9 Şubat 2012 Perşembe

KOMŞULUK İLİŞKİSİ



komşular, zor  günün de, .acil durumunda, ihtiyacın olduğunda ilk yardımına koşabilecek kadar yakınında bulunan kişilerdir.

Aileden sonra en yakın sosyal çevremizi komşularımız meydana getirir.
İyi kötü günlerimizde şartlar en yakın çevre ile temas halinde bulunmayı gerektirir. Darlık zamanında yardımlar normal zamanlarda ziyaretleşme sır sayılabilen halleri gizleme ve birbirinin halinden etkilenmek gerekir.

Her ne kadar günümüzde komşuluk yok ise de Peygamber Efendimiz ve atalarımızın komşuluğa ne kadar değer verdiklerini sözlerinden anlıyoruz. Birkaç örnek verecek olursak 'komşusu açken tok duran bizden değildir', komşu komşunun külüne muhtaçtır, ev alma komşu al gibi bu sözleri çoğaltabiliriz. Bu sözlerden ve de eski zamanlardaki yaşantılara baktığımız zamanlar da komşuları onlar için aile gibiymiş. Birbirlerinden her daim haberdar bir acil sıkıntı durumunda hemen birbirlerinin yardımına koşarlarmış. Fakat günümüzde bu ne mümkün öyle kötü hale getirmişiz ki dünyayı komşu komşunun düşmanı gibi herkes birbirinin kötülüğünü istiyor. Bırak sıkıntılarında birbirlerinin yanına gitmeyi birbirlerine ziyaret etmeyi selam dahi alıp vermiyorlar.


Bizler bu vatanı atalarımızdan çocuklarımıza vermek için emanet almadık mı?. Peki neden pisletiyoruz yarın çocuklarımıza nasıl vereceğiz. Bütün değerlerini köreltmiş her şey menfaate dönüşmüş şeklinde mi sizce çocuklarımız bunlara mı layık?



Hoşça kalın.







Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

14 yorum:

  1. malesef eski komşuluklar artık yok.bizlerin yaşadığı bir çok güzelliği ne yazık kı çokcuklarımız göremeyecek.devir hızla değişiyor.bizler ne kadar yaşatmaya çalışssak da çevre faktörü çok önemli.

    YanıtlaSil
  2. Komşuluk azaldı...İnsanların birbirlerine güveni azaldı..Hiç hoş olmadı..Palylaşım için teşekkürler beğenerek okudum. Çok sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. rica ederim asıl ben teşekkür ederim bu güzel yorumda bulunduğunuz için

    YanıtlaSil
  4. bizim yaşadığımız komşuluklar kalmadı artık ne yazık ki...çağ hızla değişiyor ayak uyduracağız diye bi çok şeyi geride bıraktık hep ah ah...yazın çok güzel eskileri hatırlattı unuttuklarımızı...

    YanıtlaSil
  5. bizlerin yaşadığı komşuluk ilişkileri malesef artık kalmadı.değişen zamana bizlerde ayak uyduralım derken bazı şeyleri hep geride bırakıyoruz ah ah..ne güzel bir yazı olmuş bu böyle.eskileri unuttuklarımızı hatırlattı bizlere.

    YanıtlaSil
  6. çocularımız herşeyin en iyisine layık ama malesef onlara ne kadar güzel bir dünya bırakacağız meçhul,çok üzücü..

    YanıtlaSil
  7. zaman değiştikçe bizlerde değişiyoruz malesef...bize eskileri hatırlatıığın için çok teşekkürler.(komşularımızı hatırladım ne güzel günlerdi)

    YanıtlaSil
  8. anne eli gibi, malesef öyle dünyayı hergün biraz daha kirletiyoruz

    YanıtlaSil
  9. komsulugun hala devam ettiği bir mahallede yaşıyorum çok şükür ki canım..

    YanıtlaSil
  10. ne güzel o zaman çok şanslısın çünkü öyle yerler parmakla sayacak kadar azaldı

    YanıtlaSil
  11. canım çoook güzel yazı
    olmuş ellerine sağlık.
    :)

    YanıtlaSil
  12. keşke dediğin gibi olsa. en azından bir komsusu bile olsa koca apartmanda kişinin o bile yeter. ne kadar kötü zamanlara kalmısız.
    belki de diğerleri de komsuluk yapmak istiyordur acaba biz mi uzak duruyoruz bir kıvılcım mı bekliyor komsular bilmiyorum ki..ama ev alma komsu al atasozu cok dogru. atalar hep dogru soylemişler..
    güzel bir hatrlatma oldu bu yazı. yeni tasındım buryaa. ilk kandilde bir dolasayım bakalım apartmanı:)

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel bir fikir bencede bir dolaş belki onlarda komşuluk ilişkisi vardır bizim apartmanda öyle birşey yok ama sizinkileri bilemem

    YanıtlaSil