Merhabalar arkadaşlar. Bugün sizlere davet sofralarının baş tacı olacak görüntü ve lezzette olan bir tarif vereceğim. Çökertme kebabı!...
Bodrum yöresinin bir yöresel lezzeti olan çökertme kebabı. Adı güzel, sunumu güzel, tadı güzel, yapımı da zevkli bir kebap tarifi...
Bence bu tarifi yapmak için hiç davet sofrası hazırlamayı beklemeden hemen bu akşam kendiniz için yapın. Zaten tadına baktıktan sonra, ilk davet sofrası için menü hazırlarken, hemen aklınıza çökertme kebabı gelecek. Bundan emin olabilirsiniz ;)
Bence bu tarifi yapmak için hiç davet sofrası hazırlamayı beklemeden hemen bu akşam kendiniz için yapın. Zaten tadına baktıktan sonra, ilk davet sofrası için menü hazırlarken, hemen aklınıza çökertme kebabı gelecek. Bundan emin olabilirsiniz ;)
Çökertme kebabı malzemeleri
Marine için:- 500 gram kırmızı et
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çorba kaşığı rendelenmiş soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çorba kaşığı yoğurt
Servis için:
- 500 g patates
- Kızartmak için sıvı yağ
- Sarımsaklı süzme yoğurt
Sos için :
- Sıvı yağ ve pul biber
Çökertme kebabı nasıl yapılır?
Çökertme kebabı için, ilk olarak etleri jülyen olarak tabir edilen (uzunlamasına) doğruyoruz. Sonrada geniş bir kaba alıyoruz. Marine malzeme listesindeki tüm malzemeleri etlerin üzerine boşaltıp, ellerimizle harmanlıyoruz. Sonrada buzdolabında en az 2 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
Etler buzdolabında dinlenirken, sizde bir yandan patatesleri soyup, onları da tıp ki etler gibi jülyen şekilde doğrayın. Sonrada kararmaması için geniş bir su dolu kabın içinde bekletin.
Etler, 2 saat kadar buzdolabında dinlendikten sonra yayvan bir yapışmaz tencereye alıp, önce hızlı ateşte marine suyu çeken kadar pişirin. Sonrada sıcak bir bardak su döküp, etler suyunu çekene kadar pişirin. Etler pişmeye yakın tuzunu ekleyin.
Etler ocakta pişerken, sizde su içinde beklettiğiniz patateslerinizi kızartın. Sonrada bir servis tabağın en altına kızarttığınız patatesleri, onun üzerine ister sarımsaklı, isterseniz de sarımsaksız yoğurdu ekliyoruz. yoğurdun üzerine de etlerinizi ekleyin. En üstüne de bir cezvede çok az yaktığınız, tere yağını gezdirin. Sonrada sıcak sıcak afiyetle yiyin.
Etler, 2 saat kadar buzdolabında dinlendikten sonra yayvan bir yapışmaz tencereye alıp, önce hızlı ateşte marine suyu çeken kadar pişirin. Sonrada sıcak bir bardak su döküp, etler suyunu çekene kadar pişirin. Etler pişmeye yakın tuzunu ekleyin.
Etler ocakta pişerken, sizde su içinde beklettiğiniz patateslerinizi kızartın. Sonrada bir servis tabağın en altına kızarttığınız patatesleri, onun üzerine ister sarımsaklı, isterseniz de sarımsaksız yoğurdu ekliyoruz. yoğurdun üzerine de etlerinizi ekleyin. En üstüne de bir cezvede çok az yaktığınız, tere yağını gezdirin. Sonrada sıcak sıcak afiyetle yiyin.
Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun!.
Hoşça kalın..
Çökertme kebabını çok seviyorum, açıkçası tabanda pideden ise patates favorim �� ellerine sağlık tokideki ses!
YanıtlaSilBende patatesli olana bayıldım. Tabi buna en çok çocuklar sevdi. Ve bana: 'anne bundan sonra hep böyle kebap yap dediler' :)
SilOh oh süper! Çocuklar hakli😂
SilBlogları geziyordum, bir uğrayayım dedim. Hep gördüğüm bir tarif, deneyeceğim inşallah. Yalnız sabahın 8'inde görmem hiç iyi olmadı :) Bana da beklerim, sevgiler ❤
YanıtlaSilHoş geldiniz bloğuma :) Bence zaman kaybetmeden en kısa sürede deneyin. Sonra 'neden bu kadar geç kalmışım' diye kendinize kızarsınız :)
Silçok güzel görünüyor... ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkürler Fincan teyze :)
Siloffff bu nasıl şey yaaaa nefis bişi olduğu belli. bi deneyim bi pazar günü :)
YanıtlaSilBen sana yapayım mı deep* ;)
Silgörüntüsü bu kadar hoşsa eminim lezzeti de çok güzeldir. tarif defterime not ettim:) ellerine sağlık:)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Evet lezzeti de çok güzel. :)
SilPişirilecekler listemin tepesine eklendi bile, ellerinize sağlık
YanıtlaSil:) en doğru karar Nalancığım...
SilÇok güzel olmuş ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilteşekkürler süslü püslü :)
Sil