11 Ocak 2014 Cumartesi

PUFUDUK POĞAÇA TARİFİM

Hafta sonunun da ailecek yapılan uzun kahvaltılar kadar güzel bir şey yoktur herhalde :) Öyle günlerde sıcak sıcak, pufutuk pufutuk bir poğaça yapmaya ne dersiniz?... :) 

Eğer ki cevabınız evet ise: Şimdi sizlere öyle güzel bir tarif vereceğim ki inanılmaz bir şey çok yumuşak ve kabarık oluyor. Ayrıca 2 gün sonra bile aynı şekilde tazeliğini yitirmeden tüketebiliyorsunuz..

Bakınız alttaki resimde de anlaşılıyor nasıl pufutuk ve yumuşak olduğu :) İsterseniz daha fazla çenem düşmeden tarife geçeyim de sizlerde hiç zaman kaybetmeden eşlerinize ve çocuklarınıza çok güzel bir hafta sonu kahvaltısında bu poğaçalardan da yapıp onların gönlünü fethedin :) Eeee ne demişler erkeğin kalbine giden yol mideden geçer :)

TOKİDEKİ SESİN PUFUDUK POĞAÇA TARİFİ

Pufuduk poğaça malzemeleri

  • 1 kilodan az eksik un
  • 3 çorba kaşığı seker
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 bardak ılık süt
  • 1 bardak ılık su
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya

Pufuduk poğaça nasıl yapılır?

Yapılışı ise, sıvıların hepsini yaş maya ile birlikte karıştır. Sonra yavaş yavaş unu ekle yumuşak bir hamur elde edince, bekletmeden hemen sekil ver. Çünkü bu tarif tepside mayalanıyor...  Tüm hamuru poça şekli vererek hazırladıktan sonra üstüne yumurta sarısını sür ve sonra fırına koy ve altı ve üstü nar gibi kızarana kadar pişir...Ve bir püf noktası da fırından çıkınca sıcakken elinle hafif su serp poğaçaların üstüne ve temiz bir bez ört... Sonra  gör bak nasıl yumuşak vede pufutuk bir poça olmuş...

Alttaki fotoğrafta iki gün sonra kalan poğaçalar ile kahvaltı yaptığım andan bir kare... Görüyor musunuz halen tazeliğini koruyor hiç bayatlamış gibi gözükmüyor mu?... Ki zaten öyle kolay kolayda bayatlamıyor... :)

TOKİDEKİ SESİN PUFUDUK POĞAÇA TARİFİ

Hoşça kalın.

Bir başka poğaça tarifim olan şerit poğaça tarifim için ise tık tık...

8 yorum:

  1. Ne zamandır böyle yumuşak bir poğaça tarifi arıyordum. Nette bulduklarımla yaptım ama göz kararı un tarifinden midir yoksa fırını fanlı çalıştırdığım için midir bilmiyorum kuru oldu:( Siz fanlı mı yoksa fırın ayarında mı yapıyorsunuz tarif için çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım fırını ben fazla sıcak yapmıyorum poğaçaları hazırladıktan sonra pişreceğim zaman tepsiyi fırının içine koyup daha sonra fırını çalıştırıyorum...
      Ayrıcada teşekkürler :)

      Sil
  2. ellerine sağlık bu poğaça bnm sofralarımın vazgeçilmezidir :)
    yalnız su katmıyorum ben onun yerine de süt katıyorum. demek su da kullanılabilirmiş, aklımda bulunsun ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet az şekilde suladığın zaman zaman geçtikten sonra bile kuruma olmuyor...

      Sil
  3. çok lezzetli gözüküyorlar.

    YanıtlaSil
  4. Cevabım evet:)
    Elllerinize sağlık

    YanıtlaSil