16 Nisan 2016 Cumartesi

Kalbinle Düşün Aklınla Hisset Kitap Yorumu

Yazar: Yankı Yazgan

Sayfa Sayısı: 273

Baskı Yılı:
2008

Yayın Evi: Kapital Medya Hizmetleri

Kalbinle Düşün Aklınla Hisset Kitap Yorumu


Kalbinle düşün aklınla hisset kitabının yazarı olan; Yankı Yazgan, çocuk ve ergen psikiyatrisi konusunda uzman biri. Bu alanda da yazmış olduğu kitaplar var. Onları da alıp, okumak gerekli.


İsterseniz şimdi de kalbinle düşün aklınla hisset kitabının içeri hakkında yazayım. Bu kitap, alışa gelmiş kişisel gelişim kitaplarından değil. Zaten kendi de kitabı için: ''Bu kitabı kişisel gelişim için reçeteler ve tavsiyeler aramak için aldıysanız. Hiç boşuna okumayın'' diyor.


Yankı hocanın kalemi çok güçlü ve espirektüel. Birde kitabındaki her konun özeti şeklinde çizdiği karikatürler var ki, sormayın gitsin. Bu karikatürler bütün bir yazının özeti şeklinde çizilmiş, eğlenceli çizimler. Öğrendiğime göre kitabında ki karikatürleri de kendisi çizmiş. Bence çok başarılı...
Kalbinle Düşün Aklınla Hisset Kitap Yorumu

Yankı Yazgan hoca kendi elinden çıkan çizgiler ve sözlerle, bize kendi çözümlerimizi bulmamız için yeni bakış açıları, küçük ip uçları sunuyor. Her konu sonunda da meraklı okura not diye küçük notları da var.

Bazı sayfalarında tanınmış yazarların kitaplarından alıntılarda yapıyor. Kitabında yer alan Ahmet Hamdi Tanpınar'ın 'Yaşadığım gibi' kitabından bir alıntısı:


''Memleketimizde 12 yıl oturup bize hayran giden ressam Leopold Levy bir gün bana şunu söylemişti: “Siz fert olarak, cemiyet olarak sayısız meziyeti bulunan bir milletsiniz. İçinizde biraz yaşayıp da sizi sevmemek imkansızdır. Yalnız acayip bir huyunuz var. Daima bir şey bekliyormuş gibi yaşıyorsunuz. Bir şey ki, size her şeyi toptan düzeltmek, değiştirmek imkanını verecek ve o olana kadar siz biraz da hayatınızın dışında yaşıyorsunuz. İşte tek anlamadığım tarafınız budur. Hayat yaşanmak içindir, beklemek için değil.

Ahmet Hamdi Tanpınar, Yaşadığım Gibi''
Kitap hakkında son olarak ağrı ile ilgili bir çalışmayı paylaşmak istiyorum: “Ağrının kontrolüne ilişkin bu deneyde, insanların ağrı algılarının yapısını anlamak maksadıyla ağrı verici bir madde enjeksiyonu çok yavaş yapılıyor. Birkaç dakika sonra enjekte edilen ağrı verici maddeye ağrı dindirici bir madde karıştırıldığı söyleniyor. Ama sadece söyleniyor. Ağrı kesici filan eklendiği yok, sadece basit bir tuzlu su çözeltisi ekleniyor. Ağrı kesici haberini almakla birlikte ağrısı dinen ya da azalan “çoğunluk”un o andaki beyin faaliyetini saptayan görüntülere bakıldığında, endorfin adı verilen vücudun kendi ağrı kesicilerinin salgısının arttığı apaçık gözleniyor. Ağrının dinmesini beklemek beynin ağrı dindiricilerini salgılatmaya yetebiliyor. Buna isterseniz kendi kendini kandırma deyin (tıpta plasebo etki deniyor) ama sonuçta ağrı diniyor.”

Kalbinle düşün aklınla hisset kitabı sizlere, hayata bakış açınızı farklı bir yönden bakmanızı sağlayacak cinsten bir kitap. Ayrıca Yankı Yazgan'ın birde bloğu var. Buradan ulaşabilirsiniz.
Hoşça kalın..

10 yorum:

  1. Ne kadar da guzel tespitler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Buna benzer çok güzel tespitle var. Yankı hoca gerçektende biz Türk milletini çok iyi tanıyor.

      Sil
  2. Çok doğru bir tespit,halbuki azbiraz es desek verdiğimiz kararların tadını çıkaracağız.Kitabı okumak isterim listeme aldım.Bloğunuzu takip edeceğim bende beklerim kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bloğuma hoş geldiniz. Merih'in atmosferinden :)

      Sil
  3. Çok güzel bir kitap. Ben de ozellikle kalbimle düşünen biriyim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel kalbi ile hissetmek yerine düşünebilen biri olmak.

      Sil
  4. Yankı Yazganın kitaplarına çok rastlıyorum alıntılarına da ama henüz okumak nasip olmadı. Çok güzel anlatmışsın emeğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim demir kadın :) İnşallah bir gün okumakta nasip olur. :D

      Sil
  5. yankı yazganı okumadım hiç, merak ettim bunu da..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kişisel gelişim kitap konusunda farklı bir bakış açısı olarak güzel bir tercih. Bence sende okumalısın canım. ;)

      Sil