13 Mayıs 2015 Çarşamba

ÖRGÜ KIZ ÇOCUK PANÇO VE BERE TAKIMI

Size daha önceden hiç ikinci kez teyze olacağımı söylemiş miydim? :) Evet ikinci kez teyze olacağım. Birde üstelik kız yeğenimin ismi SULTAN olacak...

Sultan ismi; benim annemin ismi olduğu için, kız kardeşim annemin ismini koyacak. O yüzden olsa gerek bir başka heyecanlıyım. Allah'ım inşallah eli ayağı düzgün ve sağlıklı sıhhatli olarak dünyaya gelir. Allah kız kardeşimde içinde olmak üzere tüm hamile(lerimizin) yar ve yardımcısı olsun... Amin.

örgü panco modeli-örgü bere modeli

Yeni dünyaya gelecek adaşım ve ayrıca anamın adı, ağzımın tadı olacak olan minik Sultan için örgü kız çocuk pançosu ve bere takımı ördüm.


Örgü panço nasıl örülür?

  • İlk olarak pançosunu örmeye başladım. Bunun için bir çift şiş ve istediğim renkte bir ip alıp, boğaz kısmından örmeye başladım.
  • Panço iki kısımdan örülüyor. Bir ön ve arka olmak üzere önce ön kısmını örmeye başlayın. Ön kısmını örmeye başlarken, ne kadar boğaz genişliği istiyorsanız o kadar ilmek atarak başlayın. İlmek sayısı panço öreceğiniz kişinin boy ve kilosuna göre arttırın.
  • Daha sonra 4 sıra haroşa örün. Bu arada tam orta kısmından çoğaltma işlemlerine başlayın. Çoğaltmak için tam ortasına gelince şişin bir tane başını dolayın, sonra bir ilmek alın, sonra yine bir defa daha başını dolayın. Bu şekilde bir sıra çoğalt. Daha sonrada bir sıra düz olarak ör. Bu şekilde bir sıra çoğal ve sıra düz ör şeklinde örgü bitene kadar devam et...
  • 4 Sıra haroşadan sonra modeli koyun. Model için; bir sıra, bir düz ve bir ters ilmek şeklinde örün. Daha sonra arka kısmı yine haroşa örün.
  • Bu şekilde yaparak ördüğünüz zaman arka kısmı düz ama ön kısmı tomurcuklu bir model olacak..
ÖRGÜ KIZ ÇOCUK PANÇO VE BERE TAKIMI
  • İstediğiniz uzunluğa ulaşana kadar örme işlemini devam ettirin. En son bitirmeye yaklaşınca yine son 4 sıra haroşa örün ve bitirin.
  • Son haroşa örümün de de aynı şekilde ortadan çoğaltma işlemine devam edin.
  • En son 4 sıra ördükten sonra bitirip, ikinci parçayı da aynen birinci parça gibi örün.
  • En son iki parçayı da ördükten sonra iki kenardan dikip, sonra püskül ve boncuklarını dikin.
ÖRGÜ KIZ ÇOCUK PANÇO VE BERE TAKIMI

Pançosu bittikten sonra ben aynı örnekten bir tanede bere yapmak istedim. Ama siz isterseniz saç bandı yada kaşkol gibi çoğaltabilir. Veyahut hiçbir şey yapmayabilirsiniz. Tercih tamamen size kalmış.

örgü kiz çocuk panco ve bere takimi

Bere nasıl örülür?

Berenin yapılışı çok basit. Mantık diğer bereler gibi aynı kafa genişliği kadar ilmek atıp başla daha sonra kafa uzunluğu yada göz kararı, oda olmadı başka bir bereyi baz alarak uzunluk ve genişliğini ayarlayıp. Aynen panço modelindeki gibi en alt başlarken haroşa ile başla, 4 sıra haroşa ör. Sonrada bir sıra haroşa bir sıra bir ters bir düz ilmek ile ör.

En son bitiş esnasında ise yine 4 sıra haroşa örüp bitir. Daha sonra kenarları dik.En tepesini dikme onu bir ip geçirip büzdür. Tabi burada da senin kafanda yer alan bere modeline göre değiştirebilirsin.

Son olarak panço modelinde ki renkte boncuk ile uç kısımlarını süsle...

Veeeee örgü panço ve bere takımınız hazır. İster kendi kızınıza, ister bir başkasının çocuğuna örüp hediye edebilirsiniz...

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin...


Hoşça kalın.

6 yorum:

  1. adıyla doğsun büyüsün inşallahhh pancoya bayıldım mevsim geçişlerinde kullanması cok rahatlık oluyor ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) çok teşekkür ederim canım amin inşallah...

      Sil
  2. Estupendo tutorial, ha quedado precioso.
    Bss.

    YanıtlaSil
  3. ellerine emeğine sağlık canım.rabbim sağlıkla dünyaya gelmesini nasip etsin minik sultana.sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim. Allah razı olsun canım amin inşallah.

      Sil