6 Şubat 2012 Pazartesi

KADIN OLMAK VE ZORLUKLARI

      Yüce Rabbim her ne kadar kadınlarla erkeklere aynı akıl gücü aynı düşünce gücü, konuşma, duyma... gibi özellikleri verse de .

Kadınlar erkekler göre daha duygusal erkekler ise daha gattardır.

Kadınlar daha çok merhametli anaç varlıklardır erkeler ise daha çok katıdır.

Kadınların vücutların da yağ oranı fazla erkeklerde ise kas oranı fazladır.Bu da kadınları biraz daha güçsüz,aciz,korunmaya muhtaç kılıyor. Ama şu gerçektir ki bir evi ev yapan kadındır.Kadınsız bir yuva olmaz tabiri caizse o evden duman tütmez.

Her ne kadar günümüzde sevgililer günü, anneler günü, kadınlar günü gibi günlerle kadınlara daha çok önem veriliyor gibi görünse de, aslı öyle değildir. O günler sırf ticari amaçla sektör dünyasında artış olması için kurulmuştur.

Etrafımıza baktığımız zamanda da kadınlar daha çok dişiliği ile göz önüne konuluyorlar.Kişiliği, anneliği hiçe sayılarak cinselliği ile ön plana çıkartıyorlar.Bu durumda, biz kadınlar için bir utanç durumudur. Bizler sadece cinsellik içi olan varlıklar değiliz. Bizler bir anneyiz, doktoruz, ahçıyız, hizmetçiyiz, psikoloğuz, çocuk bakıcısıyız daha doğrusu herşeyiz... Ama bunların hiç biri dikkate alınmıyor.

Üstüne üstelik birde dayak olayı vardır. Hangimizin çevresinde, ailesinde, akrabasında, komşusunda hiç yoksa en azında  memleketinde dayak yiyen kadınlar yok ki!... Elbette ki var. En azından gazetelerde, televizyonlarda her gün bunlarla ilgili haberler görüyoruz, duyuyoruz. peki ne yapıyoruz HİÇ evet kos koca bir hiç, bir dayak olayı ile karşılaştığımız zaman olayı görmemezden  duymamazdan geliyoruz. Evimize girip kapımızı kapatıyoruz hatta kulağımıza pamuk tıkayıp hayatımıza devam ediyoruz. Hiçbirimizin aklına polisi aramak gelmiyor ya da geliyor ama aramak işimize gelmiyor.

Halbuki şöyle düşünsek yarın bir gün o dayak yiyenlerde biri hadi kızımız, kardeşimiz olsa ne olacak?
Bunu isterseniz bir düşünelim belki o zaman doğru yolu buluruz.

Altta ki resimler ise internet ve gazetelerden bulduğum, şiddet gören kadınların resmi düşünürken bunlara da bir bakalım ki vicdanımızın sesini dinleyelim.

KADIN OLMAK VE ZORLUKLARI



KADIN OLMAK VE ZORLUKLARI






KADIN OLMAK VE ZORLUKLARI




KADIN OLMAK VE ZORLUKLARI




KADIN OLMAK VE ZORLUKLARI


KADIN OLMAK VE ZORLUKLARI




KADIN OLMAK VE ZORLUKLARI



Psikolojisi bozulan kadınını sonucu bu olacak ya kendini, ya kocasını yada onu döveni öldürecek bizlerde gazetelerde çarşaf gibi gazete yazısını görüp tüh yazık olmuş diyeceğiz olacak bitecek, ama diğer tarafta bir yuva çöküyor o ne olacak?



Hoşça kalın.








Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

2 yorum:

  1. fotolar bile insanı bakarken deli ediyor.erkeğe çok acıyım ne kadar zayıf pasif. kadına vuracak kadar ucuz.

    YanıtlaSil
  2. evet canım ya, ama bu bir gerçek toplumda bu olaylardan hergün milyonlarca oluyor:(

    YanıtlaSil