2 Nisan 2012 Pazartesi

KANSERLE SAVAŞALIM!


1-7 Nisan çağımızın hastalığı olan kanserle savaş haftasıdır. Bu haftaya bugün değinmek istedim, çünkü bu hastalık ihmale  gelmeyen bir hastalıktır. Öyle bir illet hastalıktır ki geç kalındığı zaman ( Allah korusun) ölümle sonuçlanır.

Kanser hastalığı günümüzde o kadar çok yaygın ki  bütün dünyada her yıl 10 milyon 
dolayında kişi bu hastalığa yakalanmakta, bu hastaların 7 milyon kadarı ise 
hayatını kaybetmektedir. İnsan vücudunda değişik yerlerde kanser meydana 
gelebilir. En sık görülen kanser türleri arasında akciğer, mide, gırtlak, kalın 
bağırsak kanserleri gibi kanserler bulunur. Kadınlarda ise özel olarak meme 
kanseri en sık görülen kanser türü olarak bilinir.

Bu hastalığa yakalanmamak için elimizden geleni yapmalıyız. Mesela vücut direnci bu hastalık için  çok önemli, vücudu dirençsiz olanların yakalanma ihtimali daha yüksektir. O yüzden meyvemizi, sebzemizi yemeyi ihmal etmeyelim. Üstelik meyve, sebzeyi tüketmeden önce temizliklerini iyice yapmalıyız ki üzerinde kimyasal atık kalmasın.

Şimdi de size vücut direncini arttırıcı bir karışım tarifi vereceğim. Bu karışımı kanal 7 deki bir sağlık programından aldım.

Vücut Direncini Arttırıcı Karışım

Malzemeler:
-20 diş sarımsak 
-40 adet limon
-2 demet maydanozun suyu
-1 çorba kaşığı zencefil
-1 çorba kaşığı zerdeçal
Hazırlanışı:Tüm bu malzemeleri karıştırıp bir kavanoza koyun, kavanozun ağzını kendi kapağı ile kapatmayın. Çünkü içindekiler değişime uğrayacaklar o esnada bozulma olmaması için üstünü temiz bir bezle kapatın, üstünden de lastikle sabitleyin. Bu karışımı buzdolabının kapağında 1 hafta bekletin yalnız 1 hafta bekletirken her gün kavanozun ağzını açıp içindekini bir tahta kaşıkla karıştırın.

Bir hafta beklettikten sonra günlük tok karnına 1fincan için. Bu karışım tamamen doğal hiçbir yan etkisi yok. Sadece kan sulandırıcı ilaç kullanalar bu karışımı yaparken içine maydanozu eklemeden hazırlasınlar.

Bu karışımı kanser olup kemoterapi görenler veyahut kanser olmak istemeyen herkes kullanabilir. Özellikle ailesinde kanser hastalığı olan kişiler daha çok dikkat etmelidir. Çünkü o kişilerin vücut direnci aileden gelen genlerden dolayı biraz daha düşük olduğu için bu ilet hastalığa yakalanma ihtimali birazda daha yüksektir. Ben bu postumda da anlattığım gibi bende annemi kan kanseri denen bir hastalık yüzünden kaybettim. O yüzden bizim ailede de vücut direnci düşük olduğu için, ben bu karışımı hazırlayıp içeceğim sizlere de tavsiye ederim . Dostlar hep birlikte bu karışımı yapalım.

Şimdi diyeceksiniz ki her şey Allahtan gelir. Elbette her şey Allahtan gelir ama biz önce tedbirimizi alalım sonrasını Allaha bırakalım. Bir söz vardır ' Sen önce deveni sağlam kazığa bağla, sonra tevekkül et' diye. Yani bu sözdende anlaşılacağı gibi tedbir bizden şifa Allahtandır.

  Hepinize Sağlıklı, Huzurlu Haftalar Dilerim...
Hoşça kalın.


1 yorum:

  1. rabbim kimselere göstermesin,dağlara taşlara derler ya aynen öyle,yakalanan tüm hastalarada rabbim şifa versin inşallah..

    YanıtlaSil