10 Nisan 2012 Salı

ELMA SİRKESİNİN YAPILIŞI VEDE MUCİZEVİ FAYDALARI

Elma sirkesi,bedenimizi içten dıştan tedavi edebileceğimiz olağanüstü bir doğal ilaçtır.
Yaşlılığımızda da sağlıklı olabilmek için hareketli bir yaşam ve sağlıklı bir beslenme biçimi oluşturmaya özen göstermeliyiz. İşte burada elma sirkesinin seçiminin değeri ile karşılaşıyoruz.
Elma sirkesini mümkün olduğu kadar doğal olanını kullanmalıyız. Bunun için sirkemizi ya kendimiz yapmalıyız yada tanınmış güzel bir markanın elma sirkesini kullanmalıyız ki faydasını görelim.



Elma Sirkesinin İyileştirici Özellikleri


* Besinlerin verimli kullanımını, metabolizmanın sağlıklı işleyişini, vücudun asit alkali dengesini korumasını sağlar. Örneğin kalsiyumun daha verimli kullanımını sağlayıp, bir yandan kemiklerin yeniden gerekli kalsiyumu almasını desteklerken, bir yandan da eklemlerdeki kalsiyum birikimini kırar.
* Uzun süreli kullanımı eklem ve kemiklerdeki sertlik ve sıkıntılara son verir.
* Sodyumun etkisini yansızlaştırarak yüksek tansiyondan korur.
* Kolesterolü düşürür. İçerdiği doğal asitler ve enzimler kanın daha sağlıklı ve ince akmasını sağlar.
* Başta damarlar, karaciğer, böbrekler olmak üzere vücudu detoksifiye eder, yağlı-mukus kalıntıları parçalar.
* Soğuk algınlıklarında, boğaz enfeksiyonlarında, bronşitte içilebilir ya da buhusu yapılır.
* Elma, terkibinde taşıdığı bikarbonat iyonları sayesinde sindirimi kolaylaştıran tek meyvedir.
* Elmada suda eriyen vitaminlerin tamamı mevcuttur. Yüksek miktardaki C vitamini bir insanın günlük C vitamini ihtiyacına denktir.
* Elmanın kökleri vasıtası ile topraktan aldığı Fe iyonunu indirgeyerek +2 değerli Fe haline getirmesi başlı başına bir mucizedir. Zira; böyle bir faaliyetin elmaya, uzaktan-yakından bir faydası yoktur. Üstelik +3 değerli demiri, +2 değerli demir haline indirgemek fevkalâde zor bir kimyevî işlemdir ve bir elmada bulunan iki değerli demir, milimi milimine bir insanın günlük demir ihtiyacı kadardır.


ELMA SİRKESİNİN YAPILIŞI

-6 bardak su
-10 tane elmanın kabuğu
-1 çorba kaşığı elma sirkesi
-1 çay kaşığı tuz (doğal tuz)
-1 tatlı kaşığı nohut
-1tatlı kaşığı bulgur
1 parça ekmek dışı
HAZIRLANIŞI:Elma kabukları su ile yarım saat kaynatılır ateşten indirilip yarım saatte demletilir. Hafif ılıdıktan sonra bu karışım cam bir kavanoza boşaltılır.  Nohut, ekmek kabuğu, bulgur temiz bir tülbente sarılıp içine atılır. Daha sonra kavanozun ağzını yine temiz pamuk bir tülbentle kapatılır bu karışım 10 gün bekletilir. Arada bir tahta kaşıkla karıştırıp tekrar ağzını kapatın.Tamamen doğal yaptığınız bu elma sirkesini gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz . 


• Kepeksiz saçlar: Saçınızı yıkadıktan sonra, son durulama suyuna elma sirkesi ekleyin. Saçlarınızın kepekten arındığını ve parlaklaştığını göreceksiniz.

• Akne tedavisi: Su ile seyreltilmiş elma sirkesi ile yüzünüzü temizleyin ve su ile durulayın. Elma sirkesi cildinizi yumuşattığı gibi, antiseptik özelliği ile akneye neden olan mikropları öldürecektir.

• Ciltteki lekelere: Dörtte bir litre suya, üç çorba kaşığı elma sirkesi ekleyip, kaynayıncaya kadar ısıtın, ateşi kısın. Başınıza bir örtü örtüp, yüzünüzü buhara tutun. Yarı yarıya sulandırılmış elma sirkesi ile yüzünüzü silin. Haftada iki kez tekrarlayabilirsiniz.

• Varisli damarlara: Bir bezi elma sirkesine batırıp sıkın. Bezi varisli bölgeye sarın ve 30 dakika bekletin. Bu süre içinde bacaklarınızı yukarı kaldırarak dinlendirin. Sabah-akşam tekrarlayın.

• Zayıflamak için: Bir bardak suya bir-iki kahve kaşığı elma sirkesi ve bir kahve kaşığı bal ekleyip, karıştırın. Uygun bir rejimle birlikte kullanıldığında, düzenli kilo vermenize katkı sağlar.

Hoşça kalın.

12 yorum:

  1. gerçekten çok faydalıdır,üzüm sirkesinden ziyade elma sirkesini kullanırım ve evimden eksik etmem,belki birgün bende evde yaparım..mutlu haftalar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yapmanı tavsiye edrim insan gönül rahatlığı ile kullanıyor

      Sil
  2. çok faydalı bilgiler bunlar..
    teşekkürler paylaşım için..
    ssevgiler canım..

    YanıtlaSil
  3. Bağışıklığımın güçlenmesi için ben her sabah içmeye çalışıyorum ama tadı çok kötü...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)evet tadı kötü ama ilaç içmekten daha iyi bence

      Sil
  4. çok severim ben elma sirkesini patates salatasında özellikle bayılırım. evde yapmayı hiç denemedim ama paylaştığın için sağ ol belki bir gün yaparım tarifin aklımda sevgiler canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica edrim canım evet haklısın patates salatasında çok güzel oluyor

      Sil
  5. Güzel paylaşım , teşekkürler...

    YanıtlaSil
  6. Zayıflamak için önermişsiniz fakat dikkatli içmek lazım.
    2 ay boyunca her gün 1 kaşık bal ve 1 kaşık sirkeyi karıştırıp bir bardak suya içiyordum 2 ay sonra korkunç miğde ağrılarıyla uyanmaya başladım.. Bırakınca çok şükür geçti.
    Yani hassas bir bünyeniz var ise aman dikkat!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. elbette öyle dikkatli içmek lazım özellkle mide rahatsıuzlığı olanlar içmemeli ne demişler kişi kendinin doktorudur.:)

      Sil