Evet yanlış okumadınız :)susuz turşu, bu turşuya hiç su koymadan sadece bir bardak sirke ile yapılıyor...Bu turşu şimdiye kadar ilk defa yaptığım bir turşu türüdür...
Ama şunu belirtmem gerekiyor ki bu güne kadar yediğim en lezzetli turşu türü diyebilirim... Immm çok lezzetli bir tadı var :) nerden mi anladım... Biliyorum çünkü biz bu turşuyu yemeye başladık bile :)
Sözün özü çok kolay vede lezzetli bir turşu oluyor kesinlikle sizlere tavsiye ederim...
Ama şunu belirtmem gerekiyor ki bu güne kadar yediğim en lezzetli turşu türü diyebilirim... Immm çok lezzetli bir tadı var :) nerden mi anladım... Biliyorum çünkü biz bu turşuyu yemeye başladık bile :)
Sözün özü çok kolay vede lezzetli bir turşu oluyor kesinlikle sizlere tavsiye ederim...
Bu turşunun tarifini internetten görmüştüm ama nerden gördüğümü inanın hatırlamıyorum :( Çünkü ben bu turşuyu yaptığımda daha ağustosun başında idik o sebepten o adresi tekrar bulamadım, adresi unutmuşum...
Belkide bu turşuyu lezzetli yapan malzemeside olabilir. Çünkü turşuyu memleketten getirdiğim biberlerin içinde acı biberler çıkınca onları değerlendirmek için öylesine kurmuştum. Ama denildiği kadar güzel bir turşu oluyormuş şuanda iyikide kurmuşum diyorum... Bitince hemen tekrar yapacağım.
Yapımı için ise gerekli olan biber, sarımsak, salamura tuz ve sirke lazım içine su dahi konulmuyor :) Bir pet şişesine evdeki biberleri doldurdum sonra içine bir baş sarımsağıda soyup koydum. Vee son olarak 1 büyük su bardağına sirke onun içine de salamura tuzu koyup eritiyorsunuz ve bu karışımı pet şişeye ekliyorsunuz sonra ağzını kapatıyorsunuz... Veee turşuyu kurmuş oluyorsunuz :) ama bir püf noktası var oda turşuyu gözünüzün önüne koyun. Çünkü her mutfağa girip çıktıkça elinize alıp iyice çalkalayın bu şekilde iki hafta dursun daha sonra istediğiniz zaman açıp afiyet ile yiyebilirsiniz...
Hoşça kalın.
Hoşça kalın.
Sadece sirkeyle çok keskin bir tadı olmadı mı? İlginçmiş.denemek lazım tabii.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilyok hayır hiçte keskin bir tadı yoktu aksine çok güzel bir tadı var sirke ve sarımsağın birleşimi çok harika bir tat oluşturmuş :) tabi ki damak tadı farklı olabilir ama bence çoook lezzetli bir tadı var... Teşekkürler.
Silellerine sağlık bu tarif sadece biber için mi geçerli
YanıtlaSilteşekkürler evet sadece biber için geçerli yani en azından ben öyle biliyorum :)
Silteşekkürler afiyetle yiyin :))))))))) bende deneyeceğim
SilTEŞEKKÜR EDERİM :) SİZE DE KOLAY GELSİN :)
SilTurşuda sirke olmazsa olmazımdır benim. Sade sirke nasıl olur bilemedim şimdi. Sen güzel oldu diyorsan denemekte fayda var. :)
YanıtlaSilteşekkür ederim canım evet çok güzel oluyor bence kesinlikle dene :) pişman olmayacaksın...
Sildeneyeceğim turşuyu çok severim
YanıtlaSilellerine sağlık
teşekkür ederim bence de denemelisin canım pişman olmayacaksın :)
SilMerak ettim doğrusu...
YanıtlaSilmerhaba :)
YanıtlaSilmerak ettim doğrusu denemeLiyim ama bişi sorucam büyük bardak derkeN Ne kadar büyükLükte bu bardak acaba :)
Merhaba, normal büyüklükte bir bardak canım :)
Silturşuya bayılırım denemem lazım mutlaka:)ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilteşekkür ederim canım :) bence kesin dene turşuyu kim sevmez ki :))
Silheyy ne kolay bir tarif.denemeliyim:)afiyetler olsun ve teşekkürler.
YanıtlaSilteşekkür ederim canım evet öyle çok basit bir tarif ama güzel bir tad oluyor :))
Silafiyet olsun canm..
YanıtlaSilteşekkürler canım :)
Silharika tarifler paylaşıyorsunuz ellerinize emeğinize sağlık...
YanıtlaSilçok teşekkür ederim...
SilYarın kuruyorum bende hemen tursumu insallah hadi bakalım nasıl olacak
YanıtlaSilİnşallah emekliyim sizinde damak tadınıza uyan bir turşu olur. :)
SilKolay gelsin size...