11 Nisan 2015 Cumartesi

AİLECEK YAPTIĞIMIZ AHŞAP BOYAMA VE SONUCU

Bahar bize acıyıp, arada sıcak yüzünü gösterse de devamlı olarak soğuk yüzünü göstermeye -halen devam ettiği için. Bu baharı evde geçiriyoruz(!)...

Yüce Yaradanın kudretinden sual olunmaz elbet. Ancak 2012 senesinde daha mart ayında havalar sıcakmış burada ki postumu okuyunca, maziye ufaktan bir yolculuk yaptım...( Efe orada çok küçükmüş ya)

Evet havalar soğuk, ama biz evde hiç boş durur muyuz?... Madem dışarı çıkamıyoruz, o zaman bizde evde ailecek aktiviteler ve hobiler yapalım diyerek işe koyulduk. Geçen hafta sonu; sürekli aklımda olan ahşap boyama işine ailecek daldık. :) Aynen öyle ailecek daldık, ancak sonuç hiçte fena olmadı hani.. :D SANATÇI AİLEYİZ VESSELAM...


Yukarıda ki sanat eserimizden de anlayacağınız üzere sehpamızı beyaza boyadık. İsterseniz nasıl ve ne şekilde yaptık ondan bahsedeyim de sizde evinizde boş vakitlerinizde, eski ahşaplarınızı boyayıp hayata geçirebilir, onlara yeni ruhlar ve yeni anlamlar katabilirsiniz.


AHŞAP BOYAMA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

  • Zımpara
  • Fırça
  • Boya
  • Tiner

AHŞAP BOYAMA NASIL YAPILIR:


İlk olarak yukarıda saydığım malzemeleri, en yakın yapı marketinden hemen temin edin. Daha sonra eskimiş, yıpranmış bir eşyanızı alın. (biz sehpayı gözümüze kestirdik ve onu aldık) Sonra eş ve çocuklarda dahil olmak üzere ellerine verin, birer zımpara kağıdı ve sehpa. Zımparala-sınlar. Hatta en iyi yapana ödüllerde vaat edin ki. Zımpara yapma işi daha cazip ve eğlenceli hale gelsin. :)


Yukarıdaki resim kolaj-inde de gördüğünüz üzere üstü daha önceden vernikli olan sehpaları iki gün çoluk çocuk zımparalaya zımparalaya alttaki hale getirdik...
Bitti mi? Hayır, hiç biter mi daha yeni başladık -Ara ara çocuklar kaytarsa da onlara yine ara ara küçük ödüller koyarak, tekrar işin içine soktuk. El kasları; son günde yaptıkları en büyük aktivite olduğu için bayağı bir çalıştı. Bundan sonra ince, kalın motor tüm çalışmaları gözleri kapalı yapabilirler artık :D YAŞADIK!..

Sonra sıra geldi boyama işine... Tamam zımpara işi hep birlikte yapılır, ancak boya işi biraz sakat. Çünkü boyayı açmak için içine tiner koyulduğu için kokusu çocukları rahatsız eder. Ama benim kuzular durur mu? Bir kere merak ettiler ya. İllaki o boyamayı da yapacaklar, yoksa bu hayatı bize zindan ederler. İyi madem o kadar çok ısrar ettiniz ilk katı boyarken, boyayı tiner yerine su ile açalım da onlarda yapsın. nede olsa tek katla bu iş bitmeyecek. Bunun daha ikisi, belki de üçü olacak...


Önce ilk katı yine çoluk çocuk yukarıda ki gibi üstün körü deneme amaçlı boyadık. Hatta ortaya çıkan görüntüyü gördükçe, ben sonuçtan korkmaya başlamış: '' Biz bu şekilde boyamaya devam edersek bu sehpaları atmak zorunda kalabiliriz'' diye ara ara söylenmeye dahi başlamıştım.. :)

Tüm sehpaların ilk katını boyadıktan sonra, kurumaya bıraktık. Bir gün cam balkonda, camları açıp kuruttuk. Ertesi gün çocuklara başka bir eğlence bulup, onları boyanın yanına yaklaştırmadım. Ben çocuklar ile uğraşırken, kocişko da ciddi ciddi ahşap boyama işine koyuldu. Bir iki saatlik çocukları oyalamaktan sonra kocişkonun yanına gidince gördüm ki. Bizim alalı bereli sehpamız  olmuş mu bembeyaz narin bir sehpa...


Ohhh bu sehpa bağra basılmaz da ne yapılır? Söyleyin ne yapılır. :) Hele ki birde bu sehpanın üzerinde tüm ailenin eli ve emeği varsa al sana aile hatırası ömür boyu bak bak o günleri hatırla. Bundan iyi birlikte vakit geçirilir mi? Üstelik birlikte vakit geçirdiğimize karşı ortada bir delilde var. ;)

Hadi analar hazır havalarda iyi gitmiyorken, sizde en yakın yapı marketinden malzemeleri alıp. Evinizin eski, atılmaya yüz tutmuş bir eşyanızı eğlenerek boyayın... ;)

Hoşça kalın.

14 yorum:

  1. harika olmuş ben de bu işe el atmak istiyooorumm ama eşim köstek oluyor:):):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) ilk başlarda benim eşimde ''bana başımıza iş çıkarma'' diyordu. Ama ben zamanla onun aklına bu fikri küçük küçük şekilde soktum :) Bence sizde öyle yapın.

      Sil
  2. ne güzel bir sonuç olmuş.üstelik hepinizin eli değmiş ki en güzeli de bu sanırım.güle güle kullanın ve ellerinize sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkür ederim canım.
      Aynen öyle en güzeli de o hepimizin eli değmiş olması...

      Sil
  3. Sehpanız resmen evrim geçirmiş. Emeğinizin karşılığını almissiniz. Güle güle kullanın. Sehpanın üzerinde fırça izleri belli olmuyor mu acaba? Sevil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) öyle oldu, çok teşekkürler Sevil hanım :)
      fırça hareketlerini devamlı olarak aynı yöne doğdu yaparsan ve fırçanı dik olark değilde biraz yatık şekilde boyarsan olmuyor. Tabi öyle üstün körü boyama değil biraz özen ve emek verirsen fırça izi olmasına izin vermemiş olursun. Bu konuda da eşimin emeği büyük. Çünkü son rütüşlerı kendisi yaptı...

      Sil
  4. Bende de var boyanacak sehpa ama elim bir türlü varmıyor. Bir de boyanın markasını öğrenebilirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. polisan x malite markası renk olarakta parlak beyaz.
      En kısa zamanda inşallah size büyük bir enerji gelirde sizde yaparsınız. Çünkü sonucu gördüğünüzde tüm yorgunluk ve zorluğu unutup ''iyi ki de boyamışım'' diyerek doya doya seyrediyorsunuz.

      Sil
  5. harika olmuş ellerinize sağlık canım.bizde de haftasonu boyama etkinlikleri vardı:)evdeki herşeyi beyaza boyayasım var:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) ooo iyiymiş o zaman size de kolay gelsin canım...

      Sil
  6. Ellerinize sağlık, ben de sehpalarımı yenilemek istiyorum ama bir türlü fırsat bulamadım. Daha önce tepsi boyamıştım. Onu bile zımparalamak zor gelmişti bunları siz çok iyi yapmışsınız tebrikler. Takipteyim. Güzel paylaşımlarda görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Biz bu zımparalama işlemini birazda ailecek yapılan bir aktivite olarak düşünüp, o şekilde yaptık. O yüzden sanırım; bizim için çok eğlenceli oldu. :)
      Hoş geldiniz bloğuma, beni onure ettiniz....

      Sil