Çilek mevsimi geldi geçiyor bile... Çilekler tezgahlardan teker teker kaybolmadan çocuklarınıza bu pastalardan yapıp, onları mutlu etmeye ne dersiniz?
Eminim siz çilekli kedi dili pastayı yapıp, süsleyip püsledikten sonra onlara aniden sürpriz olarak karşılarına çıkardığınız zaman sevinçten çıldırırlar.. :D Ve size onun 'kahramanı' olduğunuzu mu dersin, yoksa ''iyi ki benim annemsin'' sözü mü dersin? Hepsi havalarda uçuşur. Tabi yanında bonus olarak öpücükler ile birlikte...
Çilekli kedi dili pastayı yaptıktan sonra karşılık olarak; bol bol tezahürat ve iltifatlar alacak ve öpücük manyağı olacaksınız. Üstelik bu pastayı yapmak öyle tahmin ettiğiniz kadar zorda değil. Aksine diğer pastalara kıyasla çok daha kolay... Eeeee o zaman ne duruyorsunuz? Okuldan gelecek olan çocuklarınız için; hadi kalkın, hemen mutfağa gidip bu tarifi yapın...
Böylece çilekli kedi dili pastasının kreması hazırlanmış oluyor. Soğuması için bir kenara alın.
Kedi dili pastası için kalıp yapımında bir tane hazır yoğurt kaplarından lazım. Onu alıp, altını ve üstünü kesin. Bakın alt tarafta gözüküyor. Sonrada kestiğiniz yoğurt kasesini çilekli kedi dili pastasını servis edeceğiniz bir tabağın tam ortasına oturtun.
Sonra süte tek tek batırdığınız kedi dillerini önce yoğurt kasesinden bozma kalıbınızın yanlarına daha sonrada tabanına tek tek dizin. Sonra daha önceden yapıp soğuttuğunuz pasta kremasının yarısını boşaltın. Sonra kalan kedi dili bisküvilerini onun üzerine yine bir kat döşeyin. Sonra yine kalan pasta kremasının diğer yarısını da boşaltın. En son üzerine süslemek için çilekleri enlemesine muntazam bir şekilde kesip, dizin.
En son çilekli meyve jölesini paketin üstünde yazan su miktarı ile ocakta hazırlayıp, çileklerin üzerine dökün. Bu jöleyi çileklerin üzerine dökmekte ki maksat pastanızın üstünde ki çilekler günler sonra bile kararma olmasın, yine ilk günkü gibi parlaklığını koruması için.
Yoksa başka bir nedeni yok. Sizin için çilekli kedi dili pastanızın üstündeki çileklerin parlaklığı ve kararması pek önemli değilse hiç jöle kullanmanıza gerek yok.
Hazırladığınız çilekli kedi dili pastanızı bir gün buz dolabında bekletin. Daha sonrada kalıptan çıkarıp, bir kurdele ile süsleyin ve servis edin.
Görenler ilk olarak görüntüsüne hayran kalıp, tıp ki bir sanat eserini inceler gibi çilekli kedi dili pastanızı izler. Daha sonra dilimleyip, ikram ettiğiniz zaman ise damağında kalan lezzeti hiçbir zaman unutamazlar...
Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun...
Hoşça kalın.
Eminim siz çilekli kedi dili pastayı yapıp, süsleyip püsledikten sonra onlara aniden sürpriz olarak karşılarına çıkardığınız zaman sevinçten çıldırırlar.. :D Ve size onun 'kahramanı' olduğunuzu mu dersin, yoksa ''iyi ki benim annemsin'' sözü mü dersin? Hepsi havalarda uçuşur. Tabi yanında bonus olarak öpücükler ile birlikte...
Çilekli kedi dili pastayı yaptıktan sonra karşılık olarak; bol bol tezahürat ve iltifatlar alacak ve öpücük manyağı olacaksınız. Üstelik bu pastayı yapmak öyle tahmin ettiğiniz kadar zorda değil. Aksine diğer pastalara kıyasla çok daha kolay... Eeeee o zaman ne duruyorsunuz? Okuldan gelecek olan çocuklarınız için; hadi kalkın, hemen mutfağa gidip bu tarifi yapın...
Çilekli Kedi Dili Pastası Malzemeleri:
- 1 paket kedi dili bisküvi
- 1 kg süt
- 4 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 125 gram tereyağı
- Çilek
- Hazır çilek jölesi
Çilekli Kedi Dili Pastası Yapılışı:
Önce bir tencereye pastanın kremasını yapmak için; süt, şeker ve unu ekleyip bir çırpma teli ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Pasta kremanız tam istediğiniz kıvamda olunca hemen tere yağını da ekleyip, ocağın altını kapatın. Daha sonra vanilyayı da ekleyip, iyice karıştırın.
Böylece çilekli kedi dili pastasının kreması hazırlanmış oluyor. Soğuması için bir kenara alın.
Çilekli Kedi dili Pastası İçin Nasıl Kalıp Gerekli?
Şimdi sıra pastanın tabanını ve kenarı için kedi dilini hazırlamaya geldi? Kedi dilli pasta tariflerini kelepçeli bir kalıpta yapın. Ama benim gibi kelepçeli kalıbınız yoksa da dert etmeyin. Çünkü mutfakta çareler tükenmez, her şeyin bir çaresi vardır.Kedi dili pastası için kalıp yapımında bir tane hazır yoğurt kaplarından lazım. Onu alıp, altını ve üstünü kesin. Bakın alt tarafta gözüküyor. Sonrada kestiğiniz yoğurt kasesini çilekli kedi dili pastasını servis edeceğiniz bir tabağın tam ortasına oturtun.
Sonra süte tek tek batırdığınız kedi dillerini önce yoğurt kasesinden bozma kalıbınızın yanlarına daha sonrada tabanına tek tek dizin. Sonra daha önceden yapıp soğuttuğunuz pasta kremasının yarısını boşaltın. Sonra kalan kedi dili bisküvilerini onun üzerine yine bir kat döşeyin. Sonra yine kalan pasta kremasının diğer yarısını da boşaltın. En son üzerine süslemek için çilekleri enlemesine muntazam bir şekilde kesip, dizin.
En son çilekli meyve jölesini paketin üstünde yazan su miktarı ile ocakta hazırlayıp, çileklerin üzerine dökün. Bu jöleyi çileklerin üzerine dökmekte ki maksat pastanızın üstünde ki çilekler günler sonra bile kararma olmasın, yine ilk günkü gibi parlaklığını koruması için.
Yoksa başka bir nedeni yok. Sizin için çilekli kedi dili pastanızın üstündeki çileklerin parlaklığı ve kararması pek önemli değilse hiç jöle kullanmanıza gerek yok.
Hazırladığınız çilekli kedi dili pastanızı bir gün buz dolabında bekletin. Daha sonrada kalıptan çıkarıp, bir kurdele ile süsleyin ve servis edin.
Görenler ilk olarak görüntüsüne hayran kalıp, tıp ki bir sanat eserini inceler gibi çilekli kedi dili pastanızı izler. Daha sonra dilimleyip, ikram ettiğiniz zaman ise damağında kalan lezzeti hiçbir zaman unutamazlar...
Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun...
Hoşça kalın.
nasıl güzel görünüyorrr çocukların hayır diyemeyeceği birşey :) ellerine sağlıkkk
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. bence sadece çocuklar değil büyüklerde hayır diyemez. :)
Silhazır çilek mevsimiyken yapmalı =)
YanıtlaSiltesekkurler
bence de :D
SilRica ederim.
Deneyeceğim. . .
YanıtlaSilafiyet olsun.
teşekkür ederim. O zaman sana da kolay gelsin canım :)
SilPastayi yemek bloglarinda daha önce görmüştüm. Hic yemeyip seyretsek, çünkü görsellik bu pastada tavan yapmis.:-) Yogurt kabindan kelepçeli kalip fikrine de bayıldım. Ellerine ve fikrine sağlık. .. Sevil
YanıtlaSil:) bizde bir süre sadece izledik zaten. İnsan bu pastayı kesmeye kıyamıyor. :)
Silteşekkürler Sevil hanım.
Ah ne zekice yaptığın kaba da bayıldım çok güzelde görünüyor daha ne olsun :)
YanıtlaSilo halde bir dilim de ben alayım di mi.
:) çok teşekkür ederim. Buyur afiyet olsun...:D
SilBu pastanın görüntüsü sayesinde güne harika başladım :) Kelepçeli kalıp fikri süper ve zekice tebrik ederim seni
YanıtlaSil:) Çok teşekkür ederim.
Sil