Veee 15 tatil bitti!... Bugün tüm çocuklar ve öğretmenler eğitim ve öğretim yılının 2. dönemine ayak bastılar. İnşallah bu dönemde çocuklarımız için çok verimli ve başarılı bir dönem olur. İlk dönem gibi yüzümüzü yine güldürürler... (aminnnn)
Ben bugün sizlere klasik irmik helvasından daha hafif ve farklı bir lezzete sahip olan irmik helvası çeşitti olan havuçlu irmik helvası tarifi vereceğim. Havuçlu irmik helvası görüntü ve lezzet olarak farklı tat arayan kişiler için çok güzel bir tercih, bence hemen bir koşu yapın. Çünkü lezzeti ne kadar güzelse; yapımı da bir o kadar kolay...
İlk olarak havuçları rendeleyin. Daha sonra geniş bir tavaya yağı koyup, hafif kızdırın. Sonra içine irmiği atıp, altın rengi olarak tabir ettiğimiz kıvama gelene kadar devamlı karıştırarak kavurun. İrmik istediğinizi rengini aldıktan sonra hemen içine daha önceden rendelediğiniz havuçları ekleyip, karıştırmaya devam edin.
Havuçlar da sönüp, rengini değiştirdikten sonra toz şekerini ilave edin. Sonra yine bir iki karıştırdıktan sonra en son suyu ilave edip, bir 8 dakika kadar suyunu çekene kadar pişirin. Sonrada üzerine bir kapak kapatıp, dinlenmeye bırakın.
Bir 10 dakika kadar dinlenen helvanız servis edilmeye hazır. İstediğiniz şekilde süsleyip, servis edebilirsiniz. O sizin sunum zevkinize kalmış.
Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun...
Hoşça kalın.
Ben bugün sizlere klasik irmik helvasından daha hafif ve farklı bir lezzete sahip olan irmik helvası çeşitti olan havuçlu irmik helvası tarifi vereceğim. Havuçlu irmik helvası görüntü ve lezzet olarak farklı tat arayan kişiler için çok güzel bir tercih, bence hemen bir koşu yapın. Çünkü lezzeti ne kadar güzelse; yapımı da bir o kadar kolay...
Havuçlu irmik helvası malzemeleri
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 adet orta boy havuç
- 1 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı su
Havuçlu irmik helvası nasıl yapılır?
İlk olarak havuçları rendeleyin. Daha sonra geniş bir tavaya yağı koyup, hafif kızdırın. Sonra içine irmiği atıp, altın rengi olarak tabir ettiğimiz kıvama gelene kadar devamlı karıştırarak kavurun. İrmik istediğinizi rengini aldıktan sonra hemen içine daha önceden rendelediğiniz havuçları ekleyip, karıştırmaya devam edin.
Havuçlar da sönüp, rengini değiştirdikten sonra toz şekerini ilave edin. Sonra yine bir iki karıştırdıktan sonra en son suyu ilave edip, bir 8 dakika kadar suyunu çekene kadar pişirin. Sonrada üzerine bir kapak kapatıp, dinlenmeye bırakın.
Bir 10 dakika kadar dinlenen helvanız servis edilmeye hazır. İstediğiniz şekilde süsleyip, servis edebilirsiniz. O sizin sunum zevkinize kalmış.
Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun...
Ay ne değişik bir şey o öyle severim havuçlu şeyleri ;)) bunu denemem farz oldu . Elinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim canım. Sana da o zaman kolay gelsin...
SilÇok severim helvayı havuçla nasıl oldukiii dur bir kaşık alayım, evet yaa nolur sanki hemen bir tabak çıksa şimdi bilgisayardan yesem:)) tabi tabağı değil tatlıyı:))
YanıtlaSil, ellerine sağlık canım şifa bal olsun öpüyorum.
Demi ama :) Bazen bende o şekilde düşünürüm. Özellikle tarif verdiğim zaman tarifin lezzetini okurlarıma göstermeyi çok istiyorum; ama maalesef ki henüz teknoloji o kadar gelişmedi....
Silof du bunu anneme yaptırayım yaaa :)
YanıtlaSil:) bence sende yapabilirsin deep. Çünkü gerçekten de çok basit....
Sil