15 Ocak 2014 Çarşamba

NEŞELİ AYAKLAR 1 VE 2'Yİ İZLEDİK

Çocuklar ile izlediğim filmler şu aralar birikti... O sebepten bu gün en çok sevdiğimiz bir animasyonun 1 ve 2 sini paylaşmak istiyorum...

Evettt başlıktan da anlayacağınız üzere filmin ismi neşeli ayaklar 1 ve 2

İsterseniz ilk olarak 1 den başlayalım...

TOKİDEKİ SES NEŞELİ AYAKLAR 1 VE 2'Yİ İZLEDİ

Bu filmin kahramanları, Antarktika'nın soğuk coğrafyasının sıcak ve sevimli yerlileri imparator penguenler, kendileri kadar sevimli ve köklü geleneklere sahiptirler. Kendi varlıklarını ve aşklarını ruh eşlerine anlatabilmek için her biri kendi Kalbine Seslenen Şarkı'sını söylemek zorundadır.

Fakat Norma Jean'ın oğlu minik penguen Mumble, diğer bütün penguenlerden farklıdır. Bir türlü şarkı söyleyemeyen küçük penguen, çok yetenekli bir tap dansçısıdır. Bu özelliği ile diğer bütün penguenlerin arasından sıyrılan Mumble, penguenlerin hayli kuralcı lideri tarafından dışlanmaya maruz kalır. Ama minik kahramanımız için mücadele vazgeçilmez. İnsanlar tarafından yakalanan Mumble onları dansı ile dikkatini çekip diğer penguenlerin yanına götürüp onlara yardımcı olmalarını sağlar. Ve böylelikle kendi türleride onu kabul eder ve tabikide ruh eşini bulur... :)

Bu film bizim çok hoşumuza gitti o sebepten hemen ertesi günde 2 sine baktık... :)

TOKİDEKİ SES NEŞELİ AYAKLAR 1 VE 2'Yİ İZLEDİ

Nesli ayaklar 2 de ise, ilk filmin baş kahramanı ve oldukça yetenekli bir tap dansçısı Mumble'nın oğlu olan Erik, Penguenler Krallığındaki yeteneklerini keşfetmeye çalışır. Diğer bir yandan da Mumble'ın ailesi ve arkadaşları yuvalarına karşı yeni bir tehditle yüzleşirler. Mumble şimdi işleri yoluna koymak için 7'den 70'e herkesi bir araya getirmeye çalışır. Yönetmenliğini ilk filmde de olduğu gibi George Miller üstlendiği animasyon serisinin ikincisinde bu sefer Mumble'ın oğlu Erik ile ilişkisini gösteriyor...

Sonuç olarak ise biz bu penguenlere bayıldık güya çocuklar için açtık ama filmin ortasına doğru baktım ki eşimle ben çocuklardan daha dikkatli şekilde filmi izlemeye dalmışız... :) Özellikle bizimkiler filmde yapılan tab dansa bayıldılar ikisi de birden o dansı yapmak için evin içinde tepindiler durdular :)

Filmi tavsiye ederimsin diye sorarsanız?.. Elbette anne ve babalara tavsiye ederim :) Pardon pardon çocuklara tavsiye ederim... :)

Hoşça kalın.

2 yorum:

  1. animasyon delisiyim bendeeee :))
    sevgilimle sinemaya giderdik hep animasyon isterdimm mecbur gelir izlerdi o da benle :))
    burdaki minik çocuk penguene aşık olmuştum, sevimliliğine yüzüne gözüne :)

    YanıtlaSil