Emir 3. sınıfı bitirirken de bize çok güzel bir karne getirerek bitirdiği için; ona ödül vermek maksatlı (uzun zamandan beri benden istediği) pastahane simidi yaptım.
Yaz tatilleri de geldiği için çocuklar artık evde daha fazla zaman geçirecek. Tabi evde durunca da sürekli canları 'abur cubur' ister. Onların 'abur cubur' isteklerine karşılık olarak bu şekilde ev yapımı, lezzetli, ve aynı zamanda lezzetli olduğu kadar sağlıklı da olan tariflerden yapıp onların gönüllerinin kraliçesi olun. :)
Bu simit tarifi aynen pasta hanelerde aldığınız simitler gibi yumuşak ve lezzetli oluyor. Çocuklar bu simitlerden yerken ''anne sen bir harikasın'' diyerek iltifatlar ederek yiyorlar. Benden söylemesi.... :D
Yaz tatilleri de geldiği için çocuklar artık evde daha fazla zaman geçirecek. Tabi evde durunca da sürekli canları 'abur cubur' ister. Onların 'abur cubur' isteklerine karşılık olarak bu şekilde ev yapımı, lezzetli, ve aynı zamanda lezzetli olduğu kadar sağlıklı da olan tariflerden yapıp onların gönüllerinin kraliçesi olun. :)
Bu simit tarifi aynen pasta hanelerde aldığınız simitler gibi yumuşak ve lezzetli oluyor. Çocuklar bu simitlerden yerken ''anne sen bir harikasın'' diyerek iltifatlar ederek yiyorlar. Benden söylemesi.... :D
Simit Tarifi İçin Malzemeler:
Hamuru için malzemeler:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı tuz
- 1 adet yaş maya
- Alabildiği kadar un
Sosu için malzemeler:
- Yarım çay bardağı pekmez
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı susam
Simit Yapılışı:
Yoğurma kabının içine maya, süt, sıvı yağ ve suyu da ekleyip iyice karıştırın. Sonra tuz ve şekeri de ekledikten sonra azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Daha sonra o hamurun üzerini örtüp, mayalamaya bırakın. Bir iki saat bekleyişten sonra küçük olan hamur kabarıp nerede ise iki katı olur. Bakınız yukarıdaki kolajda gözüküyor.
Sonra mayadan yumurta kadar parçalar koparıp, bezeler yapın. Sonra o bezeleri yine yukarıdaki kolajda gördüğünüz gibi uzun uzun şeritler yapın.
Hazırladığınız şeritlerin üzerine bir bez örtüp, onları dinlendirirken siz bir kenarda bir tavada susamları hafif rengi kahverengiye dönene kadar kavurun. Aman kavururken sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Yoksa maazallah yakabilirsiniz. Bir yandan da pekmez ve suyu karıştırıp onu da yanınıza koyun.
Sonra daha önceden hazırladığınız şeritlerden ikisini alıp yukarıdaki kolajda gördüğünüz gibi şeritleri birbirine sarın. Sonra o birbirine sardığınız şeritlerin uçlarını birleştirip. Yuvarlak simit şekli verin.
Sonra o simitleri önce pekmezli su karışımına batırın. Daha sonrada hemen yanınızdaki susama bulayıp, yağlanmış fırın tepsisine koyun. Tüm hamurdan yaptığınız şeritleri tek tep aynı işlemi yapın.
Sonra fırın tepsisinde ki simitlerinizi önceden ısıtılmış fırına atıp, altı ve üstü nar gibi kızarana kadar pişirin. Zaten fırında simitleriniz pişerken evinize öyle bir koku yayılıyor ki kendinizi bir simit kafe de gibi hissetmeye başlayacaksınız. :)
Sonrada yanında tavşan kanı demli çay ve krem peynir, zeytin üçlüsü ile birlikte afiyetle mideye indirin. :D
Yapacak olanlara şimdidien önce kolay gelsin; sonrada da afiyetler olsun.
Hoşça kalın.
şuan işyerinde çay simit takılıyorum ama el yapımı simit daha cazip geldi :) ellerine sağlıkkk
YanıtlaSilçok teşekkür ederim. Bu simit hazır simitlerden daha lezzetli oluyor. Bizzat çocuklar tarafından test edilip, onaylandı :)
Silellerine sağlık!:) geçen gün de kızım benden simit istemişti, fi tarihinde yaptığım simit denemesi başarısız olunca bir daha yapmak içimden gelmiyordu. dur bi de bu tarifi deneyeyim ben o zaman:)
YanıtlaSilbu tarifi bence kesin dene canım. Çünkü gerçekten de çok lezzetli oluyor ;)
Silellerinize sağlık evde yapmak en iyisi.
YanıtlaSilteşekkürler evet öyle :)
Sil