8 Temmuz 2014 Salı

ÇOCUKLAR İLE RAMAZAN EĞLENCESİ

Merhabalar arkadaşlar, Ramazan ayını hızlı bir şekilde bitiriyoruz... Evet evet daha yarı dahi olmadı ama olsun 11 oldu bile şunun şurasında geriye kaç gün kaldı ki!.. 

Ramazan demek her ne kadar sahur ve oruç akla gelse de. Ramazan demek sevgi, hoşgörü, anlayış, birlik ve beraberlik demek. Ramazan ayında insanlar hep birlikte aynı saatlerde geceleri uykularından kalkıp sahur yapar, sonra gün içinde ağızlarına hiç birşey almaz yemez, içmez sonra yine hep farklı yerlerde farklı evlerde olsalar dahi tüm insanlar bir sofra başına oturmuş ailesi ile birlikte ezanın okunmasını bekler... ve bu şekilde uzar gider.

Bir başka güzel bir an ise aynı mahallede oturan insanlar için akşamları meydanlarda düzenlenen mahalle şenlikleri yada karnavallar... Allah'ıma şükür ki bulunduğum yerde bu tarz duyguları tekrar yaşama vede çocuklarıma yaşatmama sebep olan bu tarz eğlenceler oluyor. Dün bizim TOKİ 'ye de bu tarz bir eğlence düzenlendi. Tabikide çocukların büyük bir coşkusu ile birlikte bizde gittik :)

İkindi vakti bir otobüs sokakları gezip, akşam iftardan sonra eğlence olacağını vede nelerin olacağı duyurmaya başladığında benim kuzular çok mutlu olup yanıma gelip ''anne ne olur bizde gidelim'' diyerek yerlerinden durmadan zıplayarak yalvarmaya başladılar..  :) Onların o hallerini izlemek ayrı bir zevkti ama daha fazla onları heyecanlandırmak istemediğim için kendimi toplayıp ''Tamam oğlum gideriz '' dedim.

Akşam eve babamız gelincede aynı şekilde akşam ki eğlenceden vede programın işleyişinden anladıkları kadar anlatıp '' Baba bizde gideceğiz demi'' diyerek babadan da bir onay aldıktan sonra, büyük bir heyecanla iftar anının gelmesini beklediler... :)

Ezanlar okunup, oruçlar açılıp, yemekler yenip, karınlar doyduktan sonra... Benim kuzular yine bizi sıkıştırmaya başladılar 'Hadi anne, sofrayı kaldıralım da gidelim geç kalmayalım, hiç bir şeyi kaçırmak istemiyoruz' diyerek yine yerlerinde duramadan sağa sola koşuşturmaya başladılar... :) Onların o hallerini gördükçe kendi kendime bende küçükken bunlar gibiydim, çocuk olmak gerçekten de bambaşka birşeymiş diye geçirdim.. :)

Veee sonra sofraları kaldırıp, akşam namazını da kıldıktan sonra hep birlikte Ramazan eğlencesinin olduğu yere gittik...


tokiden görüntüler, eğlence, çocuklarım, mutluluk, RAMAZAN PROGRAMI, ramazan eğlencesi, aile,

Gece tasavvuf müziğinden çok güzel şarkılar dinleyip daha sonrasında karagöz ile hacivat canlandırması izleyip, ardından da semazen gösterileri izledik sonra araya çocuklar ile birlikte yapılan yarışmalar düzenlendi.. Bizim kuzular kalır mı oldukları yerden oturdukları sandalyelerin üzerine çıkıp ''bende , bende'' diyerek büyük bir istekle parmak kaldırdılar... Sunucu onların öyle istekle parmak kaldırdıklarını görünce, onları da çağırdı... :) Bizimkiler büyük bir coşku ile koşarak sahneye çıktılar... Onların o hallerini sakin, hiç bir şey ile uğraşmadan izlemek istediğim için kamerayı kocişkonun eline tutuşturup ona ''video vede fotoğraflar çek'' dedim. :) O da video çekmiş... Gerçi fotoğraf makinesi vede çeken kişi amatör olduğu için pek net bir görüntü olmasa da onların o hallerini gösteren küçük bir görüntümüz var onu sizler için yükledim vede bura da da paylaşıyorum ki sizlerde bizim o mutlu anımıza şahit olun... :)




Yarışmalar sonrasında aşık ile maşuk ve külhan bey gibi tiyatro gösteriler sonunda gece birde bisiklet çekilişi yapıldı... Ama sonuç bize çıkmadı... :(

Gecenin çocuklar için bir başka güzel yanı ise bol bol mısır vede pamuk şeker ikramı olması idi... :) Bizimkiler büyük bir iştahla mısırlarını arkasından da pamuk şekerlerini yediler... :) Hımm birde yarışmanın sonunda her ne kadar yarışmayı kazanmasalar da yinede biz onlara ödül olarak allı güllü macun ısmarladık... :)

Vee böylece çocuklar vede bizler için çok güzel bir anı olarak hafızamıza VE TABİKİ BİRDE BURAYA... da geçmiş oldu... :)

tokiden görüntüler, eğlence, çocuklarım, mutluluk, RAMAZAN PROGRAMI, ramazan eğlencesi, aile,


Hoşça kalın.

2 yorum: