15 Mayıs 2015 Cuma

MAHLEPLİ VE SUSAMLI KANDİL SİMİDİ TARİFİ

Bugün çok güzel bir gün hem Miraç kandili, hemi de Cuma...

Allah gönülden ettiğiniz tüm duaları inşallah kabul eder...

Cumanız ve kandiliniz mübarek olsun...

susamlı kandil simidi tarifi-susamlı kandil simidi yapılışı

Ben bugün size bu Mübarek güne çok yakışan bir lezzet olan susamlı kandil simidi tarifini vereceğim. Bu simitlerden yapıp aileniz, komşularınız ve eş-dostlarınıza ikram edin...

Öyle çok lezzetli ve kıyır kıyır bir tat ki yiyenin yüzünde kocaman bir gülümseme bırakıyor. :)  O Yüzden bence bu tarifi bugün, kesin yapıp, sevdiklerinize ikram edin...

Susamlı Kandil Simidi Malzemeleri:

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket margarin
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet yumurta
  • 1 kahve fincanı kadar su
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 2 yemek kaşığı sirke

Üzeri için ise:

  • 1 adet yumurta beyazı
  • Susam veyahut çörek otu

kandil simidi-kandil simidi tarifi

Susamlı Kandil Simidi Yapılışı:

Önce yoğurma kabına unu koyalım. Daha sonra su hariç diğer tüm malzemeleri ekleyip, elimizle karıştıralım.

Yoğurma işlemini yaparken en son azar azar su koyun. Burada su koymaktaki maksat hamurun kıvamını sağlamak. O yüzden malzemede yazan tüm suyu biranda hamura koymaktansa azar azar ilave edin. Hamurda kıvam şu kulak memesi kıvamı denilen kıvam var ya, tam o kıvamda ele yapışmayan bir hamur olmak zorunda.

Hamuru yoğurduktan sonra yaş maya yerine kabartma tozu kullandığımız için mayanın gelmesini bekletmenize gerek yok. Hemen hamurdan küçük parçalar koparıp, elinizle küçük küçük kandil simit boyutlarında, simitler yapın.

Sonra yaptığınız bu simitleri önce yumurta beyazına daha sonra ise, susama batırıp yağlı fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına atıp, üzeri kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 25 dakika kadar sürede pişmiş oluyor. Daha sonra biraz soğutup, sevdiklerinize ikram edin...

susamlı kandil simidi-kandil simidi mahlepli
Yaptığım simitten ertesi güne kalan simitler... Gerisi mi? Gerisi göbüşlerimizde :D


Bu simitler mis gibi mahlep kokan ve ağızda dağılan kıtır ve gevreklikte birer simit oluyor. Üstelik 2 hafta hatta 3 hafta kadar kabaklı bir saklama kabında saklayabilirsiniz. Ama tabi o kadar çok lezzetli ki bırak 2-3 haftayı, ertesi güne dahi kalmayabilir. 

Burada bir hatırlatma yapmak istiyorum: Normal simit yaparken yaş maya kullanmak daha güzel oluyor. Ama biz hafif gevrek ve ağızda dağılan bir kandil simidi yapmak istediğimiz için, yaş maya yerine kabartma tozu ve sirke kullandım.

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun...

Hoşça kalın...

2 yorum:

  1. geçen kandil ben de yapmıştım, ellerine sağlık, hayırlı kandiller :)

    YanıtlaSil