22 Nisan 2015 Çarşamba

#BenimÇorbam Maggi Çorba Çeşnili Yayla Çorbası

FikriMühim ailesinden olduğumu sanırım bilmeyen yoktur. :)
FikriMühimin bu ay ki yeni bir projesi olan Maggi çorba çeşnisi kitleri kargo ile evimi şenlendirdi. Paketin içinde çıkan iki tane saklama kaplarına ayrıca bayıldım. Bu şekilde ürün yanında ekstradan küçük hediyeler olması beni çok mutlu ediyor.


Paketin İçinde Çıkanlar:

  • 2 adet saklama kabı
  • 5 adet maggi çorba çeşnisi etli
  • 5 adet maggi çorba çeşnisi tavuklu
  • Proje ile ilgili mektup
  • 5 adet ürün broşürü
Maggi çorba çeşnisi; Yemek yapmayı seven (yaz, ilkbahar, sonbahar, kış fark etmez) ve her mevsim çorba içmeyi seven bir aileye verilebilecek en güzel hediye sanırım.

Maggi çorba çeşnisi bir hazır çorba değil. Senin kendi yaptığın çorbaya kıvam vermesi için eklediğin un... Ve ayrıca tat vermesi için eklediğin baharat, tuz ve et sularını eklemeye gerek kalmadan onların yerine eklemen gereken bir çorba çeşnisidir.

Ben maggi çorba çeşnisi ile tarhana ve yayla çorbasında denedim. Ve sonucu biz ailecek çok beğendik. Çünkü ben normal günlerde de çorba yaparken içine et suları ve baharat eklemeyi çok yaptığım için. Bizim ailenin damak tadı bu tarz baharatlı çeşnilere alışık. Ancak bana gelen kitlerden denemesi için verdiğim arkadaşlardan bir kaçı beğenmemiş. Onlar normal günlerde de çorbalarına öyle baharat ve et suları eklemeden yapıyorlarmış. O yüzden olsa gerek.

Maggi çorba çeşni-sinden bu kadar bahsettikten sonra size maggi çorba çeşnisili bir tarifim olan yayla çorbası tarifini vereyim de tam olsun. ;)

Maggi Çorba Çeşnili Yayla Çorbası

Malzemeler:
  • 5 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket maggi çorba çeşnisi

Hazırlanışı: Önce su ve pirinci tencereye koyup pirinç pişene kadar kaynatın. Daha sonra bir kaba yumurtayı kırıp onun üstüne de yoğurt koyup iyice çırpın. Sonra onun içine bir paket maggi çorba çeşni sinden tavuk\et ekleyin. Sonrada iyice çırptıktan sonra ocakta kaynamakta olan pirincin içine azar azar karıştırarak ilave edin. Sonrada ocağın altını kısıp kıvam alıncaya kadar pişirin.

Küçük bir öneri, maggi çorba çeşni-sinde tuz olduğu için ekstradan tuz eklemenize gerek yok. Ancak tuzlu yemeyi seven bir aile iseniz çorbanıza çeşniyi ekledikten sonra bir tadına bakın. Tuzu az gelirse biraz tuz ekleyin. Çünkü bazı kişilere göre tuz eklemesen tuzsuz oluyor dediler. Herkesin damak lezzeti farklı olduğu için siz çorbanın tadına bakarak karar verin. 
Ayrıca bir başka önerimde bu çeşni size fazla gelirse yarısını kullanın, sonra diğer yarısını da başka çorba için kullanabilirsiniz.


Ohhh miss gibi dumanı üzerinde sıcacık içinizi ısıtıp, sizi tok tutmaya yardımcı olan kıvamlı bir çorba içererek güzel bir öğlen yada akşam yemeği için başlangıç yapabilirsiniz.
#BenimÇorbam Maggi çorba çeşnili yayla çorbası... Ya senin Çorban ne?..

Hoşça kalın.

3 yorum:

  1. Canım.katildigin çekiliş sana.çıkmış.bak.istersen

    YanıtlaSil
  2. Canım.katildigin çekiliş sana.çıkmış.bak.istersen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hangi çekiliş bana çıkmış. Nereye bakayım?

      Sil