19 Temmuz 2012 Perşembe

Kötü yazılım virüsünden nasıl kurtuldum

 Kötü yazılım virüsünü nasıl düzelttiğimi birkaç blog arkadaşım sormuş bende onlara hitaben, ayrıca da benim gibi bloğunda böyle sorun olanlara yardımcı olmak maksadı ile anlatmaya çalışacağım umarım başarabilirim.

Bismillahirrahmanirrahim....
Benim bloğuma girince çoğu arkadaşlarında gördüğü gibi kırmızı bir karenin içinde 'saldırgan olarak bildirilmiş site'diye bir uyarı yazısı çıkıyordu. o karede beni bu siteden kurtar yada bu site neden engellendi uyarısı vardı ben bu site neden engellendiydi tıkladım.


O kareyi tıklayınca değmesin yağlı boya sitesindeki arkadaşında yayınlandığı bir postunda yer alan yazılar çıkıyordu.

Çıkan yazının en altında site sahibi iseniz tıklayın diye bir link vardı. O linki tıklayınca sitemde sorunlu olan postu gösterdi ' anne özlemi' diye bir postum vardı okuyan arkadaşlar bilir. İşte o postuma virüs bulaşmış. İlk olarak o postu taslağa ayırdım. Daha sonrasında ise bana servis adında vede tanımadığım sitelerden bir kaç tane yorumlar vardı. Hatta yorumun birinde şöyle diyordu: 'Çok güzel makaleleriniz var başarılarınızın devamını dilerim avukatlık danışmanlığı' yazıyordu vede o avukat danışmanlığında da bir link vardı. Ben o yorumu bloğum da yayımlamıştım. Buna benzer yorumları sildim.

Sonrasında ise bloğumun tasarımına girip 'formsprıng' diye okuyucuların bana özel mesajını göndermeleri için bir program vardı onu kaldırdım. Birde ayrıca mesaj yazabileceğiniz küçük bir mesaj kutusu vardı onuda kaldırdım. Bütün bunları yapınca tekrar ilk başlarda da anlattığım gibi neden engellenmiş vede site sahibi iseniz linklerine sırası ile tıklayıp virüslü yerleri gösteren sayfaya girdim orda tüm sorunu çözdü iseniz googleden tekrar incelemesini isteyin diye bir link vardı oraya tıklayıp googlenin tekrar incelemesini istedim.

Veee  Allah'ın izni ile bu sorundan da kurtulmuş oldum. Allah herkesi onca emeğini boşa çıkaracak emek hırsızları vede virüslerden korusun.... Amin.

Arkadaşlar ben bunları bakınca düzeldi inşallah sizlerinki de düzelir. Umarım anlatabilmişimdir. Sorusu olan arkadaşlar sorabilir. Benden şimdilik bu kadar.

Hepinize öpücükler.

7 yorum:

  1. Sultancim baglantim gidince yorumun gelip gelmediginden emin olmadigim icin bir daha yaziyorum kuzum geldiyse diledigini yayinla balim ben bu yazinin linkini bendeki posta ekliyim olur mu ki diger arkadaslar da blogundaki yaziyi okuyarak ve o adimlari takip ederek kurtulsunlar canisi gozun aydin Allah muhafaza etsin cok korkunc bir durum gercekten..
    Hayirli ramazanlar birtanem..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım bundan başka yorum gelmedi
      tamam olur, ayrıcada teşekkür ederim Allah razı olsun
      sanada hayırlı ramazanlar.

      Sil
  2. Bende de takip ettiğim bir blogtan dolayı çıkıyormuş, o bloga giremediğim için izlemeyi de durduramıyorum... off offf

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım bir an önce izlemeyi durdur yoksa senin yayınada bulaşır

      Sil
    2. Kumanda panelinde EKle YONET seceneklerinden izlemeyi durdurabilirsin canim..

      Sil
  3. geçmiş olsun arkadaşım...
    deneyimlerini paylaştığın içinde teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Allah razı olsun
      rica ederim:)

      Sil