8 Şubat 2019 Cuma

ISPANAKLI PORSİYON PASTA TARİFİ

Hazır manav tezgahlarında bulabilmek mümkünken ıspanağı bol bol tüketelim. Çünkü ıspanak bildiğiniz üzere çok faydalı. Şimdi sizlere burada tekrardan ıspanağın faydalarını yazmak ile uğraşmayacağım. (Daha önceden yazmıştım. )
Ispanaklı kek bir dönem çok modaydı. Hemen hemene her anne en az bir kere yapıp çocuklarına yedirmiştir. Üstelik ıspanaktan yapıldığını söylemezsen kesinlikle hiç kimse anlamıyor. Görüntü olarak sanki antep fıstıklı bir pastaymış gibi iştah açıcı gözüküyor. 😋😋

Ispanaklı Porsiyon Pasta Nasıl Yapılır?

Ben bu pastadan ara ara halen yaparım. Üstelik bu şekilde porsiyonlu şekilde yapınca gözede hitap ettiği için gelen misafirlerinize de ikram edebilirsiniz. Hatta çocukların doğum günlerinde yapıp sadece kendi çocuğunuza değil. Doğum gününe gelen tüm çocuklara yedirebilirsiniz. :) Ben Emir'in arkadaşları ile kutladığı doğum gününde de ıspanaklı porsiyon pastadan yapmıştım. Çocuklar Emir'e : ''Annen bu sandviç pastanın tarifini bizim annemize de verir mi?'' demişler. (Bu arada çocuklar benim bu pastaya sandviç pasta diyorlar. O bilgide burada dursun. İsterseniz siz adını o şekilde de verebilirsiniz.😊😉)

Ispanaklı Porsiyon Pasta Malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 demet çiğ ıspanak
  • Un
  • 1 Paket Krem şanti

Ispanaklı Porsiyon Pasta Nasıl Yapılır?

Yumurtaları şekerle çırpın, önce sıvı malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin. Daha sonra kuru malzemeleri kendi aralarında karıştırıp eleyerek ekleyin. Ispanağı rondodan geçirip ekleyin.  En son kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip, bir güzel karıştırıp, yağlı tepsiye güzelce yayın ve fırına verin.

Krem santiyi paketin üzerinde yazan ölçü miktarı kadar süt ile birlikte mikserle kıvamı koyulaşana kadar çırpın. Sonrada buzdolabına koyun. 

İlk sıcaklığı çıkan keki su bardağı ile keserek porsiyon haline getirin. Sonrada krem şantiyi sıkma torbasına koyun.Yuvarlak porsiyonluk halindeki kekinizi ilk bir dairesini alın, üzerine çok az süt gezdirip yumuşatabilirsiniz. Sonrada krema torbasındaki krem şantiyi üstüne sıkıp, bir tanede daha yuvarlak ıspanaklı kekten alıp üzerine koyun. Bu şekilde hazırladığınız tüm yuvarlakları bitirin. En son üstüne kalan krem şantiden sıkıp, pasta süsü ile süsleyin... 

Ispanaklı Porsiyon Pasta Nasıl Yapılır?
Sonrada çaylarınızın yanında ikram edin. Kötü tarafı tek parça ile kesinlikle kalınmıyor. Hemen peşinden bir tane daha istenilen lezzetli bir porsiyonlu ıspanaklı pasta oluyor. 

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun...

Bana Ulaşabileceğiniz Diğer Sosyal Hesaplarım

14 yorum:

  1. Çok lezzetli görünüyor, ıspanağı normalde sevmem ama ıspanaklı pastaya bayılırım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten çocuklarda aynı şekilde ıspanak yemezler ama ıspanaklı pastaya kimse hayır diyemez. ;)

      Sil
  2. ıspanaklı pastaya bayılırım.tarifte süper.teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel ve şık bir sunum olmuş. eminim tadı da harikadır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim. Evete tadı da harikaydı :)

      Sil
  4. Ellerinize sağlık. Çok severim porsiyonluk pastaları..Sunumu güzel oluyor. Ispanaklı olunca daha bir güzel.

    YanıtlaSil
  5. saol yaa ne ilginç aklımda olsuuun :)

    YanıtlaSil
  6. daha önce hiç denemedim.Bir yapmak lazım :)

    YanıtlaSil