4 Mart 2016 Cuma

Havuçlu sütlaç tarifi

Havuç, gözlere iyi geldiği için genellikle çocukların meyve saatinde bol bol soyup, keser veririm. Mucizevi meyve ister tatlı, ister tuzlu çeşit olsun. Nereye girse yakışıyor. Bildiğiniz üzere havuçlardan, havuçlu irmik helvası yapmışlığım var. Maden havuçlu irmik helvası büyük bir iştahla yendi. O zaman neden havuçlu sütlaç olmasın ki? diye düşünüp. Hemen bir koşu mutfağa gidip, havuçlu sütlaç yapmaya koyuldum. İsterseniz sizde takılın peşime de birlikte yapalım... (hııı olma mı?)

Havuçlu sütlaç tarifi


Havuçlu sütlaç malzemeleri

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 3 adet orta boy havuç
  • Yarım su bardağı pirinç

Havuçlu sütlaç nasıl yapılır?

İlk olarak bir su bardağı su içinde pirinçleri yıkayıp, haşlıyoruz. Daha sonra haşlanan pirinçlerin üzerine sütü ekliyoruz. Sonrada havuçları rendeleyip, ekleyin. 
Sonrada ocağın altını kısıp, ara ara karıştırarak (dibine tutmaması için) bir 10 dakika kadar pişiriyoruz. 
En sonunda şekerini ekleyip, bir iki taşım kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Burada sütlaç malzemesi olarak havuç kullandığımız ve havuçta şekerli bir sebze olduğu için şeker miktarını isterseniz biraz azaltabilirsiniz. 





Havuçlu sütlaç nasıl yapılır?





Ocağın altını kapattıktan sonra servis edeceğiniz kapların içine sıcağı sıcağına koyun. İlk sıcaklığı geçene kadar tezgahın üzerinde. Daha sonrada buzdolabının içinde 2-3 saat kadar bekletin.

Sonrada afiyetle yiyin...


Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun...


Diğer sütlaç tariflerim ise burada

Hoşça kalın.

11 yorum:

  1. sütlaçı çok severim ama havuçlusunu ilk defa duydum güzel görünüyor tadını merak ettim cidden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapımı da çok basit; bence hemen sende yap canım. :)

      Sil
  2. Havuçlu hiç yemedim de denemedim de,ellerine sağlık güzel görünüyor...sanki biraz pirinç fazla olmuş gibi yoksa böylemi olması gerekir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende öyle düşündüm. Pirinç biraz daha azaltılabilir. Birdaki yaptığımda biraz daha az pirinç kullanmayı düşünüyorum. Tabi bu birde damak tadı ile alakalı. Bizimkiler bu şekilde daha çok seviyor. :)

      Sil
  3. Yapmışsınız mis gibi de olmuş :)

    YanıtlaSil
  4. Sütlacı çok seven biri olarak bu tarifinizi çok merak ettim. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. O zaman hiç zaman kaybetmeden hemen sende bu tariften dene canım :)

      Sil
  5. Ellerinize sağlık, harika görünüyor :)
    Takibe aldım sizi, banada beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz. Tamam şimdi geliyorum. :)
      Ayrıca teşekkürler Açelya hanım...

      Sil
  6. Deneyip kivamini begendim, Pirinc 1 cay bardagi dolmayacak kadar koydum, Havuclarin boyutlari cok önemli 1 tane yeterli diye düsünüyorum, Pirinc türüne göre de Su miktari artirilabilir kolay sismeyen pirincler cok su ister..
    Vanilya kullanacak olursaniz da kesinlikle sekerin miktarini yariya düsürün...
    ilk denememde 1 su bardagi seker cok fazla geldi yariya düsürdüm ve gayet iyi bir tat olustu..

    tarifinizi sevdim tesekkürler..

    YanıtlaSil