5 Nisan 2016 Salı

Haftanın bloğu ve mim cevabı

Merhabalar arkadaşlar; bu aralara havalar iyice ısınmaya başladığı bu günlerde; yine biz annelerin en büyük baş belası olan bahar temizliği gündemimizde....
Geçen sene malum Efe evde olduğu için; bahar temizliğini onunla birlikte yapmıştım. Ancak bu sene Efe de okulda olunca bahar temizliği benim başıma kaldı. :( Kendi başıma bu temizlikle ce ballaştığım için buralara pek sık gelemez oldum.
Bugün hazır vaktim varken; bana paslanan bir mimi ve haftanın bloğu etkinliği ile birlikte çıkarmak istiyorum. İsterseniz ilk olarak mim cevaplaması ile başlayayım...

Bal'ın kokusu blog yazarları ne düşünüyor mimi ile beni mimlemiş. Kendisine buradan bir kez daha teşekkür ederim, bana da bu güzel mimi cevaplama imkanı verdiği için....

Eeee madem mimlendik. Bizde sorulara cevap verelim:

        1. Blogla tanışman nasıl oldu?



       2. Neden blog yazıyorsunuz?

Genç kızken de sürekli günlük yazardım. Yazmak benim için bir tutku. Ben yaşadığım yada yaptığım şeyleri birileri ile paylaşmaktan büyük mutluluk duyan biri olduğum için burada yazıp, sizler ile paylaşmak bana çok iyi geldiği için yazıyorum. Yani bu blog benim için bir hobi amaçlı açılmış bir sitedir.

       3. Yakın çevrenizdeki insanlara bloğunuzdan bahsediyor musunuz?

Bazı kişilere konu açılırsa bahsediyorum. Ama çoğunluk olarak bilmiyorlar. Çünkü tanıdık insanlar buradan yazdıklarımı öğrenince yüz yüze geldiğimizde o yazdığım konu hakkında benimle konuşuyorlar. Bende o yüzden yakın çevremin duymasını pek istemiyorum. Çünkü burada yazı yazarken üzerimde bir baskı olmadan, kısıtlama olmadan yazmak istiyorum. 

         4. İlk yazınız ile son yazınız arasında ne gibi fark var?

İlk 2012 senesinde yazmaya başladığım yazılarda düşük kelimeler ve tamamen birbirine karışmış noktalama işretleri ile birlikte yazmışım. Bazen ara ara o yazılarımı okuyup, düzenliyorum. İnsanın yazı yazma yeteneği biranda kendiliğinden gelen bir duygudan ziyade, zamanla yazarak öğrenilen bir yetenek olduğuna ben bu bloğumu yazdığım yıllar içerisinde anladım. İnşallah ilerleyen senelerde daha güzel yazacak. O zamanda bu yazılarımı geriye dönüp okuduğum zaman, hatalarımı görüp, düzenleyeceğim...


       5. Blog yazmak yaşantınıza neler kattı?

Blog yazmak eskisine nazaran daha çok kitap okumamı sağladı. Ve bazı bilmediğim konular hakkında daha fazla bilgi sahibi olmamı sağladı. Ayrıca bu blog dünyası sayesinde; çok uzaklarda ki insanların yaşantıları ve yaşayış tarzları hakkında fikir sahibi olmamı sağladı. Birde sanırım evde boş zaman olarak tabir ettiğim zamanlarda saçma sapan tv programlarını izleyerek, zaman kaybetmekten kurtulup. Daha faydalı ve kaliteli zaman geçirmeme neden oldu. Gibi....


          6. Hangi kaynaklardan ilham alıyorsun?

Bloğum bir kişisel blog olduğu için hayatımda ki konuları yazıyorum. Ama tabi takip ettiğim blog arkadaşlardan ara ara ilhamlar aldığımda oluyor. Misal bir arkadaştan bir yemek tarifini görüp, heveslenip, bende yeni tarifler denemek istiyorum. Ya da bir dikiş yazısını görüp, içimdeki dikiş dikme aşkının depreştiği anlarda çok oluyor, yalan değil... ;)


         7. Diğer blog sahipleri ile iletişim kuruyor musun?

4 yıldır blog alemindeyim; ama daha hiç bir blog arkadaşım ile yüz yüze görüşemedim. Bazen bende bloğum adına bir etkinlik düzenlemeyi çok istiyorum. Ama daha sonrasından o yükün altından kendi başıma kalkamam diye düşündüğüm için vaz geçiyorum. Ama yüz yüze görüşmeyi istediğim çok blog arkadaşım var; orası kesin....


       8. Rahatsız olduğun bir konu var mı?

Aslında bir konudan çok, çok konu var. Ama en çok rahatsız olduğum konu. Bizler hakkında hiçbir bilgisi olmadığı halde; sadece buradan yazılanlar ile birlikte hayatımız hakkında fikir sahibi olduğunu düşünen kişilerin yaptığı yorumlardan çok rahatsız oluyorum. Birde bloggerler kusursuz anne, kusursuz kadın ve kusursuz yazı yazması gerekli şeklinde kafalarda oluşmuş peşin yargılardan rahatsız oluyorum. Bence bloggerler de en az diğer insanlar gibi insan olduğu için onlarda hata yapabilir ve yanılabilirler. Bundan doğal ne olabilir ki?

Bu mimi sanırım tüm arkadaşlar yaptı. O yüzden benim aklıma yapmayan hiç bir arkadaş gelmediği için, paslayacak kimse bulamıyorum. :)

Haftanın bloğu!

Eveeeeeeet şimdi sıra haftanın bloğunu seçmekte sıra....

Bu hafta bloğumun baş konuğu; bir kadın, bir emekçi vee her şeyden önemlisi o bir anne!

Bu arkadaş ile de yine uzun yıllar blog aleminden dolayı tanışmış, ve yüz yüze görüşmeyi çok istediğim kişilerden biri. İnşallah bir gün kısmet olur da yüz yüze görüşebilirim. 
Bloğunda toplumsal konular ve sosyal projeler hakkında yazan. Özellikle biz kadınların sadece cinsiyeti yüzünden başlarına gelen sorunları dile getiriyor. Ve neden? Diye soran arkadaşımız....

 Bu arkadaş kendini: ''Düş sayfalarının kelime sanatçısı, yazar adayı, cümle ustası ve hayal gemisinin umut yelkeni'' olarak tabir ediyor.

Tabi sadece üzücü ve karamsar konulardan yazmıyor. Bazen bizlere başından geçen bir olayı öyle güzel ve komik şekilde kaleme alıyor ki. Sanki o yazıyı okurken, o anlattığı olay canlanıp, karşımızda cereyan ediyormuş hissine kaptırıyor, okuyan kişilere..

Evet evet bu arkadaş siyah kuğu!...


Halen aklıma geldikçe güldüğüm ve ara ara açıp, okuduğum yazısı ise burada. :D

Birde kelebekler uyurken  kategorisin de yazdığı bir öykü serisi var. Bence okumayanlar kesin okusun...

Siyah kuğum çok hassas ve vefakar bir arkadaştır. Onun bloğuna siz bir giderseniz, o size 3 gelir. Öyle ince düşünceli ve yüreği temiz bir arkadaş ki. Onu tanımadıysanız çok şey kaybetmiş sayılırsınız. Bence bu yüreği kadar kalemi de güçlü olan arkadaşı aranızda tanımayanlar varsa; hiç zaman kaybetmeden tanısın. Ve hemen takibe alsın.





Hoşça kalın.

19 yorum:

  1. siyah kuğu'yu ben de severek takip ediyorum, kendine özgü orjinal bir tarzı var ;)

    YanıtlaSil
  2. Hemen tanışmaya gidiyorum Siyah Kuğu ile..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Siyah kuğu nun kalemini çok beğeniyorum. Hâttâ dün gece okkalı bir kadın temalı yazısını okudum. Çok yürekli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle öyle. Anı yazıyı bende okudum. Zaten o yayından sonra bu haftanın konuğu olarak siyah kuğuyu seçtim.

      Sil
  4. Çok Teşekkür ederim canım çok seevindim anlatamam sana ilk defa biri tanıttı görünce nasıl mutlu oldum|, onore oldum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim seni mutlu ettiğime asıl ben çok sevindim. İnşallah bloğun için küçükte olsa bir faydam olmuştur. :)

      Sil
  5. Hayırlı kandiller Canım Her şey gönlünce olsun.

    YanıtlaSil
  6. Tokideki ses ne güzel bir bloğu seçmişsin siyah kuğum benim en sevdiğim bloglardan :). O çok hassas, çok iyi kalpli, bir kuğu jadar asil, bir kuğu kadar nazlı senide, onuda kutluyorum teşekkür ederim :)) Sevgikerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bence de öyle :) Aynı şeyleri düşündüğümüze çok sevindim.

      Sil
  7. ayyyy dur bak ankaralı bloggerla toplanınca haber vereyim sana istersen sen de katılırsıın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim deep, Kim bilir belki kısmet olur bende katılabilirim. :)

      Sil
  8. elıne saglık katıldıgın ıcınde tesekkur ederım hepsını bı hevesle okudum bu mım gercekten guzel oldu herkesı yakından tanıma fırsatı bulamıyoruz bu sayede herkesı tanıdık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Bal'ın kokusu. Beğenmene sevindim :)

      Sil