüden ibaret değil bu blog benim yaptığım vede memnun olduğum her şeyi içeriyor. Güzellik, yemek tarifleri, değerlendirme yanı siz bloggerlerin dediği gibi dıy çalışmaları, kombin vs. vs......

Eveeeet biz konumuza geçelim demi ama:) bu maske; cilde bir parlaklık veriyor hani porselen cilt derler ya aynen öyle yapıyor. Üstelik hemen uygular uygulamaz etkisini belli ediyor. Ben çoook memnunum hatta ben bugün yine yaptım ve şuanda elim sürekli yüzümde, çünkü sonuca inanamıyorum elim resmen yüzümden kayıyor.:)

Şimdi size kayısı kurusu maskesinin tarifini vereyim: 

  • 2 adet gül kurusu kayısı kurusu özellikle kayısının gül kurusu olması daha çok iyi olur çünkü o kayısının kurutulma esnasında da hiçbir kimyasal madde olmadığı için tamamen doğal yollarla güneşte kurutuluyor. Benim kullandığım gül kurusu kayısı kurusunu babaannem kendisi kuruttuğu kayısıydı. 
  • 1 su bardağı da su, bu suya iki kayısıyı koyup kayısılar  yumuşayana kadar kaynatın.
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı sulu yoğurt
  • 1 çay kaşığı ozan yağı
  • 1 çay kaşığı kayısı yağı

KAYISI KURUSU MASKESİ

Kayısıları bir su bardağı suda kaynattıktan sonra iki kayısıyı bir kaseye alıyoruz suyunu da dökmeyin için çünkü suyu bağırsaklara çok iyi geliyor birde süt veren kadınlar için süt arttırma özelliği var. 

Sonra kayısıları bir tahta kaşıkla iyice eziyoruz macun kıvamına gelene kadar ezelim. Bir diğer önemli etken ise kesinlikle tahta kaşık kullanalım.

Macun kıvamına gelen kayısıların içine diğer malzemeleri de ekleyip maskenizi hazır hale getiriyoruz maskenin son görünüş hali aşağıdaki gibidir.

KAYISI KURUSU MASKESİ

Bu maskeyi cildimize uygulamadan önce cildimizi bir güzel temizlememiz gerekiyor. Buda çok önemli bir etkendir cildimize hangi maskeyi uyguluyor olursak olalım kesinlikle temiz cildimize uygulamamız lazım ki etkisini hemen vede daha güzel şekilde görelim
Daha sonrasında ise temiz cilde bu maskeyi uyguluyorsunuz. bu maskeyi boyun kısmına da uygulamanızı tavsiye ederim çünkü boyun bir insanın yaşlanma belirtilerini en çok gösteren yerdir. O sebepten maskelerinizi boynunuza da uygulayın.

Son olarak ise sizlere şunu belirtmek istiyorum kayısı her cilde uygundur yağlı, karma, vede kuru fark etmez o sebepten herkes gönül rahatlığı ile uygulayabilir.

Hoşça kalın.



4 yorum:

  1. yazın kendi bahçemizdeki kayısılardan kayınvalidem kurutmuştu..hemen yapmalıyım bu maskeden.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sonucu bana bildirirsen çook sevinirim:) sevgiler bende size olsun...

      Sil
  2. Ozon ve kayısı yağı dışında ,diğerleri evde var.Böyle yapsam olmaz mı?
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabiki de olur ama size tavsiyem saf zeytin yağı varsa bir çay kaşığı ondan koymanızda diğer yağlar yerine geçebilir.

      Sil