Bayat ekmekleri artık atmamamız gerektiğini bloğumu ilk açtığımdan bu zamana kadar devamlı yazıyorum. Hatta bu bayat ekmekleri atmayıp, ne yapacağız? Sorusuna da elimden geldiğince sizlere yardımcı olmak için; nazichane bayat ekmekli tarifler veriyorum. Şimdi bu tariflere yeni bir tarif daha ekleyeceğim. Bu tarif bayat ekmekli karnıbahar köftesi....
Hımm bu arada bayat ekmekli karnı bahar köftesinden bir kere yapınca; bundan sonra sırf bu köfteyi yapmak için -eve ekmek alırken- her zamankinden daha fazla alacaksınız....
Bayat Ekmekli Kaşarlı Karnıbahar Köftesi İçin Malzemeler
- Orta boy karnıbahar
- 2 adet yumurta
- Yarım demet maydanoz
- 1 su bardağı bayat ekmek (çekilmiş olacak)
- Pulbiber, karabiber,kekik ,toz kırmızı biber
- Tuz
- Ortası için kaşar dilimleri
- Kızartmak için sıvıyağ
Bayat Ekmekli Kaşarlı Karnıbahar Köftesi Nasıl Yapılır
İlk olarak karnı baharı parçalara ayırıp, bir tencerede haşlayın. İyice yumuşayıp, haşlanan karnı baharı daha sonra ezin. Sonrada sıvı yağ ve kaşar peyniri hariç diğer tüm malzemeleri yoğurma kabına koyup, yoğurun. Kıvamı biraz cıvık olursa endişelenmeyin. Biraz daha bayat ekmek içinden koyun.
Yoğurdunuzu harcı bir saat kadar buzdolabının içinde dinlendirin. Sonrada bir ceviz büyüklüğünden biraz daha büyükçe parça alıp, elinizin içinde yassıltın. Sonrada daha önceden dilimlediğiniz kaşar peyniri ortasına koyup, kapatın. (Bakınız alttaki fotoğrafta gözüküyor)
Sonra sıvı yağ eklenmiş bir tavada arkalı önlü nar gibi kızarana kadar kızartın. Bu köfteleri de isterseniz çokça yapıp, daha sonra kızarmak için bir kap içinde derin dondurucuda saklayabilirsiniz....
Ortadan ikiye böldüğünüz zaman sünen kaşar görüntüsü gözlerinize bayram yaşatırken; ağzınıza attığınız zaman ise damağınıza bıraktığı o enfes lezzet, ağzınıza bayram yaşatıyor....
Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun...
Hoşça kalın.Sonra sıvı yağ eklenmiş bir tavada arkalı önlü nar gibi kızarana kadar kızartın. Bu köfteleri de isterseniz çokça yapıp, daha sonra kızarmak için bir kap içinde derin dondurucuda saklayabilirsiniz....
Ortadan ikiye böldüğünüz zaman sünen kaşar görüntüsü gözlerinize bayram yaşatırken; ağzınıza attığınız zaman ise damağınıza bıraktığı o enfes lezzet, ağzınıza bayram yaşatıyor....
Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun...
Bu yaratıcı ev hanımlarına bayılıyorum . Süper bir tarif
YanıtlaSil:) teşekkürler...
SilKarnabaharı çok severim... Bu tarifi de denemeliyim. Ellerinize sağlık.. Çok güzel olmuş...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. bence hemen dene çok lezzetli ve farklı bir lezzet.
SilBen de bayat ekmekleri değerlendirmek için uğraşırım. Bu açıdan tariflerinizi çok beğeniyorum. elinize sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. bende bayat ekmekli bir sürü tarif var. Dahada arşivde bekleyen yeni tarifler var. Yakında onlarda gelecek inşallah...
SilYemek yapmasını buradan öğreneceğiz sanırım. Tafsilatlı anlatım. Yeni yeni bilgiler edinmek bu yaşta heyecan veriyor bize diyebilirim.
YanıtlaSilFaydası olursa ne mutlu bana :)
Sil