Hamileliğim sürecinde tatlı bir şeyler yemeyi -ara arada olsa- canım çok istedi. Tabi tatlı dediysem öyle uzun boylu baklavalar açmaktan ziyade daha hafif sütlü tatlılar yada hemen 5 dakikada hazırlanan helva çeşitleri yaptım.
Helva konusunda ne kadar geliştiğimi beni uzun süredir takip edenler bilir. Özellikle irmik helvasının elmalısından, havuçlusuna kadar bir sürü çeşidini yaptım. Bu postun en altına diğer helva tariflerimi de bırakacağım. İsteyen gidip, bir göz atabilir.
Bu seferki helva tarifim çok farklı bir ana malzeme olan mısır unundan yapılmış bir helva. Mısır unu girdiği tariflere nasıl lezzet kattığını özellikle Karadenizli arkadaşlar bilir. İnanın sütlü mısır unu helvası da en az diğer helvalar kadar lezzetli bir tarif. Üstelik klasik helva yemekten bıkmış yada damak tadı farklı lezzetler arayan kişiler için çok güzel bir tercih. Ben bu tarifi ilk kez yapmama rağmen, bayıldım. Bundan sonra ara ara bu tarifi mutfağımda yapıp, misafirlerime ve komşularıma da ikram etmeyi düşünüyorum. Bakalım onlar tadınca; sütlü mısır unu helvası hakkında ne düşünecekler?
Sütlü mısır unu helvası malzemeleri
- 2 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı toz şeker
- 125 gr tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı pekmez
Sütlü mısır unu helvası nasıl yapılır?
İlk olarak yayvan bir helva tenceresine tere yağını koyup, eritin. Daha sonra ise mısır ununu ilave edip, sürekli karıştırarak unun kokusu çıkana kadar kavurun. Bu kavurma işlemini 5- 10 dakika arası kavursanız kafi. Diğer irmik helvaları gibi uzun süreli kavurmanıza gerek yok. Unun kokusu çıksın yeter.
Diğer taraftan ise bir kase içinde süt, su, pekmez ve şekeri iyice karıştırıp, şekeri eritin. (Şerbet kaynatılmıyor). Kavrulmuş mısır ununa dikkatlice şerbeti ilave edin. Karıştırarak yavaş yavaş... Şerbeti çeken mısır unu bir macun kıvamına geldiğinde tencerenin üzerine bir kağıt havlu örtüp demlenmeye bırakın.Yarım saat sonra istediğiniz şekli vererek servis yapabilirsiniz.
Sunum ve süsleme yine sizin damak tadınız ve göz zevkinize kalmış. Ben bu sefer mısır unu helvalarıma yuvarlak şekiller verip, üzerine çikolata sosu sıktım. Siz isterseniz. Dondurma, antep fıstığı veyahut çam fıstığı ile de süsleyip, servis yapabilirsiniz...
Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun.
ne kadar güzel gözüküyorlar :)ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :) güzel ve kültürlü...
SilÇok güzel görünüyor ellerinize emeğinize sağlık sevgililer severim değişik lezzetleri 😀
YanıtlaSilO zaman bu lezzet tam size göre :) Bence sizde bir deneyin...
SilYumuşacık çok güzel ve lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilTeşekkür ederim :) Renkli pasta sepeti
SilEllerinize sağlık. Ben helvanın her türlüsüne bayılırım. Bizim eve hiç mısır unu girmiyor. Ama almak lazım çünkü gerçekten her şeye lezzet katıyor.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Evet gerçekten de lezzet katıyor. Özellikle helvası bir harika. Denemen lazım.
Silİnstagram hesabınızda da görmüştüm, gerçekten çok merak ettim tarifi okuyunca. Kesinlikle yapacağım, ellerine sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Bence zaman kaybetmeden yap :)
Sil