29 Mart 2017 Çarşamba

Tokideki Sesin 9 Aylık Hamilelik Günlüğü

Merhabalar sevgili okurlar,
Tokideki Sesin hamilelik günlüğüne 9 aylık ile devam...
Eveeet son aya ulaşmış bulunmaktayım. Bugün karşınızda 37 haftalık bir gebe var. Artık son haftalar içindeyim. Bakalım benim sürpriz yumurta ne zaman dünyaya gelecek, göreceğiz.
Gerçi dünkü NST randevusunda az kalsın sezaryen olarak dünyaya gelecekti. Neyse ki son anda kurtuldum. İsterseniz en başından yazayım.

Sabah 9 da randevum vardı.
Kocişkom iş yerinden izin alıp, çocuklarda o gün okula gitmeyerek, hep birlikte sabahın köründe -küçük hanım için- hastahaneye  gittik.   Yolların engebeli ve çukuru birde yeni arabamızın çok sallaması yüzünden sabah yediğim iki lokma kahvaltı sürekli ağzımdaydı. Birde karnım sanki bir salıngaçtaymış gibi sallana sallana hasta haneye gittim. İlk olarak doktor kontrolü daha sonrada NST ye girdim.  İlk 15 dakika sorunsuz giden süreç sonrasında kasıklarımda kasılma, karnımda acıma hatta soğuk soğuk terleme ve gözümde kararma olmaya başlayınca hemen hemşireye bildirdim. Hemşire yatağın başını kaldırıp, su verdi.  sonra hemen bir iki dakika içinde tekrar rahatlayıp, düzeldim. Tabi bu sırada çocuğun kalp atışları hızlanıp, benim sanmış tavan yapmış şekilde çıkmış. Doktor Nst sonucunu görünce: ''Senin sancın ve çocuğun kalp atışları yüksek çıkmış. Daha önceki doğumun sezaryan mıydı?'' diye sordu. Ben ''hayır normal doğumdu'' deyince... Doktor: ''Bir şeyler ye. Bol bol su iç. Bir yarım saat kadar sonra bir daha Nst ye gir.'' dedi. Tabi ben ve eşim panik! ''Eyvah sezaryen mı olacağım'' diye...

Çocuklar ile birlikte öğlen yemeği yiyip, bol bol su içip, biraz yürüyüş, bol bol dinlenip tekrar Nst ye girdim. Bu sefer biraz düşüklük olmuş. Ama halen yüksek olunca. Doktor: ''Acaba Nst makinesinde bir sorun mu var? Son kez başka bir makineye yine bağlan. Ama bu sefer bir küçük meyve suyu iç. Belki tansiyonun düşmüş yada kan şekerin düşmüş. Oda çocuğun kalp atışını hızlandırmış olabilir'' dedi. Ben yine bol bol dinlenip, küçük bir kutu kayısı suyu içtim. Sonrada dualar ile tekrar Nst ye girdim. Güya basit bir kontrol için gittiğim hastahaneden az kalsın yatışım yapılıp, doğurup çıkacaktım. Şaka gibi...

Böylece 3. kez yine Nst ye girdim. Çok şükür ki son Nst sonucum  normal çıktı. Aslında normalden biraz daha yüksek. Ama öyle korkulacak yükseklikte olmayınca; 1 hafta sonra tekrar kontrole gelmem istenilerek. Hasta haneden ayrıldım.

Tokideki Sesin 9 Aylık Hamilelik Günlüğü

Yukarıdaki fotoğrafta da görüldüğü üzere ellerim resmen balon gibi şişti. Özellikle sabahları uyandığımda ellerim ve ayaklarım öyle şiş oluyor ki. Ne doğru düzgün ayaklarımın üzerine basabiliyor. Nede parmaklarımı hareket ettirebiliyorum. Doktor bu şişliğin son haftalar olduğu için normal olduğunu söylüyor. Ama ben 2 kez daha hamilelik geçirmiş tecrübeli bir gebe olduğum için biliyorum ki. Bu şişlik diğer gebeliklerime kıyasla fazla. Buda sanırım kız çocuğuna gebe olduğum için olsa gerek.

Kilom 78 oldu. Bakalım. doğurana kadar 80 i görecek miyim? Göreceğiz...
Şuanda ha doğurdu, ha doğuracak durumda etrafta ağır vasıta gibi dolaşmaktayım. Allah sonumuzu hayır etsin. İnşallah Allah'ın izni ile kazasız-belasız kolay bir doğum olur da. Kızımı sağlıkla kucağıma alabilirim, İnşallah... (AMİN)

Şuanda benim gebeliğimi bilen ve merak eden tüm okurlarımdan da dua dua dua bekliyorum. Çünkü şuanda tek ihtiyacım DUA...


6 yorum:

  1. Aaaa çok şaşırdım en son erkek olacağını biliyordum bebişin hatta instagramdan yazışmıştık...bak şimdi çok sevindim küçük hanıma 2 erkek abi birde pranses çok iyi olmuş....benim 2 kızdan sonra erkek olması gibi...Hayırlısıyla doğsun analı babalı olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Evet yazıştığımızı hatırlıyorum. :) İlk 3-4 aylarda erkek dediler. Ama daha sonrasında kız dediler. en son kontrolde de sorduğumda da kız dedi, doktor. :)
      Evet öyle senin iki kızdan sonra olan erkek gibi benimde iki erkekten sonra bir kız olacak gibi. Allah'ın izni ile inşallah canım sağlıkla sıhhatle kucağıma alabilirim.

      Sil
  2. Hayırlı uğurlu olsun inşallah Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah sevgiler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. İnşallah. Allah razı olsun.

      Sil
  3. Allah bir nefeste kurtarsın inşallah. Sağlıkla sıhhatle bebeğinizi kucaklayın.Sizde benim için dua edin lütfen 9 yaşında bir oğlum var 2. istiyoruz ama olmuyor.Hamilelerin duası daha çabuk kabul olurmuş. Allaha emanet olun .Dilek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim dilek. Allah razı olsun...
      Canım Allah isteyen herkese versin. İnşallah olur. Benim kuzenimde ilk çocuktan sonra istedi. Ama onunda olmadı.3 sene tedavi gördü. Ve şimdi Allah ona da 2. yi nasip etti. 3 aylık hamile. Allah sana da nasip etsin. Genellikle ilk çocuktan sonra çok ara verdiğin zaman bazen böyle çocuk olmada problem oluyor. Ama vakti zamanı gelince oluyor, sen endişelenme. İçini ferah tut. Ve Allah'tan iste. Allah inşallah nasip eder.
      Bu mübarek cuma günün yüzü suyu hürmetine Allah sana da 2. kez bir evlat nasip etsin. Duamda olacaksın...
      Sevgiler.

      Sil