15 Eylül 2014 Pazartesi

ÇOCUKLAR OKULLARA BAŞLADILAR, PEKİ YA BİZLER?

2014 ve 2015 eğitim vede öğretim yılına bugün itibari ile başladık. Gerçi biz bir hafta önceden başlamıştık ama resmi olarak bugün başlamış bulunuyoruz... İnşallah tüm öğretmenler vede öğrenciler için hayırlı geçer ve başarıdan başarıya atlarlar.. :)

Ben kuzularımın, daha dün gibi yeni doğdukları zamanları hatırlarken, birde baktım ki benim kuzular çabucak büyümüşler bile.... Biri 3.sınıf diğeri ise 1. sınıf öğrencisi olmuşlar bile... :)

Peki ya bizler?.. Bizler ne durumdayız onlar gözlerimizin önünde hızlı bir şekilde büyürken biz olduğumuz yerde sayıyormuyuz, keşke öyle olsak ama  ne yazık ki öyle değil... :( Bizlerde yaşlanıyoruz :(

Oysaki ben bugün çocukları sınıflarına bıraktıktan sonra, şöyle eskilere doğru gittiğimde hafızamda kalan ilk okul yıllarımı hatırladım. :)

Ben ilkokula oğluşum Efe gibi erken gitmeyi çok istiyordum. Babam benim hevesimi gördükten sonra beni kıramadı ve okula kayıt ettirmek için müdürün karşısına benim ile birlikte çıktı. Ama maalesef müdür:
-Daha yaşımın çok küçük olduğunu, o sebepten beni kayıt edemeyeceğini ısrarla söylemesi üzerine, babam pes edip 'peki hocam oldu' dedi ve beni aldı götürdü...

Ama tabi ben büyük bir hayal kırıklığına uğradım o sebepten öyle ağlıyorum ki iki gözüm iki çeşme, hüngür hüngür ağlıyorum... :(

Maalesef ki ağlamalarımın bir faydası olmadı, o sene okula gidemedim. Ama o sene öyle üzgün vede mağdurdum ki okula giden her çocuğa büyük bir kıskançlık ile bakar iç geçirirdim ''keşke bende okula gidiyor olsa idim'' diye :(  ..... Bu ŞEKİLDE BİR YIL GEÇTİ....

Vee büyük gün gelmişti ben sorunsuz şekilde okula kayıt olmuş. Şimdi de okul açılmış ilk günüm için okula gidecektim. :) Annemin o gün saçlarımı bir güzel tarayıp daha sonra uzaylı zekiye tarzında iki tane at kuyruğu yapmıştı :) Özellikle o halim gözümün önünde sürekli durur :)

O zaman öyle anneler çocuklarını okula götürmezdi... Yada bizim köyde öyle idi. Çocuk kendi okula gider ve gelirdi...

İlk gün olduğu için babam benim elimden tutup okulu bana göstermek vede okula teslim etmek için götürdü. Hımm birde öyle şimdiki gibi haftalar önceden gelip okulu gezmek,  okul açılmadan bir hafta önceden de okul açılması gibi bir durum yoktu. Onun için ben doğru düzgün okulun yolunu bilmiyordum. Hele ki içini hiiiç görmemiştim. :)

Babam elimi tutup okulun bahçesine beni getirdiğinde bahçenin kalabalık halini görünce biran korktum vede yürümemeye çalışmıştım. Babam ''Korkma kızım bir şey yok onlar senin arkadaşın olacaklar'' diyerek benim kolumu çekerek beni sınıfa götürdüğü aklıma geldi. Vee o onları düşünüp bir kahırlandım.......... :(  ARAMIZDA KALSIN AMA ŞİMDİKİ ÇOCUKLARI DA ÇOOK KISKANDIM YAAA :)  keşke şimdi çocuk olsa idim diye iç çektim. :)

Benim ilk okul günü denince ilk aklıma gelenler bunlar peki sizlerin aklınıza gelenler neler? Sizler ilkokul günlerinizi ne şekilde hatırlıyorsunuz yazın, bana gönderin bende sizin isminizi vede varsa bloğunuzun adresini vererek bloğumda yayınlayayım ne dersiniz güzel olmaz mı? :)

Hoşça kalın...


2 yorum: