19 Nisan 2016 Salı

Çökertme Kebabı Tarifi

Merhabalar arkadaşlar. Bugün sizlere davet sofralarının baş tacı olacak görüntü ve lezzette olan bir tarif vereceğim. Çökertme kebabı!...
Bodrum yöresinin bir yöresel lezzeti olan çökertme kebabı. Adı güzel, sunumu güzel, tadı güzel, yapımı da zevkli bir kebap tarifi...

Çökertme Kebabı Tarifi

Bence bu tarifi yapmak için hiç davet sofrası hazırlamayı beklemeden hemen bu akşam kendiniz için yapın. Zaten tadına baktıktan sonra, ilk davet sofrası için menü hazırlarken, hemen aklınıza çökertme kebabı gelecek. Bundan emin olabilirsiniz ;)

Çökertme kebabı malzemeleri

Marine için:

  • 500 gram kırmızı et
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı yoğurt



Servis için:

  • 500 g patates
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Sarımsaklı süzme yoğurt



Sos için :

  • Sıvı yağ ve pul biber


Çökertme kebabı nasıl yapılır?

Çökertme kebabı için, ilk olarak etleri jülyen olarak tabir edilen (uzunlamasına) doğruyoruz. Sonrada geniş bir kaba alıyoruz. Marine malzeme listesindeki tüm malzemeleri etlerin üzerine boşaltıp, ellerimizle harmanlıyoruz. Sonrada buzdolabında en az 2 saat dinlenmeye bırakıyoruz.

Çökertme kebabı nasıl yapılır?

Etler buzdolabında dinlenirken, sizde bir yandan patatesleri soyup, onları da tıp ki etler gibi jülyen şekilde doğrayın. Sonrada kararmaması için geniş bir su dolu kabın içinde bekletin.

Etler, 2 saat kadar buzdolabında dinlendikten sonra yayvan bir yapışmaz tencereye alıp, önce hızlı ateşte marine suyu çeken kadar pişirin. Sonrada sıcak bir bardak su döküp, etler suyunu çekene kadar pişirin. Etler pişmeye yakın tuzunu ekleyin.

Çökertme kebabı nasıl yapılır?


Etler ocakta pişerken, sizde su içinde beklettiğiniz patateslerinizi kızartın. Sonrada bir servis tabağın en altına kızarttığınız patatesleri, onun üzerine ister sarımsaklı, isterseniz de sarımsaksız yoğurdu ekliyoruz. yoğurdun üzerine de etlerinizi ekleyin. En üstüne de bir cezvede çok az yaktığınız, tere yağını gezdirin.  Sonrada sıcak sıcak afiyetle yiyin.

Çökertme kebabı nasıl yapılır?

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun!.

Hoşça kalın..

15 yorum:

  1. Çökertme kebabını çok seviyorum, açıkçası tabanda pideden ise patates favorim �� ellerine sağlık tokideki ses!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende patatesli olana bayıldım. Tabi buna en çok çocuklar sevdi. Ve bana: 'anne bundan sonra hep böyle kebap yap dediler' :)

      Sil
    2. Oh oh süper! Çocuklar hakli😂

      Sil
  2. Blogları geziyordum, bir uğrayayım dedim. Hep gördüğüm bir tarif, deneyeceğim inşallah. Yalnız sabahın 8'inde görmem hiç iyi olmadı :) Bana da beklerim, sevgiler ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz bloğuma :) Bence zaman kaybetmeden en kısa sürede deneyin. Sonra 'neden bu kadar geç kalmışım' diye kendinize kızarsınız :)

      Sil
  3. çok güzel görünüyor... ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. offff bu nasıl şey yaaaa nefis bişi olduğu belli. bi deneyim bi pazar günü :)

    YanıtlaSil
  5. görüntüsü bu kadar hoşsa eminim lezzeti de çok güzeldir. tarif defterime not ettim:) ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Evet lezzeti de çok güzel. :)

      Sil
  6. Pişirilecekler listemin tepesine eklendi bile, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil