17 Mayıs 2012 Perşembe

SELÜLİTLERE SON!

Selülit, maalesef son yıllarda insanların beynine dünyanın en büyük sorunuymuş gibi kazınıp, insanları çıldırmış gibi birbirinden farklı selülit tedavi yöntemlerine koşturtan bir sorundur. Genelde üst bacak bölgesi, kalçalar ve nadirde olsa göbek-mide bölümünde görülen portakal kabuğu görünümlü bir tür rahatsızlıktır.

Selülit kişinin derisinin altındaki yağ dokusunun çevresinde yer alır ve böylece oluşan selülitler derinin üst kısmından pütür pütür bir görüntüye sebep olur.

Selülit sadece şişmanlamış kadınlarda ortaya çıkan bir durum değildir. Aslına bakarsanız selülitin kilo ile gerçek bir bağlantısı da yok. Kaldı ki birçok zayıf kadının bacaklarında selülit mevcuttur.

Selülit için dünyanın parasını verip kremler almamıza gerek yok. Çünkü o pahalı selülit kremlerin içinde bulunana bir madde ile siz kendinizde hem ucuz hemde etkili bir selülit önleyici yapabilirsiniz. Genellikle selülit kremlerinin içinde yeşil kahve var dünyaca ünlü selülit kremlerinin içinde bulunur. Şimdi size bir selüliti yok eden bilgileri vereceğim.

Selülit oluşum sebebinin en büyük etkeni oraya kan gelmemesi, selülit oluşmaması için öncelikle hergün en az 2 litre su içmeliyiz. Sonrasında ise bol bol hareket etmeliyiz çünkü hareketsiz olan yerde kan dolaşım yapmakta zorlanır.

Selülitli Bölgeyi Düzelten Karışımın Malzemeleri:



  • 1 çay bardağı yeşil kahvenin toz halı (ama sakın kavrulmuş olmayacak kavulmamış yeşil olanının toz hali olmalı)
  • 1 fincan maden suyu
  • 1 çorba kaşığı ozan yağı
  • 1 çorba kaşığı kakao yağı
  • 1 çay kaşığı zencefil yağı
  • 1 çay kaşığı biberiye yağı

Tüm bu malzemeleri hazırlayıp maske kıvamında bir karışım elde etmeliyiz. Hazırladığımız bu karışımı uygulayacağımız yere öncelikle bir limonu ortadan ikiye kesip sürelim. Sürme işlemini yaptıktan sonra hazırladığımız karışımı sürüp, bir sitreçle saralım. onun üzerine de bir tane külotlu çorap giyip selülit hareketlerini yapalım. Özellikle de parmaklarımızın ucu ile 50 defa zıplayalım. Tüm hareketleri yaptıktan sonra bacağımızda ki karışımı dairesel hareketlerle ovarak çıkaralım. Çıkardıktan sonra ise şimdi size vereceğim yağlı karışımı cildimize sürelim. Bu tüm işlemi haftada iki defa tekrarlayalım bir ay sonucunda gözle görülür düzelmelere şahit olacaksınız.


Selülitli Bölgeye Sürülen Yağlar:


  • 1 tatlı kaşığı portakal yağı
  • 1 tatlı kaşığı ozan yağı
  • 1 tatlı kaşığı üzüm çekirdeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı kakao yağı
  • 1 çay kaşığı zencefil yağı
  • 1 çay kaşığı biberiye yağı

Tüm bu yağları karıştırdıktan sonra selülitli karışımı çıkardığımız bölgeye sürüp öylece bırakıyoruz.

Hepinize Öpücükler:)

kaynak:kanal 7 kanalı

6 yorum:

  1. kesinlikle yürüş yapın derim...paylaştığın için sağol canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım zaten su ve bol hareket en önemli etkenlerden biri

      Sil
  2. Doğumdan sonra başımı ağrıtacak bir konu, zaten varlardı çok olmasada ama iyice arttılar haliyle bakalım nasıl gidecekler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım bu yöntemi kullan kesin kurtulursun tabiki önce bir doğumunu yap sonra uygula faydasını göreceksin:)

      Sil
  3. Oldukça yararlı bir karışım..Denenmiştir..:)

    YanıtlaSil
  4. Canım sana da ödülüm var, daha önce aldığını biliyorum ama benim de gönlümden sen geçtin ne yapayım, umarım kabul edersin. sevgiler

    YanıtlaSil