7 Nisan 2016 Perşembe

Elmalı İrmik Helvası Tarifi

Hayırlı kandiller sevgili okurlar!

Allah'ın rahmeti ve bereketli sizlerle olsun. Bu mübarek günde Allah tüm Müslüman alemin üzerine çöken; gafleti kaldırmayı nasip eder inşallah... Ve duaları kabul olan kullardan eylesin bizleri... (amin)

Kandillerde genellikle adet haline gelmiş olan eşe-dosta ve komşulara; kandil simitleri yada kandil helvaları yapılıp, dağıtılır. Bu günlerde evlerde, pişen miss gibi helva kokuları kaplar. Ve bir parçada komşuya hazırlanıp, kapısı çalınıp, helva ikram ederseniz.  Böylelikle Komşunuz aranızdaki ilişkiler daha da güzelleşir ve karşılıklı birbirinizin kandilinizi kutlayarak, sevap dahi kazanırsınız.

O sebepten bence hiç vakit kaybetmeden hemen sizde mutfaklarınıza koşup, en basitinden bir irmik helvası dahi olsun yapın. Ama yok, klasik helvalardan biraz faklı olsun, benim bir farkım olsun derseniz de; şimdi size vereceğim elmalı irmik helvası tarifi tam size göre. Benden söylemesi... :D

Elmalı İrmik Helvası Tarifi


Elmalı irmik helvası malzemeleri

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet elma
  • 100 gram margarin
  • 1 çay kaşığı kadar tarçın

Elmalı irmik helvası nasıl yapılır?

İlk olarak sütle şekeri bir taşım kaynatıp, soğumaya bırakın. Sonrada  elmalar soyup, temizlendikten sonra küp küp doğrayın.
Sütlü şerbetini hazırladık, elmaları da doğradığımıza göre. Şimdi sıra helva kavurmaya geldi. İlk olarak geniş bir tavaya margarini eritip, irmikleri ekleyin. İrmikleri karıştırarak kavurmaya başlayın. 

Elmalı irmik helvası nasıl yapılır?

İrmikler rengini hafif değiştirmeye başlar başlamaz hemen küp küp doğradığınız elmaları da içine ekleyip, karıştırmaya devam edin. Devamlı karıştırarak irmiklerin rengi istediğiniz kıvama gelince kadar kavurun. Elmalı irmiğiniz istediğiniz renge ulaştığında ise, daha önceden hazırladığınız sütlü şerbeti, kavurduğunuz elmalı irmiğin üzerine dökün. Sonrada ocağın altını en kısığa alıp, karıştırarak şerbetinin çekilmesini sağlayın.

Elmalı irmik helvası nasıl yapılır?

Sütlü şerbeti çekilen helvayı daha sonra hemen altını kapatıp, bir 20 dakika kadar dinlendirip, daha sonrada servis edin. Ben servis ederken elma ve irmiğe en çok tarçın yakıştığını düşündüğüm için tarçınla birlikte servis yaptım. Siz istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz. Çalıştırın hayal güçlerinizi hanımlar :)






Hoşça kalın.

14 yorum:

  1. ellerine sağlık süper görünüyor ;) hayırlı kandiller canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Sana da hayırlı kandiller...

      Sil
  2. İrmik helvasını hiç elmalı yememiştim, sanırım bu halini daha çok sevebilirim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elmalı tarifleri ve damak tadı farklı lezzetlere alışık olan kişiler; kesinlikle bu helvayı daha çok sever. :)

      Sil
  3. Aaah ah Tokideki ses ne yaptın sen :) Elmayı da katınca ayrı bir cazibesi oldu şimdi...
    Eline sağlık, Allah kabul etsin!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Kesinlikle elmada içine girince ayrı bir lezzet elde ettim :)

      Sil
  4. Elmali hic yememistim merak ettim. Hayirli kandiller...

    YanıtlaSil
  5. Elmalı hiç denememiştim. Bence de muhteşem bir fikir... Ellerinize sağlık ;)
    http://fincanteyze.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  6. Elmalı helva:))) Ne güzel fikirmiş denemeli bunu. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım :) Denedikten sonra fikrini bizimle paylaşırsan sevinirim.

      Sil