1 Temmuz 2014 Salı

TEHDİT DEĞİL TEKLİF KİTABINI OKUDUM

Yazar: İsmet Özel

Sayfa Sayısı: 187

Baskı Yılı: 1987

Yayın Evi: İklim


 Merhabalar arkadaşlar, Mübarek Ramazan ayına girdiğinden beri bloğumu pek güncelleyemedim... O sebepten sizlere şimdi sormak istiyorum oruçla aranız nasıl?.. Bu uzun yaz sabahlarında dayanabiliyor musunuz?... Yoksa sizde ben dayanamıyorum Allah affetsin ama bu sene tutamıyorum diyenlerden misiniz?...

Biz Allah'ıma çok şükür eşim ve ben tutuyoruz... Haa geçen pazar günü 8 yaşındaki kara kuzumda tuttu. Öyle biz sıcağa dayanamıyoruz o kadar uzun aç kalmıyoruz diyenlere örnek olsun. Kara kuzum tam bir gün öyle fazlada zorlanmadan hatta hiç zorlanmadı diyebilirim. Çünkü ikindi üzeri oğluşumdaki güç tam olarak bende yoktu ben daha çok bitkin halde idim. Ama kuzum Maşallah gayette enerjik vede sıhhatli idi... Kuzum her gün tutmak istiyor ama ben yaşıtlarına göre fazla kilolu olmadığı için dayanamaz diye öyle her gün değilde hafta sonları tutmasına izin verdim.

Bu postu aslında ilk başta da anladığınız üzere okuduğum bir kitabın yorumunu yapmak için hazırlayacaktım, ama sizlere kuzumun bu güzel davranışını yazmadan geçemedim. Ama şimdi düşündümde benim kara kuzum için yazacağım daha çok şey var o sebepten kuzum içinde bu Ramazan ayında neler yaptı Ramazan ayı bizim için nasıl geçiyor onu anlatan bir post hazırlamak sanırım daha iyi olacak. O sebepten şimdilik burada bırakıp asıl konumuza geçelim.

İsmet Özel'in islami bir deneme yazısı olan tehdit değil teklif kitabı aslında bana pek hitap etmedi...

Kitapta aslında Müslümanları dinleseler onların haklarına dayanan talepleri ileri sürdüklerini ve aynı zamanda bu taleplerin Ülke çıkarlarına geri dönüşümlerini sağlayacak birer teklif olduğunu da belirttiklerini ama bazı şeytani düşünceler onu teklif değilde tehdit olarak görüp herkese de o şekilde gösterdiğini vurguluyor.

Bana hitap etmeme sebebi ise kitapta ülke sorunlarından ve biz müslümanların bazı dış güçler tarafından kukla gibi oynatıldıklarımızdan bahsettiği için, gerçekte olan olayları bu şekilde okuyunca içimim iyice kararması sonucu ile pek sarmadı... Ayrıca çok fazla anlamını bilmediğim entelektüel kelimeler olduğu için birazda beni sıktı...

Ama sizler öyle Ülkede neler olmuş, Ülke sorunları ne imiş okumayı seviyorsanız yazarın gözünden ülke sorununu, yaşanan olaylar hakkında bilgi almak istiyorsanız okumanızı tavsiye ederim.



Hoşça kalın.

0 comments: