9 Haziran 2015 Salı

BAYAT EKMEKLİ SİGARA BÖREĞİ TARİFİ

Bayat ekmek tarifleri listeme bugün yeni bir tarif daha ekleyeceğim. Bu börekler hafta sonu kahvaltılarınızı şenlendirdiği kadar, pikniğe giderken de bayat ekmekli sigara böreklerinden kızartıp, sepetinize ekleyebilirsiniz. Bence en çok sevilen ve çok çabuk biten bir börek çeşidi. Bu tarif sayesinde bayat ekmekleri değerlendirmiş olduğum gibi, ayrıca çok lezzetli, çıtır böreklerde yapmış oluyorum. Eee daha ne olsun bundan iyisi Şam da kayısı...:D

bayat ekmekli sigara börek tarifi

Bayat ekmekli  (Galetalı) Sigara Böreği Malzemeleri:

  • 1 Paket hazır sigara böreği yufkası
  • 1,5 su bardağı çekilmiş bayat ekmek içi
  • 2 yumurta
  • Sıvı yağ

Bayat ekmekli sigara böreği iç malzemesi:

  • Beyaz peynir
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • İsteğe göre baharat

bayat ekmekli tarifler resimli anlatım


Bayat ekmekli sigara böreği yapılışı:

İlk olarak hazır yufkaları alıp üçgen şekilde şekiller kesin. Ya da marketlerde hazır üçgen parçalara kesilmiş şekilde satılan yufkalardan alıp, yapabilirsiniz. Ben bu tarifi yaparken hazır kesilmiş olan yufkadan alıp yapmıştım.

Sonra iç harcını bir kaseye hazırlayın. Bir başka kaba da yumurtaları kırıp, çırpın. Sonrada üçgenlere tek tek yukarıdaki resim kolajında da gördüğünüz gibi geniş kısımlarına iç harçtan koyup, sarın. En son sarma işlemini bitirdikten sonra uçları ıslatıp, yapıştırın ki açılma yapmasın. Bu şekilde tüm üçgen parçaları tek tek iç harç koyup, sarın.

Tüm yufkayı sigara böreği şeklinde sardıktan sonra daha önceden kırıp, çırptığınız yumurtaya batırın. Sonrada bir robot ile çektiğiniz bayat ekmeklere bulayın. Bu işlemi sardığınız tüm sigara böreklerine yapın.

En son olarakta bir tavaya sıvı yağ koyup, iyice ısıtın. Sonrada hazırladığınız tüm bayat ekmekli sigara böreklerinizi nar gibi kızartın.

bayat-ekmekli-sigara-böreği-tarifi


Sıcak sıcak servis yapın. Bu bayat ekmekli sigara böreklerini yanına bir çay ve zeytin yeter... Çünkü bu börekleri önce bir tane elinize alıp bir kokulayın. Daha sonra bir parça ısırın. O ısırma esnasında çıkardığı çıtırtı, zaten başlı başına bir harika.... Daha sonra çiğneyip, yuttuktan sonra damağınıza öyle bir lezzet yayılıyor ki o lezzete bayılacaksınız...:)

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun...

Hoşça kalın.

12 yorum:

  1. Çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Bayat ekmekli tariflere bir göz gezdirdim,şahanesiniz..Hiç aklıma gelmeyecek lezzetler..Harika fikirler..Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. yine cok makbule gececek bir öneri olmuş ramazanda cok bol tüketiyoruz sigara böreğini mutlaka bayat ekmeklede deneyeceğim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler... Faydası oldu ise ne mutlu bana.

      Sil
  4. sigara böreği dolabımdan eksilmeyen kurtarıcımdır ama bu şekilde ilk defa duyuyorum merak ettim tadını ilk fırsatta deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunun tadı diğer sigara böreğinden daha lezzetli. Bunu bir kere yerseniz bir daha devamlı bundan yaparsınız. ;)

      Sil
  5. Cok güzele benziyor hemen yapıcam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok güzel bence hiç zaman kaybetmeden hemen mutfağa gir yap :)
      Sevgiler

      Sil
  6. Elinize sağlık çok nefiss görünüyorlar bende bayat ekmekleri her şekilde değerlendiriyorum. İsraf etmemek gerekiyor öyke değilmi :) sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyle israf etmemeliyiz....
      Sizin bayat ekmek tariflerinizi de öğrenmek isterin doğrusu. Çünkü farklı tarifler öğrenmeyi her daim çok sevmişimdir. ;)

      Sil